Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Rytas" turpina bruņoties - komandā turpmāk arī Seibutis

Andrejs Siliņš

"Rytas" turpina bruņoties - komandā turpmāk arī Seibutis
Renalds Seibutis
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr Latvijas basketbola klubi bauda vasaras atvaļinājumu, lietuviešu superklubi turpina nopietni bruņoties jaunajai sezonai - Lietuvas vicečempione Viļņas "Lietuvos Rytas" noslēgusi līgumu ar pašmāju uzbrūkošo aizsargu Renaldu Seibuti, kurš līdz šim aizvadījis veiksmīgu karjeru Eiropā.

25 gadus vecais Seibutis karjeru sāka 2002. gadā Palangas "Naglis" vienībā, sezonu vēlāk pārceļoties uz Viļņas "Sakalai", bet 2005. gadā Seibutis devās uz ārzemēm, pievienojoties grieķu superklubam "Olympiacos". Tajā basketbolists aizvadīja trīs sezonas, tiesa, sākumā tiekot izīrēts citam grieķu klubam. No 2008. līdz 2010. gadam Seibutis kopā ar Jāni Blūmu spēlēja "Bilbao Basket" Spānijas ACB līgā, bet aizvadītajā sezonā pārstāvēja "Olin Edirne" vienību Turcijā. Sezona lietuvietim izvērtās ļoti veiksmīga - vidēji mačā Seibutis guva 18,7 punktus, atdeva četras piespēles un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

"Lietuvos Rytas" ar 198 centimetrus garo un 84 kilogramus smagos Seibuti līgumu noslēgusi pēc sistēmas 2+1. "Sarunas ar Viļņas klubu notika divus mēnešus. Bija nopietna interese no "Galatasaray", bet es vēlējos spēlēt tieši "Rytas", tāpēc esmu laimīgs par parakstīto līgumu," komentēja pats basketbolists. Starp citu, komandā nākamsezon spēlēs vēl viens bijušais "Olin" kluba spēlētājs - ar Predragu Samardžiski "Rytas" vienojās pagājušajā nedēļā.

Klubs iepazīstināja arī ar jauno galveno treneri - Aleksandrs Džikičs jau dienu pēc Slovēnijas čempiontitula izcīnīšanas ar "Krka" vienību bija Viļņā, kur apgalvoja, ka "Rytas" mēģinās veidot komandu ar uzsvaru uz pašmāju basketbolistiem, kas būs gatavi upurēties komandas vārdā un gatavi smagi strādāt komandas labā.

Seibutis kļuva par bronzas medaļas īpašnieku pagājušā gada pasaules čempionātā Turcijā, spēlējot Lietuvas valstsvienībā. Ķēstutis Kemzura iekļāvis aizsargu kandidātu sarakstā arī uz šī gada Eiropas čempionātu, kas norisināsies turpat Lietuvā.

Nesnauž arī čempione - Kauņas "Žalgiris" sola kārtējos jaunumus jau rītvakar.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-13 00:20, pirms 13 gadiem
Lai jau viņiem veicas, gribas Eirolīgā redzēt arvien tālāk

  +2 [+] [-]

, 2011-06-13 01:25, pirms 13 gadiem
Prieks,ka leiši dara pareizi meklējot savus talantus Eiropā...
Tiešām viņiem Eiropas klubos spēlē daudz spēlētāju,un tas arī pozitīvi spēlē uz izlasi...
Kā jau Eirolīgas sezonas laikā izskan daudz un dažādās komandās leišu uzvārdu...Tas tikai parāda,ka ne tikai pašmāju klubi,bet arī visa Eiropa novērtē finansiāli ar labiem līgumiem leišu spēlētājus...
Lai viņiem veicas,un ceru beidzot nākamā sezonā Eirolīgas finalfour redzēt kādu no leišu milžiem....Lai veicas!!

     [+] [-]

, 2011-06-13 01:28, pirms 13 gadiem
kiborgs