Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskim nepieciešama uzvara Turcijā, Bertāns centīsies nodrošināt "Top 16"

Rolands Eliņš

Bagatskim nepieciešama uzvara Turcijā, Bertāns centīsies nodrošināt "Top 16"
Dāvis Bertāns
Foto: Baskonia.com

Ļoti svarīgu maču Eirolīgā šovakar aizvadīs Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" vienība, kura cīnīsies pret "Anadolu Efes", savukārt Dāvis Bertāns Spānijas komandu duelī centīsies nodrošināt "Laboral Kutxa" vietu nākamajā kārtā.

Vismaz viens Latvijas pārstāvis spēlēs Eirolīgas "Top 16" kārtā, par to jau parūpējies Jānis Blūms "Panathinaikos" sastāvā, taču uz šo godu pretendē arī Dāvis Bertāns un Ainars Bagatskis kopā ar "Nizhny Novgorod" treneru kolektīvu, kurā ietilpst arī Artūrs Štālbergs un Oskars Ernštreins.

Labākā situācijā pirms šīvakara spēlēm ir Bertāns, kura "Laboral Kutxa" ieņem trešo vietu grupā un aizvadīs spēli pret pēdējās pozīcijas īpašnieci "Valencia". Pirmajā spēlē Vitorijas komanda gan cieta sakāvi (69:79), nekur neplānots turnīra tabulā iezagās arī zaudējums pārsteidzošajai "Neptūnas", taču tad sekoja divas uzvaras pēc kārtas, un uzvara šodien garantēs "Laboral Kutxa" vietu nākamajā kārtā.

Piektajā vietā esošā "Galatasary" gan vairs nevar apsteigt Bertāna klubu, jo zaudēja abās savstarpējās spēlēs, taču "Valencia" gan to vēl var izdarīt, ja pati uzvar šodien un pēc nedēļas, bet "Laboral Kutxa" zaudē "Crvena Zvezda". Ibons Navaro, Vitorijas komanda galvenais treneris, gan norādījis, ka komanda šobrīd ir ļoti labā gatavībā, un visas pārējās, izņemot "Olympiacos" un "Crvena Zvezda", to var tikai apskaust.

Dāvis Bertāns Eirolīgā trāpījis jau 11 soda metienu pēc kārtas, turklāt pēdējās divās spēlēs izcēlies ar kopā gūtiem 28 punktiem. Vidēji Eirolīgā gan viņam 11,3 punkti un 3,8 atlēkušās bumbas, bet pirmajā spēlē pret Valensiju latviešu snaiperis trāpīja vien divus no astoņiem tālmetieniem. Šoreiz gan spēle daudz pazīstamāku grozu priekšā, proti, mājās. Jārevanšējas gan ne tikai par zaudējumu Eirolīgā, bet arī par nesenajā ACB līgas spēlē piedzīvoto neveiksmi, kad "Valencia" uzvarēja 85:70. Šajā mačā nelīdzēja arī Bertāna 16 punkti.

A grupā Ainaram Bagatskim nedaudz neparocīgāka situācija, jo "Nizhny Novgorod" ar trim uzvarām pašlaik tikai piektajā vietā, turklāt savainojuma dēļ nespēlēs tās līderis Teilors Ročestijs. Labā ziņa tāda, ka šovakar sīvākās konkurentes "Unics" un "Žalgiris", kura sastāvā šosezon savainojuma dēļ nav Kaspara Vecvagara, spēlēs savā starpā, līdz ar to viena cietīs zaudējumu, kamēr Bagatska komanda ar uzvaru to panāks grupas kopvērtējumā.

Uzvara šovakar gan būs visai grūti sasniedzama, jo pretim stāsies Stambulas "Anadolu Efes", turklāt spēlēs savā laukumā. Pirmajā spēlē "Nizhny Novgorod" tai piekāpās ar 66:76, turklāt, ja zaudēs šodien, bet "Unics" uzvarēs, tad Bagatska komanda jau pirms pēdējās kārtas varēs atvadīties no domām par "Top 16", jo savstarpējos mačos Kauņas komandai divas uzvaras.

Bertāns savu spēli uzsāks 21:30 pēc Latvijas laika, savukārt Bagatska vīri cīņā dosies 21:00. Tobrīd jau būs beigusies "Unics" un "Žalgira" spēkošanās, kuras sākums paredzēts 18:00.

Eirolīga, A grupa

V.KomandaU-ZP
1.Real Madrid6-2+53
2.Anadolu Efes6-2+51
3.Unics4-4+21
4.Žalgiris4-4+17
5.Nizhny Novgorod3-5-67
6.Dinamo Sassari1-7-75

Eirolīga, D grupa

V.KomandasU-ZP
1.Olympiacos7-1+37
2.Crvena Zvezda5-3+53
3.Laboral Kutxa4-4+9
4.Neptunas4-5-56
5.Galatasaray3-6-20
6.Valencia2-6-23

Izmantotie resursi:
eurolegue.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja