Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Sāk parādīties uzvarētāju raksturs"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Sāk parādīties uzvarētāju raksturs"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Komanda strādā kā dūre, ja viens pirksts izkrīt no ierindas, novājinās visa roka," pēc uzvaras VTB līgas B grupas spēlē pār Ukrainas čempioniem "Azovmash" (1-2) ar rezultātu 68:60 teica basketbola kluba "VEF Rīga" (2-2) galvenais treneris Rimas Kurtinaitis.

"Pirms spēles mums bija problēmas, jo Grafs un Sanderss guva savainojumus," teica Kurtinaitis. "Sandersa vietā meklējam citu spēlētāju, tādējādi otrajā un trešajā pozīcijā mums šodien bija basketbolistu trūkums. Bijām atkailināti, bet labi sākām spēli. Beidzot nospēlējam kā mājinieku komanda, ieguvām iniciatīvu un spēlējām ar pārliecību."

Galvenais treneris bija apmierināts ar spēlētāju atdevi, taču cerēja beigt cīņu ar lielākiem plusiem. "Sāk parādīties uzvarētāju raksturs, tikai gribēju uzvarēt ar lielāku rezultāta starpību. Otrajā aplī vēl gaida spēle Mariupolē, tāpēc pārsvars savstarpējās spēlēs noderētu."

VEF basketbolisti precīzāk uzbruka perimetra iekšienē un ārpusē, spēlē realizējot 24 no 47 metieniem, kamēr viesi realizēja tikai 22 no 57 mēģinājumiem. Mājinieki biežāk kļūdījās, zaudējot bumbu 22 reizes, kamēr viesi to paveica 19 reižu. Šo faktu uzsvēra arī Kurtinaitis.

"Nedaudz neapmierina, ka daudz kļūdāmies vienkāršās situācijās. Vidēji spēlē pieļaujam 20 kļūdas. Daļēji tas skaidrojams ar lielajām slodzēm un saspringto grafiku. Aizvakar spēlējām Saldū, vakar trenējāmies, bet tas nav attaisnojums. Tādu kļūdu skaits jāsamazina."

Tagad VEF gatavosies Eiropas kausa izbraukuma spēlei Izraēlā, taču pagaidām komanda cīnīsies esošajā sastāvā. "Spēlētāja maiņa aizņems laiku," skaidroja treneris. "Gadsons otrdien vēl nespēlēs, bet brauks līdzi uz Izraēlu, iepazīstināsim ar mūsu kombinācijām. Komanda strādā kā dūre, ja viens pirksts izkrīt no ierindas, novājinās visa roka."

"Azovmash" galvenā trenera Sergeja Zavaļina komentārs bija īss. "Pirmā ceturtdaļa bija katastrofāla, īpaši aizsardzībā. Pārāk daudz kļūdījāmies un tas iegāza visu spēli. VEF aizsardzībā nospēlēja ļoti agresīvi. Mums no tā būs jāmācās, lai labāk sagatavotos nākamajām spēlēm.

Janičenoks: "Beigās parādījām raksturu"

"Spēle nebija pati skatāmākā. Parasti skatītāji dod enerģiju, bet patukšā zālē abas komandas iesāka lēnām. Pagāja laiks, kamēr pielāgojāmies viņiem, taču beigās parādījam raksturu un noturējām uzvaru. Ja nepieļautu muļkīgas kļūdas un labāk nospēlētu aizsardzībā, uzvarētu ar lielāku pārsvaru. Taču tas ir piedodams, sezona pa īstam sākusies tikai tagad un mēs vēl meklējam savu spēli. Uzskatu, ka nedaudz jāpamaina spēles arsenāls, pie kura bija pierasts iepriekšējos gados."

"Tāda ir cilvēka psiholoģija,” Janičenoks komentēja komandas piebremzēšanu pēc 20:0 izrāviena pirmajā ceturtdaļā, kas deva 24:5 vadību. “Tā mūsdienu basketbolā un profesionālajā sportā nemēdz notikt, ka rezultāts aug, aug un aug. Varbūt tā notika laikos, kad Valters spēlēja, taču maz ticams, ka izdotos uzvarēt ar +40.”

     [+] [-]

, 2010-11-12 21:48, pirms 13 gadiem
Jā, jā.
No +22 tikai nigeru tizluma dēļ gandrīz visu salaida dēlī.

Smieklīgs arī pats Kurtinaitis. Priekšēdējo minūtes pārtraukumu noklusēja, lai uzreiz pēc tam /3sek līdz beigām/ paņemtu pats savu un tad nu laika nepietika visu izstāstīt līdz galam...

  +5 [+] [-]

, 2010-11-12 21:56, pirms 13 gadiem
kurča normāli lamājās
Slēpts komentārs: NIPEM
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-12 22:19, pirms 13 gadiem
resnais putns rakstīja: Jā, šī komanda uzvarēja Prokom Trefl, (eirolīga), un ir ukrainas čempioni, spēlēs arī ULEBā. Nu jā pirms 3 gadiem kusi skatoties kā spēlē Alexandrs, tagad viņš ir tikai strītbolists
Turpini smirdēt
Ja tu redzēji spēli, tad tev man būtu 100% jāpiekrīt, bet esi pārāk pārņemts fanojot par savu jauno komandu

Azovmashrūmiem pilnīgi nekāda saspēle, neloģiski metieni, katrs uzbrukums iet caur 1 spēlētāju, spēlējot individuāli. NEKĀDAS KOMANDAS SPĒLE.. Un šeit nav nekāda sakara kā komanda agrāk spēlējusi. Uz doto brīdi viņi spēlēja drausmīgi. Punkts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-12 23:33, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Ja tu redzēji spēli, tad tev man būtu 100% jāpiekrīt, bet esi pārāk pārņemts fanojot par savu jauno komandu

Azovmashrūmiem pilnīgi nekāda saspēle, neloģiski metieni, katrs uzbrukums iet caur 1 spēlētāju, spēlējot individuāli. NEKĀDAS KOMANDAS SPĒLE.. Un šeit nav nekāda sakara kā komanda agrāk spēlējusi. Uz doto brīdi viņi spēlēja drausmīgi. Punkts.
nedzaudz sliktāk par vefiņu diemžēl vēl joprojām neredzu spēles zīmējumu uzbrukumā, kaut gan jāatdzīst, ka aizsardzība bija diezgan labā līmenī

  +1 [+] [-]

, 2010-11-13 06:40, pirms 13 gadiem
egils34 rakstīja: nedzaudz sliktāk par vefiņu diemžēl vēl joprojām neredzu spēles zīmējumu uzbrukumā, kaut gan jāatdzīst, ka aizsardzība bija diezgan labā līmenī
Nezinu, kur Tu skaties, ja neredzi izspēles zem groza Parahovskim, Janičenokam uz brīviem metieniem un Bertāna ceļa atbrīvošanu uz grozu. Nākamreiz skaties vērīgāk.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-13 07:49, pirms 13 gadiem
beidzot vef sak radit kaut cik cienigu speli ,,

  +1 [+] [-]

, 2010-11-13 10:22, pirms 13 gadiem
VEF Riga- UZVARA
oleeoleeoleeoleee

     [+] [-]

, 2010-11-13 10:36, pirms 13 gadiem
šis ir Trenneris ar olām, tāpat kā Značoks hokejā