Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Real" pagarina līgumu ar Tompkinsu, "Panathiniakos" piedāvā Fredetam par 50% mazāku algu

Andrejs Siliņš

"Real" pagarina līgumu ar Tompkinsu, "Panathiniakos" piedāvā Fredetam par 50% mazāku algu
Trejs Tompkinss. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Spānijas basketbola superklubs Madrides "Real" pagarinājis līgumu uz divām sezonām ar amerikāņu spēka uzbrucēju Treju Tompkinsu. Tikmēr jaunā realitātē nonākušais Atēnu "Panathiniakos" piedāvājis amerikāņu snaiperim Džimeram Fredetam samazināt paredzēto atalgojumu par 50%.

30 gadus vecais Tompkinss Madrides klubā spēlē kopš 2015. gada. Pēc lieliski aizvadītas sezonas Ainara Bagatska vadītajā "Nizhny Novgorod" madridieši piedāvāja amerikānim vienas sezonas līgumu, taču iepriekš Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) uzspēlējušais basketbolists sevi apliecināja no labākās puses un tika pie jauna divu gadu līguma. Tam sekoja vēl viens divu gadu līgums, kam tagad sekos vēl viens tāda paša garuma līgums.

Martā Tompkinss atklāja, ka inficējies ar koronavīrusu, kļūstot par pirmo profesionālo basketbolistu Eiropā, kas saslimis ar "Covid-19". Pāris nedēļas vēlāk Tompkinss atklāja, ka atveseļojies.

Aizvadītajā sezonā 208 centimetrus garais uzbrucējs Eirolīgā vidēji 20 minūtēs guva 10,9 punktus, realizējot 48,5% trīspunktnieku, kā arī izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas. ACB līgā Tompkinsam vidēji 24 minūtēs 12,6 punkti, 41,5% realizētu tālmetienu, 3,9 bumbas pie groziem un 2,2 rezultatīvas piespēles.

Spāņu mediji vēstī, ka otrs Spānijas superklubs "Barcelona" panācis vienošanos ar Niku Kalatesu par trīs gadu līgumu. Kalatesa līdzšinējais klubs Atēnu "Panathinaikos" pēc kluba prezidenta paziņojuma, ka pārdod klubu, sācis jaunu dzīvi un turpina pārmaiņas arī komandas sastāvā.

Pēc Kalatesa aiziešanas apmaksātākais komandas spēlētājs ir Džimers Fredets - amerikāņu snaiperim nākamajā sezonā jāsaņem vairāk nekā pusotrs miljons eiro. Klubs piedāvājis spēlētājam samazināt atalgojumu par 50%, taču nav šaubu, ka Fredets krietni vairāk var saņemt Ķīnā, kur ieguvis teju kulta statusu par sniegumu iepriekšējās sezonās pirms pievienošanās Grieķijas superklubam.

Sagaidāms, ka komandā nepaliks arī Endijs Rautinss, Veslijs Džonsons, Džeikobs Vailijs un Tairīss Raiss, kurš jau pavasarī pavēstīja, ka gatavojas likt punktu karjerai. Savukārt spēka uzbrucējs Dešons Tomass, kuram ir spēkā līgums uz nākamo sezonu, arī lūgts samazināt paredzēto atalgojumu. Atšķirībā no Fredeta, šajā gadījumā pastāv lielāka iespēja, ka basketbolists paliks komandā. Tikmēr grieķu mediji vēstī, ka "Panathiniakos" pievienosies līdz šim līmeni zemākos klubos spēlējušais vietējais uzbrucējs Leonidass Kaselakiss.

Milānas "Olimpia", kas šovasar kļuvusi par vienu no aktīvākajām pircējām tirgū, oficiāli beigusi sadarbību ar serbu aizsargu Nemaņu Nedoviču, kā arī amerikāņu uzbrucēju ar Itālijas pasi Kristianu Bērnsu. Plānots, ka klubs turpinās darba attiecības ar amerikāņu snaiperi Maiklu Rolu.