Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Panathinaikos" basketbola klubu izliek pārdošanā, prasītā cena - 25 miljoni eiro

Andrejs Siliņš

"Panathinaikos" basketbola klubu izliek pārdošanā, prasītā cena - 25 miljoni eiro
Foto: Zumapress.com / Scanpix

Grieķijas basketbola superkluba Atēnu "Panathinaikos" īpašnieks Dimitriss Jannakopuloss nolēmis pārdot sev piederošo klubu un gatavs no tā šķirties, ja pretī saņemtu vismaz 25 miljonus eiro. Tāpat Jannakopuloss cer, ka jaunie īpašnieki pamestu ULEB Eirolīgu un pievienotos FIBA organizētajai Čempionu līgai.

"No šī brīža "Panathinaikos" nonācis pārdošanā par 25 miljoniem eiro, turklāt neesam ņēmuši vērā kluba zīmolu. Ekspertu novērtējums sasniedza 75 miljonus eiro, bet es neko nemainīšu - 25 miljoni," preses konferencē Atēnās sacīja Jannakopuloss, kurš regulāri konfliktējis ar ULEB Eirolīgas vadību un arī šobrīd atrodas konfliktā ar to.

"Neteicu, ka mēs aizejam [no Eirolīgas] un pievienojamies FIBA [Čempionu līgai]. Es teicu, ka man tas izskatās pēc vienvirziena ceļa. Mums jāizvērtē visa informācija. Šis jautājums nav noslēgts. Ceru, ka lēmums būs pāriet uz FIBA turnīru," Jannakopulos norādīja, ka vēlētos, lai jaunā vadība pamestu Eirolīgu. "[Eirolīgas vadītājs] Žordi Bertomeu saka, ka "Panathinaikos" nekur neies. Jūs saprotat, ko tas nozīmētu Eirolīgai - turnīrs bez "Panathinaikos"? Ceru, ka kluba īpašnieki neņems viņu vērā un tas riebīgais turnīrs ar nosaukumu Eirolīga sabruks."

"Redzu, ka FIBA strādā pēc plāna. Pēdējo gadu laikā viņi sastrādājušies ar NBA, Okeāniju, Āziju. Redzot ilgtermiņa plānu un naudu, kas tiek investēta, ticu, ka jau ļoti drīz [Čempionu līga] kļūs par spēcīgāko turnīru Eiropā," turpināja Jannakopuloss. "Eirolīga sasniegusi nulles punktu, jo nodota ekskluzīva atbildība Bertomeu. To sapratuši visi, bet kurš vēl bez mums par to runās? Klubi, kas dzīvo no valstu finansējuma vai ņem aizdevumus? Vai tie, kas ņem naudu no futbola klubu budžetiem? Žordi runā par finansiālo "Fair Flay" un pakrata ar pirkstu. Par to var tikai pasmieties."

2015. gadā "Panathinaikos" ar pārējiem desmit ilgtermiņa licences klubiem parakstīja līgumu ar Eirolīgu uz desmit gadiem. Ja šajā laika posmā kāds klubs vēlas pamest Eirolīgu, tam jāsamaksā desmit miljoni eiro. "Varbūt nezināt, ka no vienas puses ir desmit miljonu soda nauda [par Eirolīgas pamešanu], bet mūsu juristi ir nonākuši pie secinājuma, ka arī mēs varam prasīt naudu no Eirolīgas. Kad beigsies šī jautājuma iztiesāšana, Eirolīga vēl būs parādā "Panathinaikos"," apgalvoja Jannakopuloss.

Jannakopulosu ģimenei piederējis "Panathinaikos" basketbola klubs kopš 1987. gada, un Dimitriss norādījis, ka šajā laikā ģimene kluba uzturēšanai kopumā iztērējusi 372,8 miljonus eiro. Klubs sešas reizes kļuvis par Eirolīgas čempionu - 1996., 2000., 2002., 2007., 2009. un 2011. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/

  +1 [+] [-]

, 2020-06-09 16:58, pirms 4 gadiem
Latvijas valdība negrib nopirkt?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-09 18:03, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Latvijas valdība negrib nopirkt?
Par izšķerdātajiem miljardiem 150 tādus klubus varētu nopirkt

  +1 [+] [-]

, 2020-06-09 19:00, pirms 4 gadiem
Sensācija patiesībā.
Pārdot tādu klubu par 3 reiz masāku summu kā tiek novērtēta tirgus vērtība.

Katru dienu ko šādu nelasīsi.
Jo tā Tev nav kkāda Bambera, Alba.
Un tā nav neatgriezeniskā defoltā noslīkuša kluba pārdošana par 1 EUR.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-09 19:05, pirms 4 gadiem
Protams, ka atšķirībā no futbola, tādā Eirolīgā klubi, ar retiem izņēmumiem, ir īpašnieku/kontroles paketes turētāju kā nebeidzamu apgrozāmo līdzekļu investoru spēļmantiņas bez jebkādas atdeves...

Bet kuru katru dienu klubus šādā veidā nu nepārdod.
Man vispār nav tā "uz sitienu" piemērs, kad pēdējo reizi kko šādu būtu redzējis... ja vispār esmu.

     [+] [-]

, 2020-06-09 22:25, pirms 4 gadiem
Par sviestmaizi atdod Eiropas grandu.