Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unicaja" un Bilbao pastiprina ārējās līnijas

"Unicaja" un Bilbao pastiprina ārējās līnijas
Šemonds Viljamss

Spānijas ACB līgas basketbola klubi - Malagas "Unicaja" un "Bilbao Basket" - veikuši darījumus, kuros nolīgti ārējās līnijas spēlētāji. Uz Malagu dosies Šemonds Viljamss, bet uz Bilbao - Roberts Konlijs.

Malagas "Unicaja" šodien informē, ka klubs panācis vienošanos par līguma parakstīšanu ar saspēles vadītāju Šemondu Viljamsu. Līgums neesot uz visu sezonu, bet sīkākas detaļas pagaidām nav zināmas. 34 gadus vecais Viljamss pārnāk no cita spāņu kluba "Valencia Basket", kur pagājušajā sezonā ULEB Eiropas kausa spēlēs vidēji guva 12,8 punktus un atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt ACB spēlēs 186 cm garajam Viljamsam vidēji 9,9 punkti un 3,4 rezultatīvas piespēles.

Interesanti, ka Viljamss ir NBA spēlētāja Kevina Gārneta brālēns. Savulaik Viljamss ir spēlējis arī NBA, kur spēlējis Atlantā, Sietlā, Bostonā, Denverā, Ņūorleāna, Orlando un Losandželosas "Lakers". Vēl Viljamsa CV atrodami arī trīs Eiropas klubu vārdi - turku "Ulker", krievu "Unics" un spāņu "Barcelona".

Savukārt cits ACB līgas klubs "Bilbao Basket", kuru pārstāv arī Latvijas basketbolists Jānis Blūms, parakstījis līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Robertu Konliju. Arī līgums ar Konliju nav noslēgts līdz sezonas beigām, bet gan uz vienu mēnesi, lai aizvietotu Krisu Vorenu, kuram pēdējā laikā bijušas problēmas ar savainojumiem. 32 gadus vecais Konlijs pagājušosezon spēlēja Izraēlas klubā "Maccabi Rishon Le-Zion", kura sastāvā 20 spēlēs vidēji guva 17,1 punktu un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas. Interesanti, ka 200 cm garais amerikāņu basketbolists savu profesionālo karjeru sāka 1999. gadā Lietuvā, "Alytus" klubā, bet pēc tam pamazām pacēlās uz augstākām līgām - Itāliju, Spāniju, Grieķiju.

Izmantotie resursi:
acb.com