Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Traģēdija Losandželosā: Tailers Hanīkats atrasts miris pēc šaujamieroča lietošanas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Traģēdija Losandželosā: Tailers Hanīkats atrasts miris pēc šaujamieroča lietošanas
Tailers Hanīkats
Foto: TASS/Scanpix

Maskavas apgabala kluba "Khimki" basketbolists Tailers Hanīkats (Tyler Honeycutt) izmantoja šaujamieroci un vēlāk tika atrasts miris, sestdien, 7. jūlijā, atsaucoties uz Losandželosas policijas (LAPD) ziņojumu, vēsta sporta mediji.

Divdesmit septiņus gadus vecais uzbrucējs profesionāļa karjeru sāka NBA klubā “Sacramento Kings” (2011-2013), bet pēdējās piecas sezonas spēlēja Eiropā, pārstāvot Izraēlas, Turcijas un Krievijas klubus.

Visvairāk laika – trīs sezonas – Hanīkats aizvadīja Maskavas apgabala klubā “Khimki”. Šosezon viņš VTB līgā vidēji 25:47 minūtēs guva 10,3 punktus, izcīnīja 6,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 2,1 rezultatīvu piespēli. Pēdējo spēli amerikānis aizvadīja 10. jūnijā pret CSKA.

Pēc sezonas Hanīkats atgriezās dzimtajā Losandželosā – pilsētā, kurā divus gadus aizstāvēja slavenās UCLA komandas krāsas (2009-2011). Otrajā sezonā viņš tika iekļauts “Pacific 10” konferences simboliskajā pieciniekā un nolēma pieteikties NBA draftam.

Jauno spēlētāju izvēles ceremonijā “Sacramento Kings” izvēlējās Hanīkatu ar #35. NBA viņš debitēja 2011. gada 31. decembrī, bet nākamajā dienā tika aizmainīts uz Attīstības līgas komandu “Reno Bighorns”. Trīs gadus vēlāk spēlētājs “Khimki” sastāvā kļuva par Eirokausa čempionu.

Sestdien izskanējušās ziņas liecina, ka Hanīkats izdarījis šāvienus no viņa rīcībā esošā šaujamieroča, bet vēlāk iebarikādējies savā mājā. Notikuma vietā ieradusies Losandželosas policijas īpašo uzdevumu vienība (SWAT). Kaujinieki ielauzās mājā un atrada nedzīvu vīrieša ķermeni.

Vīrietis notikuma vietā tika atzīts par mirušu. Policija pagaidām nav apstiprinājusi, ka atrastais vīrietis ir Hanīkats, tomēr daudzi avoti ziņo, ka tas, visticamāk, ir viņš.

Izmantotie resursi:https://www.eurohoops.net/en/eurole...