Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pasečņika ''Gran Canaria'' paliek soli no Eirokausa fināla

Krišs Upenieks

Pasečņika ''Gran Canaria'' paliek soli no Eirokausa fināla
Anžejs Pasečņiks ar komandas biedriem
Foto: Miguel Henriquez Cruz

Eirokausa atbildes spēlē šovakar savā laukumā latviešu basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā spāņu komanda ''Gran Canaria'' savā laukumā ar

30. martā pirmajā savstarpējā spēlē starp ''Galatasaray'' un ''Gran Canaria'' komandām Turcijā mājinieki svinēja itin drošu 14 punktu uzvaru ar 89:75, ieliekot labus pamatus iekļūšanai lielajā finālā. Toreiz Pasečņiks nospēlēja nedaudz vairāk par trim minūtēm un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Pēc nospēlētām 30 minūtēm ''Gran Canaria'' šovakar bija ieguvusi cerīgo desmit punktu pārsvaru (67:57), divu spēļu summā esot iedzinējos tikai ar četriem punktiem. Pēc Alena Omiča precīza metiena mājiniekiem jau plus 16 (80:64). Pēdējā sekundē Alberts Olivera ar tālmetienu varēja panākt vēlamo pārsvaru, taču tas neizdevās un bija jāspēlē pagarinājums - 90:76.

Pagarinājuma ievadā katra no komandām guva pa diviem punktiem, bet turpmākās vairāk nekā trīs minūtes rezultāts uz tablo nemainījās. 17 sekundes pirms beigām tablo vēstīja 94:81. Bumba bija ''Gran Canaria'', kuras sastāvā iniciatīvu atkal uzņemties centās Olivera, taču arī šajā reizē neveiksmīgi, bet šoreiz tas nozīmēja, ka cīņa ir galā, un finālā iekļūst ''Galatasaray''.

Anžejs Pasečņiks šajā spēlē bija pieteikts ''Gran Canaria'' sastāvā, taču laukumā tā arī neizgāja. Spēli klātienē vēroja gandrīz 8000 skatītāji.

Otrajā Eirokausa pusfinālā pārī vietu finālā nodrošināja ''Strasbourg'' basketbolisti, kas pēc zaudējuma pirmajā spēlē savā laukumā (68:74), šovakar viesos ''Trento'' basketbolistus prata apspēlēt ar 86:78, ar divu punktu pārsvaru uzvarot divu spēļu summā.

Eirokausa fināla cīņas tiks aizvadītas 22. un 27. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup