Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Peiners un Štālbergs uzņems vāciešus, Pasečņiks – turkus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Peiners un Štālbergs uzņems vāciešus, Pasečņiks – turkus
Anžejs Pasečņiks
Foto: cbgrancanaria.net

Šovakar Eiropas basketbola laukumos vairākas svarīgas cīņas aizvadīs Latvijas spēlētāji un treneri. ULEB Eirokausā līdera loma būs jāuzņemas Anžejam Pasečņikam, kamēr Žanis Peiners un Artūrs Štālbergs centīsies pretiniekiem sarūpēt pirmo zaudējumu.

ULEB Eirokausā Artūra Štālberga trenētais Panevēžas "Lietkabelis" izcīnījis trīs uzvaras sešās spēlēs un turpina cīņu par iekļūšanu nākamajā kārtā. Šovakar pretī stāsies komanda, kas jau garantējusi sezonas turpinājumu – Minhenes "Bayern" kontā ir sešas uzvaras pēc kārtas. Pirmajā savstarpējā duelī vācieši mājās uzvarēja ar 36 punktu pārsvaru.

Toreiz rezultatīvākais "Lietkabelis" rindās bija Žanis Peiners, kurš iemeta 14 punktus, no spēles aizmetot garām tikai vienu metienu. Viņš bija Latvijas izlases līderis Pasaules kausa kvalifikācijas mačos, bet Štālbergs pēc starptautiskā pārtraukuma nebija priecīgs par to, kādā formā atpakaļ atbraukuši izlasēs spēlējušie.

"Iepriekšējā tikšanās reizē Minhenes "Bayern" mūs pārmācīja. Atradāmies grūtā situācijā, jo daudziem spēlētājiem bija savainojumi. Tagad visi ir veseli, un ceram, ka izdosies atriebties," teica lietuviešu veterāns Kšištofs Lavrinovičs. Tikmēr Štālbergs norādīja, ka komandu sagaida svarīga spēle pret pretinieku, kas ir labā formā. Viņa uzdevumi: saglabāt koncentrēšanos, sekot plānam un būt agresīviem.

Arī cita Latvijas izlases spēlētāja – Anžeja Pasečņika – pārstāvētajai komandai "Gran Canaria Herbalife" ir trīs uzvaras sešos mačos, un šovakar pretī stāsies Bursas "Tofas" ar bilanci 4-2. Laukuma saimniekus piemeklējušas problēmas ar savainojumiem, tāpēc Pasečņikam, kurš vidēji spēlē iemetis 10,5 punktus, būs jāuzņemas līdera loma. Pirmajā tikšanās reizē "Tofas" bija pārāka ar 98:94.

Vieglāks mačs būs Kazaņas "Unics" (4-2), kas viesos spēkosies ar "Levallois Metropolitans" – komandu, kas tikai vienu reizi sešās spēlēs laukumu pametusi uzvarētājas lomā. Krievijas klubam uzvara nozīmēs vietu starp turnīra 16 spēcīgākajām vienībām, bet tas nebūs viegls uzdevums, jo savā laukumā panākums tika nodrošināts tikai galotnē. Mārtiņš Meiers piedalījies piecās spēlēs, vidēji laukumā pavadot 5:34 minūtes un iemetot 1,6 punktus.

FIBA Eiropas kausā Ķēdaiņu "Nevežis" viesos tiksies ar dāņu "Bakken Bears". Laukuma saimnieki turnīru sāka ar minimālu zaudējumu, bet sekojušas četras uzvaras pēc kārtas un pirmā vieta grupā. Savukārt Lietuvas komandas kontā ir divi panākumi pēc kārtas, kas ļauj turpināt cīņu par otro pozīciju. Tomēr pirmajā savstarpējā duelī "Nevežis" mājās zaudēja ar 71:86. Roberts Stumbris divās spēlēs vidēji laukumā pavadījis 28 minūtes, iemetis 7,5 punktus un savācis piecas atlēkušās bumbas, bet Kārlis Apsītis laukumā pagaidām nav devies.

Savukārt Baltkrievijas spēcīgākais klubs Minskas "Tsmoki", kura treneru korpusā ir arī Edmunds Valeiko, grupas līderu cīņā uzņems "Alba Fehervar" no Ungārijas. Pirmajā duelī ar 73:64 pārāki bija tieši ungāri.

6. decembris

TurnīrsLaiksSpēleLatvieši
ULEB Eirokauss19:00Lietkabelis – BayernPeiners un Štālbergs
20:00Gran Canaria – TofasPasečņiks
21:30Levallois – UnicsMeiers
FIBA Eiropas kauss18:30Tsmoki – Alba FehervarValeiko
19:30Bakken Bears – NevežisStumbris un Apsītis