Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Stumbra "Nevežis" zaudē cerības iekļūt "play-off"; Valeiko "Tsmoki" grauj ungārus

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Stumbra "Nevežis" zaudē cerības iekļūt "play-off"; Valeiko "Tsmoki" grauj ungārus
Minskas "Tsmoki" pret Šolnokas "Olaj" (Ungārija)
Foto: FIBA

FIBA Eiropas kausa "Top 16"posma piektajā spēļu kārtā mačus pret Ungārijas komandām aizvadīja divi latviešu pārstāvētie klubi - Roberta Stumbra Kēdaiņu "Nevežis" un trenera Edmunda "Valeiko".

Eiropas kausā trīs zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušai "Nevežis" komandai, lai saglabātu izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā, šovakar mājās bija jāizcīna tikai un vienīgi uzvaru pār ungāru Kērmendas "Egis".

Bez latviešu basketbolista Roberta Stumbra spēlējošie mājinieki pēc pirmā puslaika bija ieguvuši divu punktu pārsvaru - 42:40. Savukārt mača otrajā cēlienā veiksmīgāk nospēlēja viesi no Ungārijas, sagādājot "Nevežim" ceturto zaudējumu piecās "Top 16" posma spēlēs - 86:81.

K grupā reālas izredzes iekļūšanai izslēgšanas spēlēs saglabāja Edmunda Valeiko trenētā Minskas "Tsmoki", kas, kontrolējot visu mača gaitu, revanšējās par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (45:79) Šolnokas "Olaj" vienībai - 86:61.

"Tsmoki" ar bilanci 2-3 K grupas kopvērtējumā saglabā trešo vietu. Pēdējā kārtā Baltkrievijas čempionei būs mājās jāuzvar grupas līderi Baras "Mornar" (3-1) no Melnkalnes, kam baltkrievi pirmajā aplī piekāpās ar rezultātu 76:83.

     [+] [-]

, 2018-01-31 20:24, pirms 6 gadiem
Minskai 99 % iekļūšana play off
Savā laukumā jāuzvar melnkalnieši, kuriem iespējams neko nevajadzēs pēdējā spēlē un vismaz 3. vieta grupā garantēta, un ar labāko bilanci starp 3. vietām vajadzētu tikt play off, jo kāda no komandām no Čempionu līgas (Elan Chalon, Estudiantes, AEK, Strasbourg) paliks 4. vai 5. vietā savā grupā ČL, bet uz Fiba kausu viņi neies