Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Valeiko un "Tsmoki" spēlēs FIBA Eiropas kausa "play-off"

Andrejs Siliņš

Valeiko un "Tsmoki" spēlēs FIBA Eiropas kausa "play-off"
Edmunds Valeiko
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Trešdien FIBA Eiropas kausa otrās kārtas pēdējā spēlē Minskas "Tsmoki" ar Edmundu Valeiko treneru štābā savā laukumā apspēlēja "Mornar Bar" un nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

"Tsmoki" bija nepieciešams panākums ar vismaz astoņiem punktiem, bet izdevās krietni iespaidīgāka uzvara. Jau pirmajā ceturtdaļā Minska ielika drošus pamatus uzvarai un beigās izcīnīja graujošu panākumu ar 39 punktu pārsvaru - 84:45. Zviedrijas izlases uzbrucējs Kriss Čerapovics bija rezultatīvākais Minskas komandas spēlētājs ar 24 punktiem, Čerapovics realizēja piecus no sešiem izmestajiem trīspunktniekiem.

Līdz ar to "Tsmoki" ar trim uzvarām sešās spēlēs izcīnīja otro vietu K grupā. Pirmo vietu izcīnīja daudzkārtējā Dānijas čempione "Bakken Bears".

K grupa

VKomandaUZP
1.Bakken Bears419
2.Tsmoki339
3.Mornar Bar339
4.Szolnok Olaj146

Izslēgšanas turnīram noteikti kvalificēsies katras grupas labākās divas komandas. Savukārt pēc vairāku Čempionu līgas "play-off" netikušo komandu atteikuma spēlēt Eiropas kausa "play-off" atbrīvojušās vairākas vietas, un tās tiks aizpildītas ar Eiropas kausa grupu labākajām trešo vietu ieguvējām. Tiesa, pagaidām nav zināms konkrēts skaits, jo Čempionu līgā vēl šodien norisinās pēdējās kārtas spēles.

"Tsmoki" piedalās arī VTB Vienotajā līgā un ar četriem panākumiem 13 spēlēs šobrīd ieņem devīto pozīciju tabulā.