Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

CSKA zaudē Kazaņā un atliek čempionu svinības

Andrejs Siliņš

CSKA zaudē Kazaņā un atliek čempionu svinības
Kīts Lengfords (vidū)
Foto: vtb-league.com

Pirmdien VTB Vienotās Basketbola līgas finālsērijas trešajā spēlē Kazaņas "Unics" komanda ar rezultātu 79:74 savā laukumā apspēlēja Maskavas CSKA, sērijā līdz trim uzvarām panākot 1-2.

Pirmajās divās sērijas spēlēs Maskavā "armijnieki" svinēja drošas uzvaras (84:76 un 90:77), tomēr, sērijai pārceļoties uz Kazaņu, pie panākuma tika arī "Unics". Pirmajā puslaikā Kīts Lengfords vienatnē guva 21 punktu, sagādājot CSKA lielākās galvassāpes. Tomēr, redzamākiem kļūstot tieši iepriekš ne tik spilgti spēlējušajiem, "Unics" veica atrāvienu trešajā ceturtdaļā, pēc kuras mājinieki atradās vadībā ar 65:54. Noslēdzošajā ceturksnī CSKA pietuvojās līdz viena precīza metiena tiesai, tomēr Kazaņas komanda izlīdzināt neļāva un mācēja noturēt panākumu - 79:74.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija jau pieminētais Kīts Lengfords, kurš kopumā guva 29 punktus, kā arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas. Bijušais VEF centrs Artjoms Parahauskis pievienoja 11 punktus un četrus bloķētus metienus, bet Konstantinos Kaimakoglu un Hoakims Koloms guva pa desmit punktiem.

CSKA rindās 20 punkti Nando De Kolo rēķinā, 17 punkti un septiņas piespēles Milošam Teodosičam, bet 14 punkti un 11 bumbas zem groziem Kailam Hainsam.

Sērijā līdz trim uzvarām nu rezultāts kļuvis 2-1 CSKA labā, bet nākamais mačs paredzēts pēc dienas pārtraukuma turpat Kazaņā.

Šī ir septītā pilnā VTB līgas sezona un sešos gadījumos, pie tam pēdējās četrās sezonās pēc kārtas, par čempioni kļuvusi tieši CSKA komanda. Kopš 2013./2014. gada sezonas VTB līga ir arī Krievijas atklātais čempionāts.

Izmantotie resursi:
Home page | VTB United League