Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas čempione CSKA soļa attālumā no triumfa VTB līgā

Agris Suveizda

Eirolīgas čempione CSKA soļa attālumā no triumfa VTB līgā
Viktors Hrjapa
Foto: vtb-league.net

Pie otrā panākuma savā laukumā VTB Vienotās basketbola līgas finālsērijā tika Maskavas CSKA, kas ar 90:73 apspēlēja Kazaņas "Unics". Sērijā līdz trim uzvarām CSKA ir vadībā ar 2-0.

Maskavas CSKA lielāko spēles daļu piederēja iniciatīva, un maskavieši katrā no pirmajām trim ceturtdaļām uz brīdi iekrāja nelielu pārsvaru. Pirmajā ceturtdaļā tie bija seši punkti (27:21), otrajā ceturtdaļā tie bija deviņi punkti (45:36), bet trešajā ceturtdaļā mājinieki bija vadībā ar plus astoņi (61:53).

Tomēr Kazaņas "Unics" allaž izdevās atgūties, un arī pēc trešās ceturtdaļas viesi atpalika vien par metiena tiesu (62:65). Pa īstam CSKA pretiniekus salauza vien pēdējā periodā, kad pārsniedza arī desmit punktu pārsvaru un svinēja panākumu ar rezultātu 90:73. Uzvarētājiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Viktors Hrjapa, bet vēl pieci basketbolisti guva pa 11-12 punktiem. Viesiem 15 punktus iemeta Kīts Lengfords, savukārt ar 11 rezultatīvām piespēlēm izcēlās nevienu punktu neguvušais Antons Ponkrašovs.

Regulārajā sezonā abas komandas ierindojās tabulas augšgalā. CSKA ar 28 uzvarām 30 spēlēs, protams, izcīnīja pirmo vietu, bet "Unics" ar 25 uzvarām bija otrajā pozīcijā. Abās savstarpējās spēlēs uzvarēja CSKA – 81:70 mājās un 100:89 viesos. Izslēgšanas spēlēs CSKA trīs mačos pievārēja gan "Nymburk", gan "Khimki", bet Kazaņas komanda, ar 3:0 uzvarējusi "Nizhny Novgorod", pusfinālā tikai piecos mačos pārvarēja Sanktpēterburgas "Zenit" barjeru.

Pirmajā finālspēlē CSKA savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 84:76, un Maskavas klubs šovakar svinēja jau 14. uzvaru pēc kārtas VTB līgas ietvaros. Pēdējā neveiksme tika piedzīvota 28. februārī, kad CSKA ar 88:94 piekāpās "Lokomotiv Kuban". Finālsērijas nākamā spēle 6. jūnijā plānota Kazaņā. Ja vajadzēs ceturto maču, arī tas norisināsies Kazaņā (8. jūnijā).

Izmantotie resursi:
Статистика игры ЦСКА Москва - УНИКС Казань...

     [+] [-]

, 2016-06-03 22:52, pirms 8 gadiem
Šajā līgā CSKA vispār nav nopietnu konkurentu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja