Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Viens no "Khimki" līderiem Ogastins pievienojas Eirolīgas čempionei CSKA

Agris Suveizda

Viens no "Khimki" līderiem Ogastins pievienojas Eirolīgas čempionei CSKA
Jānis Strēlnieks pret Džeimsu Ogastinu
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas spēcīgākais basketbola klubs Maskavas CSKA savā mājaslapā paziņoja par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 32 gadus veco amerikāņu garo spēlētāju Džastinu Ogastinu.

"Esmu laimīgs, ka pievienojos tādam klubam kā CSKA," mājaslapā citēts Džastins Ogastins. "Tas ir liels solis manai karjerai – uzspēlēt tik lielā komandā kopā ar teicamiem partneriem un treneriem. Ar nepacietību gaidu nākamās sezonas sākumu."

"Ar Ogastinu pēdējo gadu laikā bieži tikāmies kā ar pretinieku no Himkiem," sacīja CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis. "Tāpat viņu jau ļoti sen zinu no Valensijas un citām komandām. Viņš ir spēcīgs garais spēlētājs, kurš dos komandai mobilitāti, atlētismu, agresivitāti. Džeimss lieliski prot saņemt bumbu un noslēgt uzbrukumus kā zem groza, tā arī ar metieniem no perimetra. Viņš labi pārredz laukumu, gudri izdara piespēles. Būsim priecīgi par viņa pievienošanos komandai."

Karjeru Eiropā Ogastins sāka Spānijā, kur pārstāvēja tādas vienības kā "Gran Canaria", "Valencia" un "Murcia", bet kopš 2012. gada pārstāvēja Maskavas apgabala "Khimki". Aizvadītajā sezonā "Khimki" VTB Vienotajā līgā izstājās pusfinālā, ar 0-3 zaudējot tieši CSKA, bet Eirolīgā apstājās "Top 16" fāzē. Ogastins Eirolīgā piedalījās 23 spēlēs, laukumā bija vidēji nepilnas 28 minūtes, guva 11,0 punktus, izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,7 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
ПБК ЦСКА Москва | Новости | Новости клуба