Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eidsons "Maccabi" nepaliks; visticamāk, uz "Barcelona"

Andrejs Siliņš

Eidsons "Maccabi" nepaliks; visticamāk, uz "Barcelona"
Čaks Eidsons pēc kārtējās lieliskās sezonas turpina kāpt pa karjeras kāpnēm
Foto: AFP/Scanpix

Viens no universālākajiem amerikāņu basketbolistiem Eiropā Čaks Eidsons pēc divām sezonām Izraēlas superkluba Telavivas "Maccabi" rindās nolēmis doties citviet un, visticamāk, turpmāk pārstāvēs Spānijas gigantu "Barcelona".

202 centimetrus garais spēlētājs var darboties kā pirmā, tā trešā numura pozīcijās, un arī Latvijas basketbola mīļiem bija iespēja klātienē vērot šī talanta spējas, kad Eidsons pārstāvēja Viļņas "Lietuvos Rytas" un spēlēja Baltijas līgā. Pēc divām sezonām ar "Rytas", kad izdevās izcīnīt arī ULEB Eiropas kausu (Eidons tika atzīts par MVP), Eidsons 2009. gadā pārcēlās uz Telavivu, kur aizvadīja pēdējās divas sezonas. Aizvadītajā sezonā Eirolīgā Eidsons "Maccabi" labā guva vidēji 9,7 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas, atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 2,6 bumbas ik maču.

"Maccabi" vēlējās paturēt 30 gadus veco Eidsonu sastāvā, taču vienoties par jaunu līgumu neizdevās. Spēlētāja aģents atklājis,ka galvenais iemesls bija nespēja vienoties par finansiālajiem nosacījumiem. Basketbolists vēlējies saņemt trīs miljonus dolāru par nākamajām divām sezonām, taču "Maccabi" spēja atļauties amerikānim maksāt 1,7 miljonus par diviem nākamajiem gadiem.

Interesi par spēlētāju izrādīja Madrides "Real", "Caja Laboral", "Fenerbahce Ulker" un arī Maskavas CSKA, ko gan Eidsons noraidījis nekavējoties. Pagaidām oficiāla apstiprinājuma tam nav, jo "Barcelona" priekšā stāv Spānijas ACB līgas finālsērija pret Jāņa Blūma "Bilbao Basket", taču basketbolists esot izvēlējies tieši Barselonu kā savu nākamo dzīvesvietu. Tiek lēsts, ka klubs Eidsonam piedāvājis četrus miljonus dolāru par divām sezonām.

Izmantotie resursi:
Home of Basketball | TalkBasket.net
The Hoop

  +4 [+] [-]

, 2011-06-06 14:23, pirms 13 gadiem
Ļoti simpatizē Eidsona spēles stils. Viens no retajiem spēlētājiem kas dara visu uz laukuma. Statistika ļoti pieklājīga

  +3 [+] [-]

, 2011-06-06 14:39, pirms 13 gadiem
Nenoliedzami Maccabi tas būs liels zaudējums...
Redzēsim kā iejutīsies Barselonā,ja līgums tiks parakstīts...
katrā ziņā cerams,ka arī tur viņš būs viens no atslēgas spēlētājiem...
Lai veicas...