Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Janičenoks: "Prieks, ka cienām sevi un līdzjutējus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Janičenoks: "Prieks, ka cienām sevi un līdzjutējus"
BK "Ventspils" spēlētāji un treneris
Foto: bkventspils.lv

Pēc FIBA Eiropas kausa I grupas pēdējās spēles Ventspilī preses konferencē valdīja nedaudz piezemēta gaisotne – BK "Ventspils" priecājās par uzvaru, bet pirmajā posmā viss jau bija paveikts pirms šīs spēles, savukārt "Turow" Eiropas gaitas šajā sezonā bija galā.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Ļoti gribējām uzvarēt un pabeigt pirmo posmu bez zaudējumiem, un tas mums izdevās. Uzbrukumā spēlējam rezultatīvi un agresīvi, daudz kas padevās, ko nevar teikt par aizsardzību. Netikām galā ar viņu ātrajiem uzbrukumiem un cīnu par atlēkušajām bumbām. Pirmajā puslaikā šajā svarīgajā basketbola elementā pat zaudējām. Pēc pārtraukuma šīs divas lietas uzlabojām. Labāk atgriezāmies aizsardzībā, agresīvāk cīnījāmies par atlēkušajām bumbām un bija arī rezultāts. Katrs spēlētājs laukumā nāca ar savu enerģiju, un komanda tika pie pelnītas uzvaras.”
Sešas uzvaras sešās spēlēs – pirms turnīra sākuma cerējāt uz tādu bilanci?
- Par to nedomājām. Neskaitījām, vai būs 6-0, 4-2 vai 5-1, bet galvenais bija tikt nākamajā posmā, un tā arī strādājām. Protams, zinājām, ka par uzvaru varam cīnīties ar katru no šiem pretiniekiem un viss būs atkarīgs no mūsu spēles kvalitātes. Paldies puišiem, ka viņi cīnījās un parādīja, ka šajā grupā esam pelnīti pirmajā vietā.
Jau pavisam drīz sāksies otrais grupu turnīrs, vai esat papētījuši jaunos pretiniekus?
- Pavisam nedaudz. Zinām, ka būs Nimburga un Antverpene, bet trešo komandu mēs vēl gaidām. Tāda detalizēta skautinga jeb pretinieku izvērtēšanas vēl nav, bet noteikti otrais posms būs sarežģītāks visās jomās.
Demieram Pitsam atkal beidzies pārbaudes laiks, vai ir izlemts, ko ar viņu darīt tālāk
- Pēc šodienas spēles ar Pitsu vienojāmies, ka pagarinām viņam pārbaudes laiku vēl uz vienu mēnesi. Lai līgumu pagarinātu līdz sezonas beigām, vēl līdz galam neesam pārliecināti par viņa kvalitātēm. Pitss nenoliedzami ir centīgs, viņam izdodas daudz labas lietas, taču, kā jau teicu, vēl nav 100% pārliecības par to, vai ar viņu līgums slēdzams līdz sezonas beigām.

Kristaps Janičenoks, BK "Ventspils" aizsargs: "Treneris jau detalizēti visu pateica, un grūti kaut ko piebilst. Prieks, ka atgriezies Lomažs, kurš mums devis papildus enerģiju un jaunību. Protams, prieks par uzvaru, ka cienām sevis un skatītājus, un turpinām cīnīties, lai arī šī spēle neko mums neizšķīra. Bija problēmas ar atlēkušajām bumbām un atgriešanos aizsardzībā, bet par to jau treneris pateica.”

Pjotrs Ignatovičs, "PGE Turow" galvenais treneris: "Jāapsveic "Ventspils" ar uzvaru. Viņi aizvadīja labu spēli, kā lielākajā daļā šīs grupas mačos, pierādot, ka ir pelnījuši būt pirmie. Veiksmi turnīra turpinājumā! Ja par šo maču, tad diez vai mēs bijām pelnījuši zaudējumu ar 23 punktu pārsvaru. Mēs labi turējāmies, pēc pirmā puslaika bija tikai astoņu punktu deficīts un labas iespējas mača izskaņā pacīnīties par uzvaru. Diemžēl trešās ceturtdaļas beigās mēs pārstājām spēlēt, ventspilnieki guva daudz vieglu punktu, bet pēc tam jau bija ļoti grūti atspēlēties.”
Turnīru sākāt ar divām uzvarām, tad sekoja četras neveiksmes. Kas notika ar komandu?
- Godīgi sakot, pirmajos mačos mums arī nedaudz paveicās, taču mums bija vajadzīga vēl viena uzvara, lai pārvarētu šo grupu. Pie "Pieno Žvaigždes" mums bija trīs punktu pārsvars minūti līdz mača beigām un bumbas kontrole, tomēr mēs nespējām uzvarēt. Arī ar "Helios Suns" otro spēli sākām ļoti labi. Mums ir ļoti smags kalendārs Polijas līgā, un, iespējams, pārāk ātri sākām domāt par to, ļāvām slovēņiem atspēlēties un zaudējām pagarinājumā. Te arī palika mūsu kvalificēšanās nākamajam posmam.”

Deniels Dilons, "PGE Turow" aizsargs: "Nospēlējām labas trīs ceturtdaļas, bet tad "Ventspils" parādīja, kāpēc ir šīs grupas līderi. Bumbas kustība bija ļoti laba, un ir grūti kaut ko likt pretī komandai, kas ar vairāk nekā 50% precizitāti met no tālmetienu līnijas. Spēles sākums neatšķīrās no citiem mačiem šajā grupā, bet ventspilnieki galu gala paradīja savu spēku.”

  +6 [+] [-]

, 2015-12-01 23:30, pirms 8 gadiem
Apsveicu ar uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2015-12-02 02:45, pirms 8 gadiem
Musu zeme - Latvija! Un par Janicenoku , kurs godam parstaveja mus ari Francija, lidz galam un muzigi! Es vienmer Tevi atbalstisu!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-02 10:39, pirms 8 gadiem
Rīga atdeva savu kapteini- kuģis bez kapteiņa nav nekas-tagad viņš vada "floti" Ventspilī- KJaničēnoks un visa Ventspils blice izskatās pa pozīcijām saliedēta un stipra komanda- arī trenneris nav "shēmotājs" kā bija Robis un čaļi spēlē atvērti - prieks skatīties!