Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Janičenoks mūsu komandā nav tikai punktu guvējs"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Janičenoks mūsu komandā nav tikai punktu guvējs"
Kārlis Muižnieks ar kolēģiem
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Eiropas kausa pirmā posma priekšpēdējā mačā savā laukumā ar 86:67 pieveica Lietuvas "Pieno žvaigždes", tā nodrošinot pirmo vietu I grupā. Pēc mača komentārus sniedza abu komandu galvenie treneri un spēlētāji.

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris: "Zinājām, ka šīs spēles cena ir pirmā vieta grupā, turklāt, ja zaudētu, varēja būt vēl visādi varianti. Vēl priekšā mačs ar poļiem, un arī šī komanda pretendē uz vietu otrajā posmā. Līdz ar to nopietni gatavojāmies un koncentrējāmies spēlei, bet pirmajā puslaikā plānus nedaudz izjauca mūsu tāda mīksta, neagresīva cīņa par bumbām. Sevišķi labi pie groziem cīnījās Agafonovs, kuru ļoti labi zinu no Ukrainas laikiem. Īpaši mums bija problēmas pie sava groza, bet otrajā puslaikā to visu sakārtojām. Trešajā ceturtdaļā jau veicām izrāvienu, no kura lietuviešu komandai vairs nebija iespēju attapties. Līmenī bija arī cīņa par atlēkušajām bumbām. Gribu paslavēt Šeļakovu, kurš nospēlēja labu otro puslaiku, kas bija viens no iemesliem, kāpēc arī kopumā aizsardzība uzlabojās. Noteikti esam priecīgi ka uzvarējām un ka tikām nākamajā kārtā, bet mums arī ir par ko padomāt un pie kā strādāt."
Pirmajā puslaikā tomēr bija galvās tās četras uzvaras un tas, ka komanda jau faktiski ir nākošajā posmā?
Par to, protams, baidījos, jo pēdējās spēles ir uzvarētas un var komandā iezagties kaut kāda pašapmierinātība, kaut kur var nenostrādāt līdz galam un nebūt vajadzīgās enerģijas. Kādā epizodē tā varbūt arī bija, tomēr es negribētu to uzsvērt. Visi, kas nāca laukumā, centās, spēlēja enerģiski un arī pierādīja savu varējumu, ko labi var redzēt statistikā.
Kāds kopumā iespaids par šo turnīru?
"Savā ziņā tas parāda, ka basketbolu šobrīd tiešām māk spēlēt visur, arī tādās valstīs, kuras līdz šim basketbola ziņā tika uzskatītas par zemāka līmeņa. Nedrīkst nenovērtēt nevienu komandu, turklāt to pierāda ne tikai šis kauss, bet arī citi turnīri. Piemēram, kur Eirolīgā šobrīd ir Madrides "Real", un kurš kaut ko tādu pirms sezonas būtu iedomājies? Katrai komandai ir savs spēks, un mums jābūt tam gataviem."
Komandā uzradies jauns saspēles vadītājs - Kristapam Janičenokam desmit rezultatīvas piespēles?
"Viņa daudzās rezultatīvās piespēles nav liels pārsteigums. Ikviens pretinieks zina, ka Kristapa stiprākā puse ir metiens un tam viņi arī gatavojas. Koncentrējas uz Janičenoka metienu, bet Kristaps izmanto šo situāciju un, labi pārredzot laukumu, atrod brīvos spēlētājus, kuri tad arī pārvērš viņa piespēles gūtajos punktos. Var teikt, ka Kristapam komandā ir vairāk funkciju kā punktu gūšana."
Kāds šobrīd ir Pitsa statuss komandā? Viņš joprojām tiek pārbaudīts?
"Jā, šajā ziņā nekas nav mainījies, viņš joprojām ir uz pārbaudes laiku. Tā kā vēl līdz mēneša beigām mums ir laiks ar viņu strādāt un vērtēt. Tad arī pieņemsim lēmumu, vai viņš paliek komandā."
Papildinājums garajā galā tiek meklēts?
"Nav nekā konkrēta, bet klubam, kam ir kaut kādi augstāki mērķi, vienmēr jābūt informētām par situāciju tirgū. Izmaiņas var notikt jebkurā brīdī."

Māris Gulbis, BK "Ventspils" uzbrucējs: Prieks par uzvaru, apsveicu visus ar iekļūšanu nākošajā kārtā! Zinājām, ka pēdējais solis ir visgrūtākais, arī to, ka pretiniekiem vairs nav, kur atkāpties, tāpēc bija neliela nervozitāte. Tomēr sākām spēli labi, agresīvi, tomēr pirmajā puslaikā ļāvām viņiem izcīnīt daudz bumbas uzbrukumā. Veselas deviņas. Otrajā puslaikā to izlabojām, aizsardzībā spēlējām agresīvi, atšķirībā no spēles Pasvālē, un atstājām viņus uz 67 punktiem. Līdz ar to viss darbs bija padarīts.
Izskatījās, ka pirmajā puslaikā nedaudz uzvilkāties, kad lietuvieši bieži demonstrēja, ka pret viņiem ir noteikumu pārkāpums, un tiesneši arī svilpa.
Tā bija, jā. Tādas lietas vispār vīriešus uzvelk...

Mants Šerņuss, "Pieno žvaigždes" galvenais treneris: "Vispirms jāapsveic ventspilnieki, kas iekļuvuši nākamajā posmā. Lai veicas! Mums bija problēmas ar sastāvu, jo savainojumu dēļ jau tā trūka spēlētāju, bet jau mača gaitā palikām bez vēl viena. Mēs cīnījāmies, bet nevarējām to darīt tā, kā vēlējāmies. Protams, nav nekādu attaisnojumu tam, kā iesākām maču. Sākums bija ļoti slikts, kamēr Ventspils spēlēja agresīvi, realizēja savus metienus un ieguva pārliecību. Tā zaudējot pirmo puslaiku, bija ļoti grūti atspēlēties."
Pasvālē komandas šķīra tikai četri punkti, šoreiz gandrīz 20. Galvenā atšķirība bija tieši sastāvos?
"Jā, mēs nevarējām spēlēt labākajā sastāvā. Divi spēlētāji palika mājās, un arī šeit zaudējām divus spēlētājus, līdz ar to nācās iztikt tikai ar septiņiem basketbolistiem."

Tvītijs Kārters, "Pieno žvaigždes" aizsargs: "Treneriem bija labs spēlēs plāns, taču mēs nerealizējām neko no tā, tāpēc mūsu zaudējumam nav nekādu attaisnojumu. Protams, ir ļoti patīkami atgriezties Ventspilī, kur pirms kāda laika spēlēju. Man palikušas labas atmiņas par šeit pavadīto laiku, bija patīkami satikt dažus vecos draugos. Ja godīgi, tas bija vēl viens iemesls, kāpēc ļoti gribēju uzvarēt, nevis zaudēt šādā veidā. Tagad jāatgriežas mājās un jāanalizē, kāpēc tā notika."

     [+] [-]

, 2015-11-25 12:23, pirms 8 gadiem
Kas tālāk?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-25 22:48, pirms 8 gadiem
Jā, pilnībā jāpiekrīt trenerim, bez Kristapa BKV šoszeon nebūtu nevienas uzvaras.
Komandas NAV, ja Janičenoks nav laukumā.
Prieks par īstu līderi mūsu komandā.