Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" veic 21:0 izrāvienu un pārspēj TTU

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Valmiera/Ordo" veic 21:0 izrāvienu un pārspēj TTU
Artūrs Bērziņš
Foto: bkvalmiera.lv

"Triobet" Baltijas basketbola līgās spēlē ceturto uzvaru izcīnījusi "Valmiera/Ordo". Esot lielāko spēles daļu iedzinējos, valmierieši ceturtajā ceturtdaļā veica 21:0 izrāvienu, salaužot "Tallinas Tehniskās universitātes" vienību - 82:75.

Abas komandas B grupas tabulā atrodas līdzās, attiecīgi piektajā un sestajā vietā. Tomēr valmierieši piecās spēlēs tikuši pie trīs uzvarām, kamēr TTU sešos mačos divi panākumi. Tādējādi, spēlējot savā laukumā, par favorītiem varēja saukt "Valmieru/Ordo". Arī pirmajā abu komandu tikšanās reizē pārliecinošu uzvaru svinēja Valmieras komanda - 82:62.

Mača rezultātu pirmajā uzbrukumā atklāja Lauris Blaus, bet pirmās minūtes noslēgumā rezultatīvi caurgājienu noslēdza Akselis Vairogs. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, te vienai, te otrai komandai iegūstot nelielu vadību. Ceturtdaļas vidū TTU padevās izrāviens, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 16:10. Lai arī Valmieras komandas basketbolisti regulāri tika pie atlēkušajām bumbām uzbrukumā un otrajām iespējām, ar punktu gūšanu nesekmējās. Ko neizdevās sasniegt ar uzbrukumu, to valmierieši centās panākt ar aizsardzību, sākot segt zonas presingu. Arī tas rezultātu nenesa, ļaujot TTU noslēgt pirmo ceturtdaļu savā labā ar rezultātu 24:14.

Otrās ceturtdaļas ievadā situācija nemainījās, TTU basketbolistiem kontrolējot cīņas gaitu. Valmierieši centās izdarīt spiedienu groza apakšā, bet ne vienmēr tas nesa rezultātu. Laukumā atgriezās Jānis Kaufmanis, kura spēkos būtu lauzt cīņas gaitu. Līdz ceturtdaļas vidum rezultāta starpība sadila līdz septiņiem punktiem, bet tāpat daudzās iespējas neizdevās realizēt. Vēl divas ar pusi minūtes līdz pirmā puslaika beigām deficīts sadila līdz pieciem punktiem, bet TTU basketbolisti labi nospēlēja puslaika izskaņu, noslēdzot to vadībā ar rezultātu 42:31.

Pēc lielā pārtraukuma "Valmierai/Ordo" padevās 11:2 izrāviens, kas ļāva trīs minūtēs sadeldēt deficītu līdz nieka diviem punktiem (42:44). Diemžēl nākamās trīs minūtes mājinieki palika sausā, nu jau TTU atbildot ar 9:0 izrāvienu, nostādot valmieriešus sākuma pozīcijās. Turpinājumā "Valmiera/Ordo" nespēja rast iespēju veikt vēl kādu izrāvienu, kas lika atspēlēšanos atstāt uz ceturto ceturtdaļu - 49:62.

Ar Artūra Bērziņa un Jāņa Kaufmaņa precīzajiem tālmetieniem laukuma saimnieki trīs minūtēs kopumā veica 8:0 izrāvienu, vēlreiz atgriežoties cīņā par uzvaru. TTU piecās minūtēs neguva ne punkta, kas "Valmierai/Ordo" ļāva pārņemt vadības grožus savās rokās (63:62). Viesi ar grūtībām pirmos punktus guva vien astotajā minūtē, bet mačs jau bija izlaists no rokām. Divi precīzi tālmetieni un "Valmiera/Ordo" atradās vadībā ar 73:64. TTU basketbolisti pēdējās divās minūtēs centās vēl ko glābt šajā mačā, bet "Valmiera/Ordo" nedomāja izlaist grūti nākušo uzvaru no rokām - 82:75.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Jānis Kaufmanis, bet pa 16 punktiem Laurim Blauam, Artūram Bērziņam un Damjēram Pitsam, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. TTU rindās ar 24 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Jonas Jarvelainens.

"Triobet" BBL, B grupa, 30. novembris

"Valmiera/Ordo" - TTU 82:75 (14:24, 17:18, 18:20, 33:13)

"Valmiera/Ordo": J.Kaufmanis 22 (5 rp), Pitss 16 (9 ab, 6 rp), A.Bērziņš 16 (6 ab), Blaus 16, Mālmanis 8 (6 ab), Jonāts 2, Vairogs 2, Gabrāns, E.Kaufmanis, Vīksne, Ramanis, O.Bērziņš.
TTU: Jarvelainens 24 (8 ab), Olmre 16 (5 rp), Rādiks 14 (11 ab), Akenpargs 8, Vujovičs 7 (6 ab), Vīlups 4, Korts 2, Pajumets, Pūrs, Kāberma, Kuimets.

     [+] [-]

, 2016-11-30 20:13, pirms 7 gadiem
Spēles pirmā daļa drausmīga, bet šoreiz pat īsti nebija ko vainot, jo burtiski bumba ripoja ārā no groza un Jarvelainens tik meta, un meta iekšā!
Beigās tomēr savācās un pielika punktu, malači!
#PāriVisamValmiera

     [+] [-]

, 2016-11-30 20:20, pirms 7 gadiem
Jarvelainenu tā arī neviens tā nopietni nesedza līdz pat spēles beigām! Labi, ka beidzot sāka mest troikas paši iekšā, citādi būtu pelnīti pa biksēm... Par uzvaru, protams, prieks, taču spēle tāda kliba pagaidām Valmierai, pirmajā puslaikā tik daudzas labas iespējas paši nopurgāja... Dzelzs nervi Pitam...

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 20:32, pirms 7 gadiem
Malači, sāk jau kaut kāds raksturs komandai parādīties. Ja negrieztos sākumā Arčam un Blauaam metieni laukā, nemaz nevajadzētu tik saspringtas beigas. Viss labs, kas labi beidzas.