Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Barona" leģionārs Krestiņins nopelna BBL mēneša labākā spēlētāja atzinību

Agris Suveizda

"Barona" leģionārs Krestiņins nopelna BBL mēneša labākā spēlētāja atzinību
Dāvis Rozītis un Deniss Krestiņins
Foto: Ģirts Gertsons, liepajaslauvas.lv

"Triobet" Baltijas Basketbola līga paziņoju, ka regulārās sezonas pēdējā mēnesī par vērtīgāko spēlētāju atzīts Deniss Krestiņins no "Barons kvartāls" vienības.

Deniss Krestiņins visas BBL sezonas garumā bija starp stabilākajiem līgas spēlētājiem un konsekventi sniedza lielu ieguldījumu savas komandas panākumos. "Barons kvartāls" ar viņa palīdzību uzvarēja desmit spēlēs no 12 un ieguva pirmo vietu A apakšgrupā, apsteidzot visas sekotājas vismaz par divām uzvarām.

22 gadus vecais Lietuvas centrs Krestiņins regulārajā sezonā vidēji spēlē savāca "double-double" - 13.3 punkti un 11 atlēkušās bumbas, kas turklāt bija otrs labākais rādītājs visā līgā. Janvārī Krestiņins piedalījās trīs "Barona" spēlēs, visās nopelnīja efektivitātes rādītāju vismaz +18 un palīdzēja komandai uzvarēt trīs spēlēs.

Individuālās statistikas ziņā janvārī veiksmīgāk klājās Nīderlandes centram Tomasam van der Marsam no "AVIS Rapla" vienības. Taču BBL ņēma vērā, ka "Barona" un "AVIS Rapla" savstarpējā spēlē 13. janvārī, kas būtībā bija A apakšgrupas neoficiālais fināls Krestiņins un Rīgas komanda uzvarēja ar 77:66. Van der Marss šajā spēlē guva trešdaļu savas komandas punktu (22 no 66 punktiem), bet Krestiņins kopā ar sava partnera Dāvja Geka pieciem precīzajiem tālmetieniem maču atstāja uzvarētāja godā.

Triobet BBL izslēgšanas spēles, kurās "Barons kvartāls" sacentīsies ar citu Latvijas komandu "Jūrmalu/Fēnikss", sāksies sestajā februārī.

Informāciju sagatavoja:
Triobet Baltijas Basketbola līga