Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" zaudē Lietuvā un izstājas, Ausējam 30 punkti

"Liepāja/Triobet" zaudē Lietuvā un izstājas, Ausējam 30 punkti
Artūrs Ausējs
Foto: Ģirts Gertsons

Zaudējumu otrajā Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlē piedzīvoja "Liepāja/Triobet", kas viesos piekāpās Pasvāles "Pieno Zvaigzdes" ar 93:109, lai gan spēles gaitā liepājnieki bija vadībā ar +7. Līdz ar to "Liepāja/Triobet" izstājās no turnīra, bet "Pieno Zvaigzdes" BBL pusfinālā spēlēs pret "University of Tartu".

Komandu starta piecinieki:
“Pieno Zvaigzdes”: Lovs, Tamulis, Olisevičus, Agafonovs, Babrauskas
“Liepāja/Triobet”: Lasmanis, Montgomerijs, Griffins, Butjankovs, Ausējs

Pirmajā spēlē liepājnieki savā laukumā zaudēja ar 80:89, lai gan vairākas reizes spēja atspēlēt vairāku punktu deficītu, līdz ar ko Pasvālē komandai vajadzēja uzvarēt vismaz ar +9 (šajā gadījumā tiktu spēlēts papildlaiks).

Lai gan spēles sākumā abas vienības apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, pirmās ceturtdaļas pirmā puse bija veiksmīgāka tieši liepājniekiem, kas pēc sešu punktu izrāviena panāca 2:8 un piespieda “Pieno Zvaigzdes” trenerus paņemt minūtes pārtraukumu. Pēc Malkolma Griffina precīza trīspunktu metiena “Liepāja/Triobet” bija viena rezultatīva uzbrukuma attālumā no tik vajadzīga +9 pārsvara, tomēr visu sajauca tā paša Griffina nesportiskā piezīme. Turpinājumā mājinieki izlīdzināja rezultātu – 17:17, vēlāk arī pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā, bet ceturtdaļas atlikušo daļu nemitīgi uzbruka, kas vainagojās ar 12:0 izrāvienu, tomēr īsi pirms sirēnas Rihards Bērziņš ar precīzo tālmetienu panāca 27:20.

Pirmā puslaika otro daļu mājinieki uzsāka agresīvi, gandrīz neļaujot liepājniekiem tikt brīvā metiena pozīcijā. Arī paši viesi brīžiem pieļāva kļūdas piespēlēs un driblā. Rezultātā otrās ceturtdaļas trešās minūtes izskaņā “Pieno Zvaigzdes” bija vadībā ar 33:24. Trīs pēc kārtas precīzi viesu uzbrukumi samazināja rezultāta starpību līdz 33:32, bet pārņemt iniciatīvu neļāva Artjoma Butjankova neprecīzs tālmetiens, kam sekoja mājinieku uzbrukums – 35:32. Tomēr liepājnieki nepadevās – Kārlis Lasmanis rezultātu izlīdzināja – 35:35, bet pēc Roberta Krastiņa metiena viesi bija jau vadībā – 35:37. Komandas vēl apmainījās ar vairākiem uzbrukumiem, un pirmais puslaiks noslēdzās ar 48:49.

Trešajā ceturtdaļā mājinieki realizēja vairākus uzbrukumus pēc kārtas, tajā pašā laikā neļaujot liepājniekiem izdarīt to pašu un rezultāts kļuva jau 65:52. Agris Galvanovskis mēģināja mainīt spēles gaitu ar maiņām un noņēma arī divus leģionārus, tomēr labāk no tā nekļuva un mājinieku pārsvars saglabājās desmit-trīspadsmit punktu robežās. Pirms pēdējā spēles pārtraukuma “Pieno Zvaigzdes” bija vadībā ar 78:66.

Pēdējās desmit minūtes kļuva par formalitāti, jo lai iekļūtu BBL pusfinālā, liepājniekiem ceturtdaļas laikā bija jāiemet 19 punktus un neļaut mājiniekiem iemest kaut vienu grozu. Tikmēr mājinieki priekšpēdējā minūtē pārsniedza 100 punktu robežu un mierīgi pabeidza spēli ar 109:93, divu spēļu summā izcīnot uzvaru ar +25.

Rezultatīvākais liepājnieku rindās bija Artūrs Ausējs, kurš laukumā pavadīja 38:04 minūtes un guva 30 punktus. Mājiniekiem pa 18 punktiem Evaldam Žabam un Ņikitam Balašovam. BBL pusfinālā “Pieno Zvaigzdes” spēlēs pret “University of Tartu”.

Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls, otrā spēle, 8. marts

Pasvāles “Pieno Zvaigzdes” - “Liepāja/Triobet” 109:93 (27:20; 21:29; 30:17; 31:27)

“Pieno Zvaigzdes”: Balašovs 18, Žabas 18, Lovs 15, Olisevičs 15 (5 ab), Dimsa 12, Tamulis 11 (5 ab), Agafonovs 6, Babrauskas 5, Fjodorovs 5, Babkauskas 4, Petrikonis
“Liepaja/Triobet”: Ausējs 30 (5 ab), Montgomerijs 13 (6 ab), Griffins 13, Bērziņš 11, Lasmanis 9, Krastiņš 6, Butjankovs 5, Garoza 4, Šukteris 2

Izmantotie avoti:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2017-03-08 20:34, pirms 7 gadiem
Lai ko Ausējs pirms mača nedarītu ģērbtuvē, viss beidzās prognozējami. Leiši nav tie puikas, kuri pēc uzvaras viesos ļautos apcelties pašu mājās, tādus variantus jāmeklē robežai šajā pusē...
Objektīvi jāatzīst, ka šādās divcīņās letiņi pret leišiem ļoti reti iziet sveikā, to apliecina abi jau notikušie Latvijas - Lietuvas dueļi. Vot, estipiosi malači, pārsteidza visus jau pirmajā pārī un, iespējams, paņems savu pēdējā pārī. Nav patriotiski, taču nebūšu izbrīnīts par Lietuvas - Igaunijas pusfināla sērijām. Tad jau redzēs!