Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā varētu spēlēt četras Latvijas komandas

Emils Ozerinskis

Baltijas līgā varētu spēlēt četras Latvijas komandas
Pērn Mārča Vītola pārstāvētā "Ogre" debitēja BBL, bet šosezon komanda varētu būt Latvijas galvenā cerība turnīrā
Foto: BK Ogre

Kamēr daudz neskaidrību vēl ir Latvijas klubu basketbola apvāršņos, arī Baltijas Basketbola līga (BBL) nav steigusies ar skaidras sacensību sistēmas publisku izklāstu. Tomēr Igaunijas medijos publicētā informācija no BBL valdes sanāksmes Rīgā ļauj ieskicēt potenciālo turnīra izspēli jaunajai sezonai.

Galvenais jaunums BBL turnīra izspēlē ir tas, ka Eirokausu komandas vairs neiesaistīsies turnīra izslēgšanas spēļu fāzē, tādējādi labojot absurdo sistēmu, kas pēdējās trīs sezonās par turnīra čempioni ļāva kļūt komandai, kas nemaz nepiedalījās pamatturnīra izspēlē. Līdz ar to šogad Baltijas līgas čempiontituls tiks izspēlēta 12-16 komandu starpā, kas turnīru uzsāks jau no regulārās sezonas.

Baltijas līgas pamatturnīrs tiks izspēlēts divās grupās pa sešām līdz astoņām komandām, grupas ietvaros aizvadot divus pilnus apļus. Precīzs komandu skaits pagaidām nav zināms, jo Baltijas līgā piedalīsies komandas, kurām nebūs izdevies pārvarēt kvalifikācijas barjeru FIBA Čempionu līgas un FIBA Kausa izcīņas turnīros. Līdz ar to BBL dalībnieku saraksts būs zināms tikai pēc 11. oktobra.

No Latvijas klubiem savu dalību Baltijas līgai pieteikušas "Valmiera/Ordo", "Betsafe/Liepāja", BK "Ogre" un "Barons kvartāls". Tomēr baronu situācija patlaban ir neskaidra un nav pilnīgas pārliecības par komandas dalību arī Latvijas čempionātā. Līdz ar to starp Baltijas līgas dalībniekiem nebūs pērn turnīrā spēlējušie jēkabpilieši un jūrmalnieki.

No Igaunijas komandām BBL čempionātā cīnīsies valsts vicečempione "Avis Rapla", kā arī TTU, "TLU/Kalev" un "Parnu". Savukārt Lietuvu pamatturnīrā pārstāvēs Baltijas līgas aizvadītās sezonas fināliste "Pieno Žvaigždes" un "Šiauliai". Neskatoties uz Baltijas reģiona turnīra vārda nešanu, klubu pārstāvēto valstu ģeogrāfija būs visai plaša, jo turnīrā piedalīsies baltkrievu Minskas "Tsmoki", ukraiņu "Bipa Odessa" un kazahu "Barsy".

Potenciālo turnīra dalībnieču sarakstā ir Čempionu līgas kvalifikācijas komandas no Lietuvas Utenu "Juventus" un Prieņu "Vytautas", kā arī Zviedrijas čempionvienība "Luela". Savukār FIBA Kausa izcīņas rezultāti noteiks Igaunijas bronzas medaļnieku "Tartu" un leišu "Nevežis" dalību BBL.

Turnīrs potenciālais sākums varētu būt gaidāms no 24. - 26. oktobrim.

Izmantotie resursi:
Delfi Sport - Värsked spordiuudised Eestist ja...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-13 16:19, pirms 7 gadiem
Hm, raksts tapis no gandrīz trīs nedēļas veca materiāla, kas bija publicēts Igaunijas delfi ziņu portālā (25. augustā)?

Tsmoki noteikti spēlēs ar jauniešu komandu, kas startē Baltkrievijas čempionātā. Pēc pērnā gada baltkrievu kluba nekaunīgajām toto izdarībām ir zināmas šaubas arī par šo projektu. Barsy tādi paši, atvainojos, āksti ar aizdomīgiem rezultātiem. Šķiet, tikai vienu sezonu spēlēja nopietni un tika arī pie uzvarām.

Mūsu klubus lietuvieši pērs un ģērēs ar +30 (ja būs godīgs basketbols). Un izskatās, ka arī Igaunijas vidusmēra komandas šogad būs spēcīgākas par Latvijas klubiem.

     [+] [-]

, 2017-09-13 19:49, pirms 7 gadiem
Iespējams, ka daudzās spēlēs uzvarētāju pārsvars būs vienkārši graujošs, taču par tādu cenu tiks pirkta pieredze basketbolā jaunajiem puikām.

     [+] [-]

, 2017-09-13 21:38, pirms 7 gadiem
Klapeetu ciet to balagaanu, ieprieksheejaa sezona bija vienkarsi cirks..Borisfeenam katra speele bija tikai totalizatoriem, Barsiem tas pats...Un neticu ka Liigas vadiiba to nezin...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-14 00:25, pirms 7 gadiem
Interesanti zināt, no kādiem slēdzieniem izriet, ka BK Jēkabpils nestartēs? Tāpēc, ka Baronu statuss vēl nav skaidrs? Tas ir maksimāls absurds! Antiloģika!
Ja zinātu, ka Barons spēlēs un Latvijai vairāk vietas nav, tad ir cits jautājums, bet, ja Barons gadījumā nespēlē, vai tad nākamā vieta nepienākas jēkabpiliešiem?!
Ja nu, protams, viņi paši nav pateikuši, ka nespēlēs, bet tad to arī jāpasaka!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-14 09:29, pirms 7 gadiem
Es taču sapratu no raksta, ka Jēkabpils nemaz nav pieteikušies.. (?). Man jau škiet, ka Latvijai nekādas kvotas nav noteiktas, var no Baltijas valstīm būt jebkura tās virslīgas komanda (tā kādreiz tika izziņots), ja grib un var.