Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" divos pagarinājumos zaudē Pasvālē

"Jēkabpils" divos pagarinājumos zaudē Pasvālē
Foto: L.Irša, bkjekabpils.lv

Šodien "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros Lietuvas pilsētā Pasvālē viesojās basketbola klubs "Jēkabpils". Mača pēdējā ceturtdaļā jēkabpilieši spēja atspēlēt sešpadsmit punktu deficītu, taču dramatiskā spēlē ar diviem pagarinājumiem zaudēja - 103:104.

Abas komandas pirms spēles Baltijas līgas B grupā ieņēma pirmās divas vietas, kas liecināja, ka sagaidāma līdzīga cīņa. Pirmā savstarpējā spēle šosezon notika Jēkabpilī, toreiz ar rezultātu 76:72 uzvaru svinēja "Pieno žvaigždes", tāpēc bija skaidrs, ka jēkabpilieši centīsies revanšēties par piedzīvoto neveiksmi mājās.

Pirmos punktus spēlē guva mājinieki, to izdarīja Latvijas faniem labi zināmais Stepons Babrausks. Pēc tam piecu punktu izrāviens sekoja jēkabpiliešu izpildījumā - punktus spēja gūt Oskars Virsis, Pāvels Veselovs, no soda metiena līnijas abiem pieminētajiem piebalsoja Rinalds Sirsniņš. Ceturtdaļas turpinājumā nevienai no komandai īpaši lielu pārsvaru iekrāt neizdevās, abas komandas punktu izteiksmē šķīra viens precīzs metiens.Pirmās ceturtdaļas beigu daļā komandas jau punktus vāca raitāk un pēc pirmajām desmit minūtēm pārsvars bija "Jēkabpils" basketbolistiem.

Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu sāka Jānis Antrops, tādējādi palielinot savas komandas pārsvaru līdz septiņiem punktiem. Tālāk gan Lietuvas komanda ciemiņiem aizmukt neļāva, veicot savu mazo izrāvienu, līdz ar to rezultāts uz brīdi pat bija neizšķirts (29:29). Pēc tam, kad Jēkabpils komandai izdevās piecu punktu izrāviens, mājinieku komandas galvenajam trenerim neatlika nekas cits kā pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai sakārtotu savas vadītās komandas spēli. Pirmajam puslaikam tuvojoties beigām, abas komandas savstarpēji apmainījās gan ar kļūdām, gan ar precīziem metieniem, tādēļ tikai loģiski bija, ka pēc puslaika nevienai no komandām nebija nopietna pārsvara.

Pēc lielā pārtraukuma "Pieno žvaigždes" prata panākt jau astoņu punktu pārsvaru (48:40). Jēkabpilij nesekmējās ar punktu gūšanu, nedaudz vairāk nekā nospēlētās trīs minūtēs viesi spēja gūt vien divus punktus. Izmantojot situāciju, Pasvāles klubs panāca jau desmit punktu pārsvaru. Pēc tam, kad Justs Tamulis ar sekmīgu trejaci panāca +13 (53:40) lietuviešiem, sekoja minūtes pārtraukums, ko pieprasīja Rūdolfs Rozītis. Pēc minūtes pārtraukuma atdzīvojās viesu komandas uzbrukums, taču tuvāk par desmit punktiem rezultāta izteiksmē viņi netika. Turpinājumā "Pieno žvaigždes" spēja noturēt iekrāto pārsvaru, vēl vairāk - lietuvieši jau spēja panākt 67:51 savā labā, līdz ar to "Jēkabpils" izredzes uz pozitīvu iznākumu šovakar palika arvien mazākas.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā "Jēkabpils" centās glābt spēli, taču mājinieki, sajutuši uzvaras garšu, turpināja laukumā droši kontrolēt notikumus. Kad jāspēlē bija nedaudz vairāk par sešām minūtēm, Artūrs Vītiņš samazināja rezultāta starpību līdz vienpadsmit punktiem (64:75), dodot vēl cerību savai komandai. Uzreiz pēc tam mājinieki guva piecus bezatbildes punktus, liekot saviem šīsdienas pretiniekiem saprast, ka spēles uzvarētājs ir zināms un jānoskaidro vien spēles gala rezultāts.

Taču Jēkabpils spēlētāji nepadevās un četras minūtes līdz pamatlaika beigām prata panākt septiņu punktu deficītu. Tuvojoties pēdējai minūtei, palielinājās varbūtība, ka mača uzvarētājs tiks noskaidrots pēdējās sekundēs. Pēdējā minūtē Jēkabpilij bija vairs tikai viena punkta deficīts un divdesmit četras sekundes līdz pamatlaika beigām Roberts Stumbris ieguva tiesības izpildīt divus soda metienus, no kuriem realizēja vienu (84:84). Piecpadsmit sekundes līdz beigām bumba pienācās mājiniekiem, taču viņu uzbrukums bija nesekmīgs un sekoja pagarinājums.

Pagarinājuma sākumā abas komandas apmainījās ar ātriem punktiem. Turpinājumā spēle bija nervoza, abas komandas pieļāva kļūdas, kā arī nespēja realizēt metienus."Pieno žvaigždes" prata panākt trīs punktu pārsvaru (89:86), kad bija jāspēlē nepilnas trīs minūtes. Pēdējā minūte iesākās ar Edgara Štelmahera precīzu tālmetienu, panākot 91:91, abas komandas guva pa grozam un divdesmit trīs sekundes līdz pirmā pagarinājuma beigām 93:93. Lietuvieši savu iespēju neizmantoja un septiņas sekundes līdz pagarinājuma beigām bumba jēkabpiliešiem. Arī viņi punktus neguva un sekoja vēl viens pagarinājums.

Arī otrajā pagarinājumā pirmie punktus guva mājinieki, kas pēc Lova tālmetiena prata jau iekrāt piecu punktu pārsvaru, taču "Jēkabpils" turpināja rādīt raksturu un cīnīties. kad otrajā pagarinājumā spēlēt bija atlicis minūti un septiņpadsmit sekundes, rezultāts kārtējo reizi kļuva neizšķirts - 100:100. Roberts Stumbris ar sekmīgu tālmetienu panāca trīs punktu pārsvaru, sākoties pēdējai minūtei. Pusminūti līdz pagarinājuma beigām uzbrukumā devās "Pieno žvaigzdes" - Lovs četrpadsmit sekundes līdz pagarinājuma beigām guva uzvaras grozu, līdz ar to mājinieki svinēja uzvaru ar 104:103.

Triobet BBL, 30. novembris, Pasvāle

"Pieno žvaigždes" – "Jēkabpils" (19:20, 22:18, 27:13, 16:33, 9:9, 11:10 )
"Pieno žvaigždes": Agafonovs 27, Dimša 16, Lovs 12, Babrausks 12, Dilis 10, Fjodorovs 7, Tamulis 6, Balentains 5, Balašovs 4, Babkausks 3, Petrikonis.
"Jēkabpils": Sirsniņš 22, Antrops 18, Veselovs 15, Aleksejevs 14, Stumbris 11,Sokolovs 8 Štelmahers 6, Vītiņš 5, Virsis 4, Magone, Miglinieks.

”Triobet” BBL B grupa

VKomandaUZP
1.Pieno žvaigzdes6113
2.Jēkabpils5212
3.Valmiera/Ordo4210
4.Tarvas259
5.Ogre/Kumho Tyre429
6.TTU259
7.Borisfen066

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  -1 [+] [-]

, 2016-11-30 20:57, pirms 7 gadiem
Vajadzēja spēles sākumā salauzt grozu un miers!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-30 21:07, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vajadzēja spēles sākumā salauzt grozu un miers!
ew laba taktika. spele sakas, visi 5 jekabpiliesi iekeras groza un salauz. spele gala

     [+] [-]

, 2016-11-30 21:12, pirms 7 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: ew laba taktika. spele sakas, visi 5 jekabpiliesi iekeras groza un salauz. spele gala
Diez vai vairāk par 1 rezervē būs, drošvien 2x būs jālauž. Gan jau Šelīts ar Juru divatā visu varētu nokārtot

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 22:21, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vajadzēja spēles sākumā salauzt grozu un miers!
Diemžēl tava taktika nestrādās, jo par šo viņi paši saņems sodus!