Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Ogre/Kumho Tyre" notur uzvaru pār TTU un finišē ceturtā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ogre/Kumho Tyre" notur uzvaru pār TTU un finišē ceturtā
TTU grozam uzbrūk Kristaps Pļavnieks
Foto: Ritvars Raits

"Triobet" Baltijas Basketbola līgā pie sestās uzvaras tikusi "Ogre/Kumho Tyre", noslēdzot regulāro sezonu B grupas ceturtajā vietā. Cīņā par to ogrēnieši spraigā galotnē ar 97:93 pieveica TTU basketbolistus no Igaunijas.

Šovakar ogrēniešiem bija jācīnās par 4. vietu B grupā. Lai arī bija skaidrs, ka abas komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, šai spēlei tomēr bija neliela nozīme. "Ogre/Kumho Tyre" pirmajā spēlē izbraukumā bija pārāka ar 83:71 un šodien vēlējās atkārtot panākumu.

Maču ar četriem punktiem sāka Jonas Jarvelainens, bet pēc nepilnām divām spēlētām minūtēm TTU bija vadībā ar 7:2. Ogres komandas uzbrukumu iekustināja tālmetieni, pa vienam realizējot Kārlim Apsītim, Guntim Sīpoliņam un Gintam Antropam. Līdz ceturtdaļas vidum mājinieki veica 13:2 izrāvienu, atrodoties vadībā ar 15:9. Viesiem izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tad tālmetienu realizēja Kristaps Pļavnieks. Agresīvi uzbrukumā centās spēlēt Kārlis Apsītis, kurš bieži stājās uz soda metiena līnijas, palīdzot savai komandai uzvarēt pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 27:18.

Otrā ceturtdaļa ogrēniešiem sākās pagalam nesekmīgi. Uzbrukumā četru minūšu laikā neizdevās teju nekas, bet pretinieki pamanījās ne vien atspēlēties, bet arī pārņemt vadību (35:30). Pļavniekam izdevās izlīdzināt spēli, pašam īsā laikā atzīmējoties ar septiņiem punktiem. Nepilnas četras minūtes līdz puslaika beigām Lauris Mizis no soda metiena atzīmes atjaunoja līdzsvaru uz tablo (39:39). Puslaika izskaņu labāk tomēr aizvadīja TTU, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 47:41.

Pēc lielā pārtraukuma viesiem izdevās palielināt savu pārsvaru līdz 11 punktiem (54:43). Tas gan arī bija viss. Ogrēnieši pārņēma iniciatīvu un spēja veikt 20:2 izrāvienu, atgūstot vadības grožus savās rokās. TTU atguvās vien ceturtdaļas izskaņā, sadeldējot deficītu līdz sešiem punktiem (65:71).

Ceturtajā ceturtdaļā TTU centās lauzt cīņas gaitu, kas divreiz arī izdevās, bet kopumā spēle ritēja punkts punktā. Tā mazliet vairāk nekā četras minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija 85:80. Vēl divas minūtes vēlāk sākās mača dramatiskā galotne, kad TTU sadeldēja deficītu līdz minimumam. Šajā brīdī svarīgu tālmetienu realizēja Mārcis Vītols, bet ar to pašu atbildēja Kjurs Akenpargs. Otrā laukuma galā Vītols vēlreiz trāpīja no tālās distances, ieliekot pamatu Ogres komandas uzvarai. TTU nepadevās un pēdējās 23 sekundēs teju atspēlēja piecu punktu deficītu. Akenpargam bija iespēja arī izraut neizšķirtu, bet metiens pēdējās sekundēs nesasniedza mērķi. Vītols vēl realizēja divus soda metienus, ļaujot savai komandai uzvarēt ar rezultātu 97:93 un ieņemt ceturto vietu B grupā.

Ogres komandā ar 18 punktiem izcēlās Kārlis Apsītis, 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Laurim Mizim, bet 15 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Kristapam Pļavniekam. Vismaz 10 punktus kopumā guva septiņi no deviņiem spēlētājiem. TTU labā 33 punktus guva un 13 atlēkušās bumbas izcīnīja Jonas Jarvelainens.

"Triobet" BBL, 25. janvāris

"Ogre/Kumho Tyre" - TTU 97:93 (27:18, 14:29, 30:18, 26:28)

"Ogre/Kumho Tyre": Apsītis 18, Mizis 16 (7 ab), Pļavnieks 15 (8 rp, 3pts 3/4), Antrops 14, Vītols 12, Zēbergs 11, Sīpoliņš 10, Niedra 1, Atelbauers.
TTU: Jarvelainens 33 (13 ab), Olmre 16, Pajumets 13, Korts 12, Rādiks 8, Vīlups 6, Akenpargs 5 (6 rp), Pūrs, Kuimets, Kāberma.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League