Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Debitante Ogre apspēlē BBL līderus un svin ceturto uzvaru pēc kārtas

Debitante Ogre apspēlē BBL līderus un svin ceturto uzvaru pēc kārtas
Ar bumbu Mārcis Vītols
Foto: Ritvars Raits

“Triobet” Baltijas Basketbola līgas ietvaros šodien Ogrē norisinājās spēle, kurā mājiniece “Ogre/Kumho Tyre” uzņēma viesus no Lietuvas Pasvāles “Pieno Žvaigzdes” komandu, kura līdz šim vakaram Baltijas līgā nebija piedzīvojusi neveiksmi. "Ogre/Kumho Tyre" šovakar gan izrādījās pārāka ar rezultātu 89:84

Ogrēniešiem joprojām nākas iztikt bez Kaspara Bērziņa, kuram novembra sākumā veikta potītes operācija un laukumā viņu neredzēsim, visticamāk, trīs mēnešus. Aizvadītajās četrās spēlēs Ogres komanda bija izcīnījusi trīs uzvaras un B grupas tabulā pirms mača bija trešajā vietā.

Pirmo grozu mača sākumā par prieku sanākušajiem mājinieku atbalstītājiem guva Kārlis Apsitis. Spēles sākums sekmīgāks padevās Ogres komandai, kas pēc nospēlētām četrām minūtēm bija iekrājuši četru punktu pārsvaru. Protams, bija skaidrs, ka galvenā cīņa vēl ir tikai priekšā.

Arī ceturtdaļas turpinājumā “Ogre/Kumho Tyre” turpināja sekmīgi uzbrukt un prata saglabāt nelielu vadību. Tiesa, ceturtdaļas beigās vadībā lietuviešus izvirzīja Vilmants Dijlis, taču nekur tālu rezultāta starpībā viņi netika, jo pēc tam punktus guva Rihards Zēbergs. Pēc pirmās ceturtdaļas gan ogrēniešiem divu punktu deficīts.

Otro ceturtdaļu ar sekmīgu metienu uzsāka “Pieno Žvaigzdes” spēlētāji. Punktus guva Latvijā jau iepazītais Tailers Larsons, viņam ar vēl diviem punktiem piebalsoja Dijlis. Otrās ceturtdaļas sākums ogrēniešiem tik sekmīgs nebija, un loģisks bija minūtes pārtraukums, ko pieprasīja mājinieku galvenais treneris Artūrs Visockis- Rubenis.

Arī pēc tam ogrēniešiem īpaši neveicās ar punktu gūšanu, kamēr viesi sāka krāt nelielu pārsvaru.
Jānis Pozņaks, Kristaps Pļavnieks un Gints Antrops gan atdzīvināja Ogres komandas uzbrukumu un sadeldēja deficītu līdz trīs punktiem, pēc kura sekoja minūtes pārtraukums viesiem.

Pēc tā gan viesi atrāvās un prata jau panākt vienpadsmit punktu pārsvaru. Taču arī tas nebija viss pirmajā puslaikā. Ar Pozņaka, Laura Miža un Apsīša centieniem viesu komandas pārsvaru izdevās vēlreiz samazināt un pēc pirmā puslaika četru punktu deficīts ļāva domāt, ka uzvarētājs noskaidrosies otrajā puslaikā.

Otrā puslaika sākumā pēc Antropa sekmīga tālmetiena mājinieki izvirzījās vadībā, taču tikai uz brīdi, jo sekmīgi otrā galā uzbruka Andrijs Agafonovs. Abas komandas punktus turpināja krāt diezgan līdzīgi. Trešajā ceturtdaļā ogrēnieši pēc Gunta Sīpoliņa Zēberga sekmīgiem metieniem izvirzījās priekšā ar astoņu punktu pārsvaru. Drīz gan Stepans Babrausks ar diviem precīziem soda metieniem šo starpību samazināja. Taču “Ogre/Kumho Tyre” spēlētāji turpināja sekmīgi uzbrukt un trešās ceturtdaļas beigās jau iekrāja vairāk kā desmit punktu pārsvaru. Bija skaidrs, ka ogrēniešiem ir visas iespējas stabili nospēlējot maču pabeigt savā labā. Pēc trim ceturtdaļām rezultāts 71:57 par labu Ogres komandai.

Ceturtajā ceturtdaļā abas komandas ilgu laiku nespēja gūt punktus, kas protams nāca par labu tobrīd vadībā esošajiem Ogres spēlētājiem.Lai arī aizsardzība bija laba, tomēr Artūram Visockim –Rubenim nācās pieprasīt minūtes pārtraukumu, lai sakārtotu savas komandas spēli uzbrukumā.

Pēc tā gan pirmie punktus guva viesi, to izdarīja Agafonovs. Deriks Lovs guva vēl divus punktus un viesi samazināja starpību līdz desmit punktiem.Pirmais, kurš guva punktus mājinieku rindās, bija Kristaps Pļavnieks. Pēc tā gan viesi veica piecu punktu izrāvienu, un atlikušās četras minūtes solījās būt intriģējošas. Tā arī bija. Ogrēniešiem apstājās uzbrukums un Vilmants Diljis jau samazināja rezultāta starpību līdz viena metiena atstatumam, kad jāspēlē bija vēl mazliet mazāk par četrām minūtēm.

Mārcis Vītols guva divus punktus realizējot soda metienu, arī mirkli vēlāk gūstot divus punktus no spēles, ļaujot savai komandai cīnīties par uzvaru. Lietuvieši ar sekmīgu tālmetienu spēja panākt neizšķirtu 77:77, taču Vītols ar trīs punktiem rezultātu atjaunoja par labu savai komandai.

Pēdējā minūtē Antrops realizēja divus soda metienus panākot jau sešu punktu pārsvaru un bija skaidrs, ka “Pieno Žvaigzdes” piedzīvos pirmo zaudējumu šosezon Baltijas līgā. Tā arī notika un ogrēnieši svinēja uzvaru ar rezultātu 89:84, gūstot ceturto panākumu pēc kārtas. "Ogres" bilance līdz ar to debijas BBL sezonā uzlabota jau līdz 4-1, turklāt vēl ne reizi Ogres komanda nav zaudējusi pamatlaikā, jo arī vienīgā neveiksme pret "Jēkabpili" sezonas atklāšanas mačā notika papildlaikā.

Triobet BBL,15 novembris, Ogre

"Ogre/Kumho Tyre" - "Pieno Žvaigzdes" 89:84 (22:24 19:21 30:12 18:27 )
"Ogre/Kumho Tyre": Vītols 19, Antrops 15, Pļavnieks 12, Sīpoliņš 11, Zēbergs 10, Pozņaks 8, Apsītis 7, Mizis 7, Bets, Niedra, Atelbauers
"Pieno Žvaigzdes": Olisevicius 15, Low 14, Babrausks 12, Agafonovs 11, Diljis 10, Dimsa 7, Tamulis 6, Balentains 4, Babkausks 3, Larsons 2, Petrikonis

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

  +1 [+] [-]

, 2016-11-15 21:06, pirms 7 gadiem
Vou, tas ir kaut kas nagaidīts! Tomēr, sastāvu vajadzētu pastāvīgi pastiprināt, savādāk tā kā uz pārsteigumu paņēma Piena Zvaigznes

  -1 [+] [-]

, 2016-11-15 21:26, pirms 7 gadiem
Standertā piemetu zvaigznes kā stabilo klāt kombinētai un standertā tādi izdoma ierīt.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-15 21:30, pirms 7 gadiem
Ogrei patiesībā labs sastāvs, vienkārši jādod laiks, lai komanda ieskrienās. Būtu labi ja vēl varētu papildināt ar kādu garo apakšā

     [+] [-]

, 2016-11-15 22:21, pirms 7 gadiem
ļoti negaidīti, ko dara Bērzs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja