Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks, Siliņš un Porziņģis par ULEB Eiropas kausa izlozi

Andrejs Siliņš

Strēlnieks, Siliņš un Porziņģis par ULEB Eiropas kausa izlozi
Jānis Strēlnieks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šonedēļ notika ULEB Eiropas kausa izloze, kurā bez "Ventspils" un Rīgas VEF spēlēs arī trīs citas latviešu pārstāvētas komandas - Kristapa Porziņģa "Sevilla" spēlēs C grupā, bet A grupā spēkus samēros Jāņa Strēlnieka Brose Baskets" un Ojāra Siliņa "Grissin Bon Reggio Emilia". "Aiz sānu līnijas" vaicāja šo komandu vīriem dalīties iespaidos par izlozes rezultātiem.

1. konferences A grupā izloze salika Jāņa Strēlnieka Bambergas "Brose Baskets", spāņu "CAI Zaragoza", Ojāra Siliņa "Grissin Bon Reggio Emilia", franču "Strasbourg" un "Paris Levallois", kā arī vāciešu "Telekom Bakets". Paredzēts, ka pirmo spēli savā starpā Boloņā aizvadīs abu latviešu pārstāvētās komandas, tiesa, visticamāk, laukumā dosies tikai viens no viņiem.

"Nebūšu oriģināls, sakot, ka vieglu grupu šajā turnīrā nav. Ļoti gribējās, lai iekrīt VEF vai "Ventspils", diemžēl tas nebija iespējams, jo viņi spēlēs citā konferencē. Vismaz trāpījās Ojārs Siliņš (smejas)," Bambergas "Brose Baskets" aizsargs Jānis Strēlnieks ir priecīgs, ka būs jāspēlē pret cita latvieša pārstāvēto komandu. "Domāju, mūsu grupā nav izteiktu pastarīšu un izteiktu favorītu, būs ļoti interesanti. Mums noteikti būs jārāda mūsu labākais basketbols, lai tiktu nākamajā kārtā. Pastaigas nebūs nevienai komandai."

"Domāju, ka visas komandas ir pietiekami spēcīgas, lai cīnītos par tikšanu nākamajā kārtā," arī "Grissin Bon Reggio Emilia" uzbrucējs Ojārs Siliņš piekrīt Strēlnieka teiktajam par nespēju sadalīt komandas favorītos un pastarīšos. "Salīdzinot ar pagājušo sezonu, mums ir daudz jauno spēlētāju, tai skaitā es, kuriem sezonas laikā jāprogresē, ja vēlamies tikt tālāk. Pats iedzīvojos kājas muskuļa savainojumā un jāizlaiž vēl trīs nedēļas, tāpēc uz sezonas sākumu, visticamāk, nebūšu ierindā."

"Sevilla" ielozēta C grupā, kur stāsies pretī čehu "CEZ Nymburk", itāliešu "Virtus Rome", beļģu "Belgacom Spirou", franču "SLUC Nancy" un vāciešu "EWE Baskets". Pirmo maču Porziņģa "Sevilla" paredzēts aizvadīt pret "EWE Baskets" Oldenburgā.

"Izlozi vērtēju kā diezgan sekmīgu. Cik zinu, mums nav ielozēta stiprākā grupa, tāpēc būs iespējas izkļūt no tās. Man pašam tās būs pirmās spēles pret katru no šīm komandām, tāpēc nekā tuvāk tās nepazīstu," sacīja starptautisko klubu turnīru gaidāmais debitants Kristaps Porziņģis. Viņa pārstāvētā "Sevilla" ielozēta C grupā. "Būtu bijis interesanti uzspēlēt pret Ojāra Siliņa un Jāņa Strēlnieka komandām, diemžēl tās ielozēja citā grupā. Protams, pie veiksmīga turnīra sākuma būs varbūtība satikties ar kādu no viņiem tālākajā turnīra gaitā. Seviļas mērķis vispirms būs izkļūt no grupas."

Visām trim latviešu pārstāvētajām komandām pirmās spēles paredzētas 15. oktobrī.

  +6 [+] [-]

, 2014-10-02 12:41, pirms 10 gadiem
Siliņš, Porziņģis, Strēlnieks, VEF un Ventspils - Eirokausos
Dairis Bertāns - ACB
Jānis Blūms, Dāvis Bertāns - Eirolīgā
Kasparam Bērziņam līdera loma savā Krievijas klubā

Vel jācer ka drīz pie darba labos klubos tiks arī Freimanis un Janičenoks!

Izlases zēniem būs ļoti laba līmeņa spēles un tas dod labas cerības skatoties uz 2015 gada rudeni

+ Bagijs un Štālbergs - Eirolīgā un VTB!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-02 12:59, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Ja pa šo sezonu jaunie pieliks, tad Janičenokam var rasties grūtības konkurencē par vietu sastāvā
Da nebūs grūtības, Bagatskis tāpat viņu ņems. Ja Janičenoks būs kaut vidējā formā - viņu ņems. Pieredzes faktors, kā arī tas, ka Bagijs viņam pateicīgs, ka neatteica izlasei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-10-02 13:25, pirms 10 gadiem
Es ceru ka nākamvasar izlasei par sevi atgādinās arī Rihards Kuksiks, nezinu kas ar viņu notiek tagad, bet ļooti ceru ka Rihards nav zudis lielajam basketbolam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-10-02 14:29, pirms 10 gadiem
sandis444444 rakstīja: Siliņš, Porziņģis, Strēlnieks, VEF un Ventspils - Eirokausos
Dairis Bertāns - ACB
Jānis Blūms, Dāvis Bertāns - Eirolīgā
Kasparam Bērziņam līdera loma savā Krievijas klubā

Vel jācer ka drīz pie darba labos klubos tiks arī Freimanis un Janičenoks!

Izlases zēniem būs ļoti laba līmeņa spēles un tas dod labas cerības skatoties uz 2015 gada rudeni

+ Bagijs un Štālbergs - Eirolīgā un VTB!
Vēl pieskaiti Kasparu Vecvagaru ar Žalgiri Eirolīgā! Un ja objektīvi, tad arī ULEB kauss abiem "LV grandiem" un tajos spēlējošajiem izlašu kandidātiem noteikti sola "ražīgu" sezonu: spēcīgi pretinieki, lai augtu meistarība! Forši!

     [+] [-]

, 2014-10-02 15:17, pirms 10 gadiem
Avatars rakstīja: Vēl pieskaiti Kasparu Vecvagaru ar Žalgiri Eirolīgā! Un ja objektīvi, tad arī ULEB kauss abiem "LV grandiem" un tajos spēlējošajiem izlašu kandidātiem noteikti sola "ražīgu" sezonu: spēcīgi pretinieki, lai augtu meistarība! Forši!
Pieskaitītu arī viņu, tikai jautājums vai viņš vispār eirolīgā spēlēs, pagaidām nekas neliecina ka Žalgiris ar vinju rēķinās, viņš ir vesels, izārstējies, bet joprojām nedabū spēlēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja