Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Artūrs Bērziņš: "Kapteiņa lomā vadīšos pēc Janičenoka parauga"

Artūrs Bērziņš: "Kapteiņa lomā vadīšos pēc Janičenoka parauga"
Artūrs Bērziņš
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas vicečempiona "VEF Rīga" komandas jaunais kapteinis Artūrs Bērziņš intervijā kluba oficiālajā mājaslapā pastāstījis par savu jauno statusu un gatavību sezonai.

Artūrs neslēpj, ka komandas kapteiņa statuss viņam bijis pārsteigums. "Ierodoties pirmajā treniņā, kas notika pie LSPA esošajā mežā, Nikolajs informēja, ka viņš redz mani komandas kapteiņa pozīcijā. Vēlāk sekoja kopējā komandas sapulce, kurā tiku apstiprināts par kapteini uz visu sezonu. Visi piekrita - neviens neiebilda," smejoties piebilst Bērziņš.

Basketbolists atceras, ka laikā, kad spēlējis "Ventspils" komandā, kapteiņi bijuši Akselis Vairogs, Jānis un Artūrs Strēlnieki, bet viņa pirmajā sezonā "VEF Rīga" - Kristaps Janičenoks. "Ja jāakcentē viens no kapteiņiem, tad lielākā autoritāte noteikti bija Krisītis. Pēc viņa parauga varu vadīties, kādam jābūt kapteinim."

Bērziņš atzīst, ka pagājušajā sezonā viņam nācies spēlēt līmeni augstāk nekā iepriekš, bet tas būtiski ietekmējis snieguma stabilitāti. Turklāt šovasar Artūra vārds nebija atrodams arī Latvijas izlases kandidātu sarakstā.

"Spēlēšana savās mājās Eiropas čempionātā – tas būtu perfekti. 2008. gadā Latvijas sastāvā piedalījos U20 Eiropas čempionātā, kas notika Rīgā, bet šis pasākums būs vēl nopietnāks. Taču arī konkurence solās būt liela, jo nākuši klāt jaunie talanti. Protams, būt tajā apritē un kandidātos ir viens no mērķiem - tā tam vajadzētu būt katram latvietim. Esam maza valsts, nevar izdomāt vienkārši nespēlēt," uzsver Bērziņš.

Artūrs uzskata, ka ULEB Eirolīgas kvalifikācijā "VEF Rīga" bijusi tālu no savu iespēju robežām, tomēr arī Eiropas kausa izcīņā pretinieki nebūs vieglāki. "Jāiet soli pa solim. Esam jauna komanda, no pagājušās sezonas palikuši tikai daži spēlētāji. Paies laiks, kamēr visi saspēlēsies. Daudz laika gan tam nebūs, jo jau pirmās spēles ir pret mūsu tiešajiem pretiniekiem."

Eiropas kausa izcīņas pirmo spēli "VEF Rīga" aizvadīs nākamo trešdien, 15. oktobrī, kad viesos tiksies ar Rima Kurtinaiša vadīto Maskavas apgabala "Khimki". Savukārt vēl pirms tās "VEF Rīga" aizvadīs divas mājas spēles VTB Vienotajā līgā. Pirmā no tām pret Krasnojarskas "Enisey" notiks jau rītvakar "Arēnā Rīga".

Izmantotie resursi:
vefriga.com

 +10 [+] [-]

, 2014-10-08 13:46, pirms 10 gadiem
Berzins kapteinis. Nu kur vel trakak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-08 14:24, pirms 10 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Berzins kapteinis. Nu kur vel trakak.
Nu vel jau varetu - par kluba selekciju no sis dienas atbild R. Kurucs!

Bet nu ja, sis tiesam ir negaiditi... lai nu ko, bet so stivo par kapteini tocna negaidiju

     [+] [-]

, 2014-10-08 15:44, pirms 10 gadiem
Vēlāk sekoja kopējā komandas sapulce, kurā tiku apstiprināts par kapteini uz visu sezonu. Visi piekrita - neviens neiebilda," smejoties piebilst Bērziņš. njaam

  +2 [+] [-]

, 2014-10-08 17:46, pirms 10 gadiem
Uzskatu, ka nebija pareizā izvēle. Labāk būtu Strēlnieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-08 18:33, pirms 10 gadiem
Nu kas tas par kapteini. VEFs tiešām ir smieklīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja