Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Juventus" izcīna Lietuvas bronzu un spēlēs Eiropas kausā, "Neptunas" paliek bešā

Andrejs Siliņš

"Juventus" izcīna Lietuvas bronzu un spēlēs Eiropas kausā, "Neptunas" paliek bešā
"Juventus" komanda, uzvalkos no kreisās - Daiņus Adomaitis un Židrūns Urbons
Foto: lkl.lt

Trešdienas vakarā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) sērijā par trešo vietu izšķirošajā piektajā spēlē Utenas "Juventus" ar rezultātu 84:69 viesos piecarpus tūkstoš līdzjutēju klātbūtnē apspēlēja Klaipēdas "Neptunas", pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie ceļazīmes uz ULEB Eiropas kausu.

Iepriekš sērija bija ritējusi līdzīgi un bronzas ieguvējas noskaidrošanai bija vajadzīga piektā sērijas spēle. Tajā viesi no Utenas, ko trenē bijušais "Barons/LMT" uzbrucējs Daiņus Adomaitis, sāka pārliecinoši (23:13 pirmajā ceturtdaļā), līdz puslaikam sasniedzot jau 16 punktu pārsvaru (44:28). Eirolīgas rūdījumu guvusī "Neptunas" nespēja lauzt spēles gaitu, un arī otrajā puslaikā, neraugoties uz pārliecinošo "Neptunas" pārsvaru cīņā par bumbām (43:30), viesi droši devās pretī panākumam.

Amerikāņu aizsargs Rašons Brodus iemeta 25 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izprovocēja astoņas piezīmes, spēles izskaņā ļaujot "Juventus" svinēt uzvaru ar rezultātu 84:69. Līdz ar to sērijā "Juventus" triumfēja ar rezultātu 3-2, pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pie bronzas godalgām.

Regulāro turnīru Utenas komanda noslēdza piektajā vietā, ceturtdaļfinālā apspēlēja "Pieno žvaigždes" ()3-2, bet pusfinālā atzina nākamās čempiones "Žalgira" pārākumu (0-3).

Klubs, kas dibināts 1999. gadā līdz šim augstāko panākumu bija izcīnījis pirmajās divās sezonās LKL 2010. un 2011. gadā, kad regulāro turnīru pabeidza ceturtajā vietā, bet izslēgšanas turnīrā palika ceturtā. Trešā vieta šajā sezonā, tāpat kā otrā vieta, ko izcīnīja "Lietuvos Rytas", garantē dalību ULEB Eiropas kausā jaunajā sezonā.

Tikmēr "Neptunas". kas regulāro sezonu pabeidza trešajā vietā, pēc debijas sezonas Eirolīgā nākamsezon, visticamāk, nespēlēs nevienā no diviem prestižākajiem Eiropas turnīriem. Vienīgā iespēja ir "wild-card" iegūšana, tādas būs četras.

Par "Juventus" galveno treneri kopš 2014. gada ir Daiņus Adomaitis, kurš spēlētāja karjeru ar divām sezonām (2007-2009) noslēdza "Barons/LMT" klubā Latvijā. Savukārt Utenas kluba prezidents ir cits bijušais "baronu" uzbrucējs (2005-2006) Židrūns Urbons.

Pēdējo 5 gadu LKL medaļnieces

GadsZeltsSudrabsBronza4. vieta
2015ŽalgirisRytasJuventusNeptunas
2014ŽalgirisNeptunasRytasPrienai
2013ŽalgirisRytasNeptunasPrienai
2012ŽalgirisRytasPrienaiŠiauliai
2011ŽalgirisRytasPrienaiJuventus

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 01:30, pirms 9 gadiem
Joptvai, 5 ar pus štukas skatītāju... Apbrīnojami, un tā nav Žalgira un laikrakstnieku spēle