Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

papildināts Par piekto vietu spēlēs Itālijas un Serbijas U16 izlases

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Par piekto vietu spēlēs Itālijas un Serbijas U16 izlases
Mišele Antelli
Foto: fibaeurope.com

Šodien Rīgā noskaidrotas tās komandas, kas Eiropas U16 čempionātā basketbolā puišiem mērosies spēkiem par 5. vietu. Cīņā par šo iespēju Itālija ar 86:66 uzveica Bosnijas un Hercogovinas vienaudžus, bet Serbija atspēlējās un apspēlēja Vāciju - 73:68.

Par 5. - 8. vietu

Dienu iesāka vakardienas ceturtdaļfinālu neveiksminieki, Itālijas un Bosnijas basketbolisti. Itāļiem kā pirmajiem izdevās iegūt iniciatīvu un lēnām izaudzēt astoņu punktu pārsvaru (25:17). Otrās ceturtdaļas ievadā tas sasniedza arī 11 punktus, bet tad bosnieši veica 8:2 izrāvienu, atgriežoties spēlē. Līdz pirmā puslaika beigām situācija atkal pavērsās par labu Itālijas U16 izlasei, kas pārtraukumā devās pie labvēlīga rezultāta 49:38. Otrajā puslaikā Bosnijas un Hercogovinas basketbolistiem ne uz brīdi neizdevās saasināt spēli, kas itāļiem ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 86:66, kas ļaus cīnīties par 5. vietu šajā Eiropas čempionātā.

Itālijas izlases labā 23 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Tomaso Oksilia. Pēc vakardien parādītā neizteiksmīgā snieguma pret Franciju šodien 32 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Džanans Musa.

Otra komanda, kas cīnīsies par piekto vietu noskaidrojās Vācijas un Serbijas duelī. Par mača favorītiem varēja uzskatīt Serbijas basketbolistus, kuri vakar negaidīti zaudēja Spānijas vienaudžiem. Tiesa vakardienas zaudējums bija atstājis savas pēdas. Vācija pirmajās minūtēs izvirzījās vadībā ar 7:1, bet serbi ātri atspēlējās, pirmo reizi vadībā nokļūstot ceturtdaļas izskaņā. Cīņa kādu laiku ritēja punkts punktā, kad atkal nelielu vadību ieguva Vācijas izlase, noslēdzot pirmo puslaiku savā labā ar rezultātu 38:33.

Trešajā ceturtdaļā notikumus laukumā turpināja kontrolēt vācieši, palielinot rezultāta starpību līdz deviņiem punktiem (50:41). Serbijas komanda prata uz to atbildēt, bet krasi lauzt cīņas gaitu sanāca vien trešās ceturtdaļas izskaņā. Serbiem izdevās atgūt vadību un ceturtajā ceturtdaļā pat iekrāt piecu punktu pārsvaru (60:55). Līdz pat mača beigām vācieši mēģināja tomēr izraut uzvaru, bet tas tā arī neizdevās. Serbijas U16 izlase svinēja uzvaru ar rezultātu 73:68, turpino cīņu par piekto vietu.

Serbijas izlases rindās 27 punktus guva Borisa Simaničs. Tikmēr Vācijas komandā ar 17 izcēlās Lars Lāgerpušs.

Par 9. - 12. vietu

Cīņā par devīto vietu pirmās šodien laukumā devās Lietuvas un Krievijas izlases. Īsta favorīta šajā duelī nebija, kas parādījās arī pirmajā puslaikā. Lietuvieši maču sāka ar 11:5 izrāvienu, bet nespēja noturēt šo pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā iniciatīvu ieguva krievi, pārņemot vadības grožus savās rokās. Lai arī pārsvars nebija liels, puslaiks tika uzvarēts ar rezultātu 36:33. Trešajā ceturtdaļā svaru kausi nosvērās par labu Lietuvas komandai, kas spēja veikt izrāvienu un iekrāt septiņu punktu pārsvaru (49:42). Lietuvieši kontrolēja notikumus laukumā līdz pat spēles beigām, gūstot panākumu ar rezultātu 78:66.

Lietuvas izlasē kārtējo ļoti labo spēli aizvadīja Tadas Sedekerskis, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Krievijas izlases rindās ar 31 punktu atzīmējās Maksims Baraškovs.

Otra spēle notika starp Grieķijas un Horvātijas U16 izlasēm, kas savā starpā mērojās spēkiem B grupas mačā, kad horvātiem izdevās izslēgt grieķus no cīņas par vietu ceturtdaļfinālā (56:51). Nu grieķi alka revanšu, bet sliktais spēles sākums lika nonākt iedzinējos ar 10 punktu deficītu (4:14). Pavērsiens spēlē notika otrajā ceturtdaļā, kurā Grieķijas izlase atspēlēja deficītu, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Komandas atpūtā devās pie rezultāta 30:28 Grieķijas U16 izlases labā. Trešajā ceturtdaļā grieķi spēja noturēt savas pozīcijas un vēl nedaudz palielināt pārsvaru. Horvātiem bija nopietnas problēmas ar punktu gūšanu, kas ar katru minūti samazināja cerības uz uzvaru. Neskatoties uz sarežģīto situācija, Horvātijas komanda nepadevās un cīnījās līdz galam. Tiesa šoreiz laiks bija atlicis pārāk maz, uzvaru un iespēju cīnīties par devīto vietu iegūstot Grieķijas basketbolistiem - 64:60

Rezultatīvākais Grieķijas izlasē ar 20 punktiem bija Vasileos Kristidis, bet Horvātijas komandā ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām atzīmējās Kresimirs Ļubičičs.

Līdz ar to rīt par devīto vietu cīnīsies Lietuvas un Grieķijas izlases, bet par 11. vietu Krievijas un Horvātijas komandas.

Par 13. - 16. vietu

Šodien noskaidrosies pirmās divas no trīs izlasēm, kas nākamgad būs spiestas cīnīties B divīzijā. Pirmā no tām noskaidrojās Somijas un Dānijas izlašu duelī. Somi jau pirmajā puslaikā spēja iekrāt nelielu pārsvaru (39:28), kuru droši noturēja arī līdz visas spēles beigām. Mačs noslēdzās ar rezultātu 62:53. Uzvarētāju labā attiecīgi 15 un 14 punktus guva Hannes Polla un Edons Makhuni. Tikmēr Asbjerns Nerlovs bija rezultatīvākais Dānijas izlasē, gūstot 16 punktus.

Neveiksmes turpina vajāt arī Polijas izlasi, kas mērojās spēkiem ar Ukrainas jaunajiem basketbolistiem. Spēle ritēja kā pa viļņiem, izšķirošajai esot ceturtajai ceturtdaļai. Tajā ukraiņi ielaida tikai septiņus punktus, kas ļāva izcīnīt uzvaru spēlē ar rezultātu 62:56. Līdz ar to Polija nākamgad spēlēs B divīzijā, bet trešā B divīzijas dalībniece noskaidrosies rīt Somijas un Ukrainas duelī. Šajā mačā uzvarētāju rindās ar 22 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Dmitro Skapincevs, bet Polijas izlasē rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Marsins Viszomirskis.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 22:49, pirms 10 gadiem
Serbi noteikti brīnās... apspēlēja Latviju, bet nekur tālāk netika...