Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strautiņš pirms fināla: "Jauna diena, jauna spēle"

Andrejs Siliņš

Strautiņš pirms fināla: "Jauna diena, jauna spēle"
Artūrs Strautiņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Prieks par komandu, visi cīnījāmies. Paldies arī skatītājiem, kas mūs ļoti atbalstīja," pēc uzvaras pār Spānijas Eiropas U16 čempionāta pusfinālā sacīja Latvijas kadetu valstsvienības uzbrucējs Artūrs Strautiņš. Šī vakara pretinieci Franciju mūsējie sezonas gaitā uzvarējuši, bet Strautiņš norāda, ka šodien visas emocijas jānoliek malā un jāiet laukumā gataviem jaunai cīņai.

"Fantastiski! Uzvarēt pusfinālā un pārrakstīt vēsturi - tas ir kaut kas tāds, ko nevar izteikt vārdos," pirmās emocijas dažus mirkļus pēc spēles mēģināja raksturot Strautiņš. Pirms gada Artūrs bija līderis starp gadu vecākiem puišiem, kad nācās cīnīties par palikšanu A divīzijā, šogad - priekšā cīņa par čempiontitulu. "No paša sezonas sākuma gaidīju Eiropas čempionātu. Plānus nedaudz izjauca trauma, bet beigās tomēr tā netraucēja piedalīties."

Spāņu grozā Strautiņš sameta 21 punktu, kā arī izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izprovocēja deviņus pārkāpumus, atdeva trīs rezultatīvas piespēles. "Centos palīdzēt komandai, cik vien varu. Iekrita metieni, un arī tas palīdzēja," savu sniegumu īsi komentēja jaunais basketbolists, uzreiz piemetinot, ka uzvara pār Spāniju bijis visas komandas nopelns. "Prieks par komandu, visi cīnījāmies. Paldies arī skatītājiem, kas mūs ļoti atbalstīja."

Šodien finālā pretī stāsies Francijas izlase, ar ko iepriekš izdevies spēlēt pārbaudes mačos. "Šosezon esam viņus uzvarējuši trīs spēlēs, bet tagad būs jauna diena, jauna spēle, un rezultāts sāksies no 0:0. Jāatpūšas un jābūt gataviem kārtīgi cīnīties. Viņiem ir labi garie spēlētāji, kas cīnās zem groziem. Tajās trīs spēlēs mums palīdzēja uzvarēt precizitāte. Cerams, tā nepazudīs arī šoreiz."

Latvijas un Francijas spēle Eiropas U16 čempionāta finālā šovakar risināsies Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā pulksten 20:15. Tiešraide LTV7 kanālā.