Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Francijas U16 izlase aptur Turciju un iekļūst finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Francijas U16 izlase aptur Turciju un iekļūst finālā
Francijas U16 izlase
Foto: fibaeurope.com

Par Eiropas U16 čempionāta basketbolā puišiem pirmo finālisti šodien kļuva Francijas izlase, kas jau no spēles pirmajām minūtēm spēja iegūt lielu pārsvaru cīņā pret Turcijas valstsvienību un izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 78:65. Līdz ar to Turcijai šovasar neizdosies tikt arī pie trešā zelta vīriešu jaunatnes turnīros.

Ja skatāmies uz līdzšinējā turnīra rezultātiem, tad Francijas un Turcijas U16 izlases būtu tiesīgas spēlēt finālā. Tomēr turnīra gaitā turku zaudējums Serbijas vienaudžiem saveda šīs komandas kopā jau pusfinālā, kamēr otrā pusfinālā iekļuva abu komandu jau reizi uzvarētās Latvijas un Spānijas izlases. Ja Francijas basketbolisti šovasar dažādās vecuma grupās nevar lepoties ar lieliem panākumiem, tad turkiem šis pusfināls deva cerības iekļūt finālā un paveikt to pašu, ko paveica Turcijas U18 un U20 izlases, respektīvi, izcīnīt zelta godalgas.

Pusfināla cīņa solījās būt aizraujoša, bet tās negaidītais sākums ieviesa korekcijas. Maču perfekti sāka Francijas basketbolisti, sešu minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 20:2. Atlikušajā laikā pirmajā ceturtdaļā Turcijas spēlētāji beidzot sāka gūt punktus, veicot savu 12:4 izrāvienu, tādējādi samazinot rezultāta starpību līdz 10 punktiem - 14:24. Otrās ceturtdaļas ievadā pirmos piecus punktus guva francūži, atjaunojot 15 punktu pārsvaru. Francijas garie spēlētāji ļoti labi darbojās aizsardzībā, novēršot veiklo turku bīstamos caurgājienus. Turcijas komanda necentās par katru cenu pēc iespējas ātrāk atspēlēties, visu darot pacietīgi. Pacietība atmaksājās, jo atkal izdevās atspēlēties un samazināt rezultāta starpību līdz astoņiem punktiem (24:32). Atlikušajā laikā pirmajā puslaikā laukumā ritēja bezkompromisa cīņa, kurā nedaudz labāki tomēr bija Francijas jaunie basketbolisti - 43:29.

Otro puslaiku francūži iesāka tikpat lieliski cik pirmo, sasniedzot lielāko rezultāta starpību spēlē (55:31). Turki bija neapskaužamā situācijā, nespējot rast pretargumentus Francijas basketbolistu spēlei, kas bija ātra un atlētiska. Ceturtdaļas turpinājumā cīņas gaita izlīdzinājās, rezultāta starpībai svārstoties ap 20 punktiem. Turcijas izlasei ceturtajā ceturtdaļā bija jāpaveic brīnums un jāatspēlē 21 punktu deficīts (47:68). Līdzīgi kā visas spēles garumā turku klupšanas akmens bija pieļautās kļūdas. Francijas basketbolisti to regulāri izmantoja, tuvojoties uzvarai. Pēdējās piecas minūtes šajā mačā vairs bija tikai formalitāte. Pirmā pusfināla spēle noslēdzās ar pārliecinošu Francijas U16 izlases triumfu - 78:65.

Rezultatīvākais Francijas izlases rindās ar 18 punktiem bija Batiste Thuafē, bet 16 punkti un 17 atlēkušās bumbas Kiliana Tiliē rēķinā. Turcijas komandas labā attiecīgi 14 un 13 punktus guva Omers Jurcevens un Oguzhans Jarols.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 19:52, pirms 10 gadiem
Latvijai visas iespējas tikt pie zelta medaļām!!!!