Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Baltijas ceļš" turpinās basketbolā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Baltijas ceļš" turpinās basketbolā
Foto: Mikus Kļaviņš, LBS

"Baltijas ceļa" 20. gadskārtā kļuvis par vienu Baltijas sporta projektu vairāk, šodien parakstīts Nodomu protokols par Sieviešu Baltijas basketbola līgas dibināšanu.

25. septembrī sesto sezonu sāks Baltijas basketbola līga (BBL), trešo gadu risināsies BBL izaicinājuma kausa (Challenge cup) turnīrs un, beidzot, savu turnīru iegūs Baltijas valstu stiprākie sieviešu basketbola klubi. Trīs turnīros spēkus samēros apmēram 30 Baltijas valstu komandas (maksimums 8-10 BBL Elites divīzijā, 12-16 BBL Izaicinājuma kausā un 6-8 SBBL).

Iepriekšējās 15 sezonas Latvijas komandām bija iespēja sacensties Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL/BWBL), taču minētais turnīrs nespēja apmierināt vairuma klubu vajadzības un intereses.

Pirmkārt, BWBL trūka profesionālas vadības, nebija saskaņota kalendāra un regulāri tika pārkāpts turnīra nolikums, visus izdevumus sedzot pašiem klubiem. Otrkārt, pieprasījums pēc augsta līmeņa spēlēm tika apmierināts minimāli, jo vadošie Baltijas klubi, kuri startēja FIBA Eirolīgā - Viļņas „Teo” un „TTT Rīga” - 2008./2009. gada sezonā iesaistījās tikai marta beigās, aizvadot piecas spēles. Treškārt, Baltijas līgā spēlēja Krievijas, Ukrainas, pat Kazahstānas un Uzbekistānas komandas, taču ar līgas elites komandām tās nemaz nespēlēja, jo parasti netika „Četru finālā”, turklāt neskaitāmas reizes pārkāpa dalības nosacījumus, apgrūtinot Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandu dalību.

SBBL izveide ir svarīgs solis Baltijas basketbola attīstībā.

• Līgas spēkos ir sekmēt jaunatnes basketbola attīstību Baltijā. Nav noslēpums, ka vairumu komandu veido tieši jaunās spēlētājas. Iespēja spēlēt pusprofesionālā/profesionālā līmenī Latvijā, Lietuvā un Igaunijā veicinās konkurenci, sākot no sporta skolām un jaunatnes turnīriem līdz nacionālajiem čempionātiem un SBBL

• Konkurences pieaugums un profesionālu klubu nostiprināšanās perspektīvā radīs iespējas Latvijas klubos piesaistīt daļu no labākajām pašmāju spēlētājām. Vislabākajām vienmēr būs iespēja sevi apliecināt arī stiprākajos Eiropas un ASV klubos

• Profesionālas līgas izveide, pārdomāts kalendārs un mērķtiecīgs darbs sekmēs skatītāju piesaisti un atbalstītāju interesi. Ar laiku būs iespējams nodrošināt interesantas spēles visas sezonas garumā, izpaliekot janvāra un februāra nosacītajai bezdarbībai

Simboliski, ka SBBL dibināšana notikusi "Baltijas ceļa" 20. gadskārtā. 1989. gada 23. augustā no Garā Hermaņa torņa Igaunijas galvaspilsētā Tallinā līdz Brīvības piemineklim Rīgā un Ģedimina laukumam Lietuvas galvaspilsētā Viļņā 678 kilometrus garā cilvēku ķēdē vienojās divi miljoni Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāju. Tagad kopēju profesionālu turnīru iegūs Baltijas sieviešu basketbols.

Jāturpina strādāt un viss izdosies.

Search for the hero, M people, YouTube video

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-24 19:19, pirms 15 gadiem
Viss jau skan ļoti skaisti, tikai kur ir garantija, ka jaunā Baltijas sieviešu līga būs labāka par veco?

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 19:32, pirms 15 gadiem
Buus OK.
Izdosies !!!!!
Lai mums veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-08-24 19:50, pirms 15 gadiem
Johny Bull rakstīja: Viss jau skan ļoti skaisti, tikai kur ir garantija, ka jaunā Baltijas sieviešu līga būs labāka par veco?
Kāpēc lai nebūtu!? Kas neriskē, tas nedzer šampanieti.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 20:14, pirms 15 gadiem
Johny Bull rakstīja: Viss jau skan ļoti skaisti, tikai kur ir garantija, ka jaunā Baltijas sieviešu līga būs labāka par veco?
Sliktāka noteikti nebūs, jo vecais turnīrs piedzīvoja savu agoniju un jaunajā turnīrā es ļoti apšaubu, ka tiks pieņemtas tālo valstu komandas.