Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši vilcinās Baltijas līgas jautājumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lietuvieši vilcinās Baltijas līgas jautājumā
K-L, SK '"Cēsis" prezidents Krišjānis Kļaviņš, Lietuvas Sieviešu basketbola līgas direktore Audra Ginelevičiene, Viļņas "Teo" prezidents un ģenerālmenedžeris Arvīds Tamašausks
Foto: LMKL

"Viss atkarīgs no Lietuvas čempionāta grafika, kā spēsim to sakārtot. Esam saņēmuši trešā un ceturtā apļa kalendāra projektu, vidēji katru nedēļu plānotas divas spēles. Šobrīd pamatjautājums pirms Baltijas līgas spēļu sākuma ir Lietuvas čempionāta kalendāra saskaņošana," piektdien telefonsarunā pastāstīja Viļņas "Teo" sieviešu basketbola kluba ģenerālmenedžeris Arvīds Tamašausks.

2010. gada ziemā pirmo sezonu jāsāk Sieviešu Baltijas basketbola līgai, kurā paredzēts apvienot Baltijas spēcīgākos klubus. Tiek risināti līgas izveides organizatoriskie jautājumi, kārtoti dokumenti, bet klubi turpina sarunas par pirmās sezonas kalendāru un spēļu izspēles sistēmu, kuru galīgi plānots precizēt janvāra sākumā. Pirmajā sezonā startēs viena Igaunijas, divas Latvijas un ne vairāk kā četras Lietuvas komandas.

Kalendāru saskaņošanā ir divi centrālie jautājumi
• Lietuvas čempionāta trešā un ceturtā apļa kalendāru saskaņošana, kura sākusies tikai šonedēļ
• Latvijas čempionāta, Lietuvas čempionāta, Sieviešu Baltijas basketbola līgas un vecās Baltijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēļu kalendāru saskaņošana

Lietuviešu klubi vēlas vispirms tikt skaidrībā par nacionālo čempionātu, telefonsarunās apliecināja Viļņas „Teo”, Klaipēdas „Lemminkainen” un Kauņas „Laisve” klubu vadītāji. Komandu vadība vēlas samazināt savstarpējo spēļu skaitu, lai nepārklātos spēles Lietuvas un Baltijas čempionātos.

Klaipēdas „Lemminkainen” kluba prezidente un galvenā trenere Ramūne Kumpiene atzina, ka vēl nav paspējusi iepazīties ar jaunākajiem priekšlikumiem un Lietuvas čempionāta grafiku, jo bijusi aizņemta Eirokausu spēlēs. Klaipēdas klubs nodrošinājis vietu FIBA Eiropas kausa 1/16 finālā, kur 7. janvārī mājās un 14. janvārī izbraukumā sacentīsies ar Ungārijas klubu „Gyor”.

„Pēc Eirokausu spēlēm man vēl nebija laika izlasīt jaunos Baltijas līgas priekšlikumus. Ja piedāvātā sistēma apmierinās, tālāk daudz noteiks kluba rīcībā esošie finanšu līdzekļi. Pagaidām nevaru neko pateikt par nākamo, 2010./2011. gada sezonu. Ja pēc gada būs nepieciešami lieli dalības un pārbraucienu izdevumi, iespējams, ka tad nepiedalīsimies līgā.”

„Domāju, ka mums samērā labi patīk grupu jeb pūlu (pool) sistēma, kad reizi mēnesī komandas izspēlēja vairākas spēles,” teica Kumpiene. „Tas ļauj nejaukt divus dažādus turnīrus – Lietuvas un Baltijas čempionātus. Lietuvas čempionātā tāpat jau spēlējam četrus apļus. Ja Lietuvā būtu divi apļi un Baltijā divi apļi, tad tam nebūtu nekādas vainas. Taču, ja spēlējam četrus apļus Lietuvā (28 spēles) un vēl divus apļus ar tām pašām komandām Baltijas līgā, sanāk, ka ar šīm komandām jāspēlē sešas reizes gadā."

"Pēc tam vēl seko izslēgšanas spēles un vēl kas, sanāk nedaudz naudas izmešana. „Lemminkainen” klubam tas sanāk dārgi. Esam tādā ģeogrāfiskā pozīcijā, ka ļoti daudz naudas būtu jātērē izbraukumiem un pati komanda tajos ļoti nogurst," Klaipēdas kluba loģistikas izaicinājumus raksturoja "Lemminkainen" prezidente. "Ja citas komandas pie mums, uz Klaipēdu, brauc divas reizes gadā 300 kilometrus, mēs katru nedēļu pa divām reizēm braucam 300 kilometrus vienā virzienā. Tas viss pārklājas.”

Kauņas „Laisve” galvenais treneris Andrjus Kuļešus izteicās, ka klubam vēl jātiek skaidrībā par izbraukumu finansēšanu un citiem dalības nosacījumiem, solot tuvākajā laikā sniegt izvērstāku viedokli.

Nākamajās nedēļās sniegsim plašāku ieskatu Baltijas līgas izveidē, piedāvājot visu komandu viedokļus.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-18 20:59, pirms 14 gadiem
Cesim ar TTT pec tavam domam, skudriniek, pietiek ar paris sakarigam spelem Latvijas liga?

     [+] [-]

, 2009-12-18 21:15, pirms 14 gadiem
līga, ne līga, fināli, ne fināli.......
1.pat no Māra skaidrs, ka lietuviešiem spēļu pietiek un viņiem nemaz nevelk uz to Baltijas līgu (divas spēles nedeļā jau ir, kur vēl trešo ar lielo pārbraucienu?)
2. izejot no pirmā punkta, to līgu vajag tikai un vienīgi ttt, jo - no 20.janvāra līdz 25.arilim ttt paredzētas tieši 0 spēles
3. viss ir tik novēlots.....
4. kādi ir priekšlikumi? reāli...