Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Miška: "Trevīzo nometnē varēja izjust treneru vēlmi pēc asākas, straujākas spēles"

Miška: "Trevīzo nometnē varēja izjust treneru vēlmi pēc asākas, straujākas spēles"
Anrijs Miška. "Valmieras" jauniešu sistēmas basketbolists, Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U-15 finālturnīra vērtīgākais spēlētājs.
Foto: Pēteris Sproģis

No 6. līdz 8. jūnijam Itālijas pilsētā Trevīzo risinājās NBA pirmsdrafta nometne "adidas Eurocamp". Nometnes laikā jaunajiem Eiropas talantiem ir iespēja atrādīt savu meistarību "Next generation" programmā. Šogad nometnē piedalījās arī BK "Valmiera" jaunatnes sistēmas basketbolists Anrijs Miška, kurš bija otrs jaunākais programmas dalībnieks.

Miškas treniņus nometnē vadīja Grieķijas valstsvienības galvenais treneris Fotis Kacikaris. Valmierietis darbojās kopā ar Madrides "Real", Viļņas "Lietuvos Rytas", Stambulas "Fenerbache Ulker", "Strasbourg" IG u.c. Eiropas spēcīgāko jaunatnes basketbola sistēmu talantīgākajiem spēlētājiem. "Next generation" programmā tika uzaicināti 12 talantīgākie 1999. gadā dzimušie basketbolisti, kuru starpā tika iekļauts arī par gadu jaunākais Anrijs Miška.

“Es nebiju vienīgais jaunākais nometnes dalībnieks – bija vēl viens puisis manā vecumā. Treniņos varbūt varēja nedaudz izjust, ka esam par gadu jaunāki un neesam fiziski tikpat spēcīgi, bet kopumā tas netraucēja - tieši deva papildus motivāciju censties. Pirmais treniņš bija tāds, saspringtāks, bet ātri pieradu pie trenera vadības stila un tālāk jau aizgāja ļoti labi,” atzīst Miška.

Vaicājot, kā kopumā patika Itālija un pilsēta, kurā risinājās nometne, nākas atzīt, ka nebija iespējas kaut ko apskatīt, jo nometnes grafiks esot bijis ļoti strikts un saplānots līdz pēdējai minūtei. Anrijs apgalvo, ka neskatoties uz to, kopējais nometnē pavadītais laiks ir bijis ļoti vērtīgs un iedvesmojošs. "Man tā bija pirmā šāda veida pieredze, tādēļ mēģināju iegūt maksimāli daudz, tajā pašā laikā arī izliekot no sevis visu un parādot, ko varu. Ļoti augstu vērtēju iespēju trenēties pie tik pieredzējušiem un pazīstamiem treneriem, kā arī novērtēju treneru darbu un prasības. Varēja izjust citādākas prasības un vēlmi pēc asākas, straujākas spēles, bet tas tieši deva pamudinājumu un parādīja, kādā virzienā jāpilnveidojas. Tagad padomājot par savu sniegumu, domāju, ka varēju spēlēt vēl agresīvāk, bet kopumā uzskatu, ka parādīju sevi pietiekami labi. Galvenais, uz ko es koncentrējos, bija maksimāls ieguvums no visas nometnes kopumā, un to es arī sasniedzu.”

Anrijs dzīvoja vienā istabiņā ar “Lietuvos Rytas” kluba pārstāvi, lietuvieti Grantu Vasiļausku, ar kuru nometnes laikā izveidojušās ļoti labas attiecības. “Nometnes dalībnieki bija dažādi - kāds mazāk, kāds vairāk komunikabls, bet atmosfēra treniņos bija ļoti laba. Katrs it kā pastāvēja pats par sevi, bet tajā pašā laikā varēja izjust vienotu, motivējošu noskaņu un cīņassparu. Vislabākās attiecības izveidojās ar istabas biedru no Lietuvas, līdz ar to arī nometnes sadzīviskā puse bija viegla. Atzīšu, aizvadot tik intensīvi saplānotas dienas, nogurums bija jūtams, bet tas drīzāk bija tāds patīkams nogurums, kas liek gribēt kārtīgi atpūsties, lai nākamo dienu aizvadītu vēl labāk,” stāsta Miška.

Uz jautājumu, vai šī nometne ir devusi pamudinājumu pilnveidoties un censties, lai tiktu saņemti vēl šādi uzaicinājumi, Anrijs atbild īsi un konkrēti: “Protams!”

     [+] [-]

, 2015-06-11 20:54, pirms 9 gadiem
Puika izskatās prātīgs. Daudz darba priekšā, bet izskatās, ka varētu būt lietaskoks. Kaut gan starp 1999 un 2000 ir arī citi labi spēlētāji.