Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Gekam 22 minūtes zvaigžņu sastāvā uzvarā pret Francijas U-20

Krišs Upenieks

Gekam 22 minūtes zvaigžņu sastāvā uzvarā pret Francijas U-20
Dāvis Geks
Foto: FIBA Europe

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmsdrafta nometnes "adidas Eurocamp" zvaigžņu sastāvā spēli pret Francijas U-20 izlasi aizvadījis latviešu spēlētājs Dāvis Geks. Latvietim piektais lielākais spēles laiks savā komandā un uzvara pret francūžiem ar 66:61.

1995. gadā dzimušais Geks, kurš pēdējo sezonu Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadībā aizvadīja basketbola kluba ''Jelgava'' rindās, šodien vienu spēli jau bija aizvadījis ''Raptors'' sastāvā. Latvietis izcēlās ar četriem punktiem 16 minūtēs un guva panākumu pret Jāņa Bērziņa un Rolanda Šmita pārstāvēto ''Mavericks'' vienību.

Lai gan iepriekš bija izskanējusi, ka neviens no Latvijas basketbolistiem vakarā gaidāmajā spēlē nepiedalīsies. Īsi pirms mača sākuma Geka aģents Artūrs Kalnītis savā ''Twitter'' profilā apliecināja, ka laukumā pret Francijas U-20 izlasi dosies 20 gadus vecais Dāvis. Iemesls pavisam vienkāršs - pēdējā brīdī savainojuma dēļ no iespējas attiecies cits spēlētājs.

Trevizo notiekošā ''adidas Eurocamp'' pēdējā spēlē nometnes zvaigžņu komanda praktiski visas spēles gaitā atradās nelielā vadībā, ko arī noturēja līdz pat beigām. Atspēlēties Francijas U-20 komanda tā arī nespēja, un nometnes zvaigznes guva sarežģītu uzvaru ar 66:61.

Latviešu uzbrucējs savā komandā ieguva piekto lielāko spēles laiku - 22 minūtes un 11 sekundes. Arī šajā spēlē Geks nespēja trāpīt tālmetienos, aizmetot garām abos mēģinājumos, divus punktus Dāvis guva realizējot vienu no trim divpunktniekiem. Latvieša kontā arī viena atlēkušā bumba, viena rezultatīva piespēle un divas kļūdas, kas kopumā dod negatīvu efektivitāti -3.

Izmantotie resursi:
adidas Eurocamp

     [+] [-]

, 2015-06-08 22:17, pirms 9 gadiem
Labāk tā nekā nekā!