Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Nākamo Bērziņu un Šmitu meklējot: Valmiera paplašina sadarbību ar BK "Valmiera"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nākamo Bērziņu un Šmitu meklējot: Valmiera paplašina sadarbību ar BK "Valmiera"
Līguma parakstīšana 1. jūnijā
Foto: BK Valmiera

Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, izpilddirektors Aigars Vītols, Valmieras Bērnu sporta skolas (VBSS) direktore Līga Dzene, basketbola kluba “Valmiera” ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš un attīstības direktors Jānis Siliņš pirmdien, 1. jūnijā, parakstīja sadarbības līgumu par ilgtermiņa sadarbību.

Līguma parakstīšanā piedalījās arī divi bijušie sporta skolas audzēkņi – divkārtējais Latvijas čempions Jānis Bērziņš (2012, 2015), kurš šobrīd pārstāv "VEF Rīga" komandu, un Spānijas kluba "Baloncesto Fuenlabrada" uzbrucējs Rolands Šmits. Viņiem pievienojās VEF LJBL čempioni Bogdans Raiļans (U16) un Anrijs Miška (U15).

Jānis Baiks, Valmieras domes priekšsēdētājs

"Valmieras pilsētas pašvaldība jau ilgstoši atbalsta „Basketbola klubu Valmiera”, jo katru sezonu redzam, kā Valmieras sportisti kāpj pa karjeras kāpnēm, iekļūstot ne tikai Latvijas izlasē, bet dodoties arī uz spēcīgākiem klubiem citviet Eiropā.

Valmiera viņiem ir labs atspēriena punkts, jo piedāvā attīstītu sporta infrastruktūru, plašas pilnveidošanās iespējas un izaugsmi profesionālu treneru vadībā. Piemēram, VBSS bijušie audzēkņi Jānis Bērziņš un Rolands Šmits, kā arī šī brīža audzēknis Anrijs Miška jūnija sākumā piedalīsies NBA pirmsdrafta nometnē Eiropā. Eirolīgas kluba „Baskonia” sistēmā spēlē vēl viens VBSS audzēknis Rinalds Mālmanis.

Lai motivētu un piesaistītu arvien vairāk jaunos sportistus, mums ir jādomā, kā viņiem nodrošināt aizvien labākus treniņu un sadzīves apstākļus. Viens no veidiem, kā sasniegt šo mērķi, būs jaunais sadarbības līgums starp Valmieras pašvaldību, „Basketbola klubu Valmiera” un VBSS."

Mārtiņš Bērziņš, "BK Valmiera" ģenerālmenedžeris

"Basketbola klubs „Valmiera” jau vairāku sezonu garumā veiksmīgi sadarbojas ar Valmieras pilsētas pašvaldību un VBSS, piesaistot gan kluba, gan sporta skolas sistēmai talantīgākos Valmieras un Vidzemes reģiona spēlētājus. Līdz šim mūsu sadarbība pamatā ietvēra fārmkluba līmeni, taču tagad būs iespēja pāriet jaunā līmenī – kopīgi strādāt, lai stiprinātu Valmieras jaunatnes basketbola pozīcijas ne tikai Vidzemes reģiona, bet arī visas Latvijas līmenī."

Līga Dzene, VBSS direktore

"Mūsu sadarbība ar „Basketbola klubu Valmiera” līdz šim ir bijusi ļoti veiksmīga. Liela daļa sekmīgāko Valmieras Bērnu sporta skolas audzēkņu, kuri sevi labi pierāda Latvijas Jaunatnes basketbola līgā un Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijā, tiek iekļauti „BK Valmiera” spēlētāju rindās.

Noslēdzot jauno sadarbības līgumu, jaunajiem basketbolistiem tiks nodrošinātas vienādas sporta formas, fiziskās sagatavotības, fizioterapeitu, individuālo treneru pakalpojumi un konsultācijas, kā arī plašākas treniņu iespējas. VBSS ir gandarīta, ka „BK Valmiera” ir novērtējis skolas pedagogu darbu, veidojot nākamo basketbola paaudzi. Ceram, ka šī sadarbība nesīs vēl ievērojamākus sasniegumus, ar ko lepoties ne tikai klubam, skolai un Valmierai, bet arī visai Latvijai."

"BK Valmiera" un VBSS sadarbība

"Basketbola klubs Valmiera" uzsāka sadarbību ar VBSS 2011.gadā, izveidojot fārmklubu „BK Valmiera/BSS”, un paralēli tam individuāli strādā un jaunatnes izlasēm gatavo šādus jaunos basketbolistus: U-17 simboliskā piecinieka spēlētāju Valteru Liepiņu, U-16 turnīra vērtīgāko spēlētāju Bogdanu Raiļanu, U-16 simboliskā piecinieka spēlētāju Edgaru Kaufmani, Latvijas U-16 izlases dalībnieku Raineru Kalniņu, U-15 turnīra vērtīgāko spēlētāju Anriju Mišku, U-14 simboliskā piecinieka spēlētāju Ojāru Bērziņu un citus sportistus.

  +5 [+] [-]

, 2015-06-02 19:14, pirms 9 gadiem
Valmiera vispār aktīva pēdējā laikā visās frontēs. Bet gaidam pirmos sastāva papildinājumus jaunajai sezonai!

  +6 [+] [-]

, 2015-06-02 19:28, pirms 9 gadiem
Žēl, ka mums Cēsīs tas jaunatnes basketbols ir tāds kā ir. Ar skaudību skatos uz Valmieru. Bet demogrāfiskā situācija diktē savus noteikumus... Ja vēl Kiseļevs aizies pavisam uz Rīgu, tad...

  +7 [+] [-]

, 2015-06-02 19:30, pirms 9 gadiem
Lai izdodas veel kaadu labu jauno talantu atrast un izaudzinaat!

  +3 [+] [-]

, 2015-06-02 19:55, pirms 9 gadiem
Par basketu un florbolu. Lai tik audzina tos talantus, bet tie, kas lidz galam isti par oranžās bumbas sitējiem nesanāk - tie lai uz florbolu. Valmierā arī tur ir laba sistēma.

  +7 [+] [-]

, 2015-06-02 20:16, pirms 9 gadiem
Ļoti patīkami skatīties kā no gada uz gadu attīstās BK Valmiera organizācija. Gadu gaitā izdevies uzbūvēt lielisku kluba jauniešu piramīdu. Novēlu izaudzināt jaunus basketbola talantus priekš visa vecuma Latvijas basketbola izlasēm!

  +3 [+] [-]

, 2015-06-02 20:20, pirms 9 gadiem
Neesmu tik "dzili" ieksaa basiitii, bet ja redzetu savaa dela kaut mazliet basketbola talantu, tad noteikti vinu sutitu augt un treneties BK Valmiera kluba sistemaa. Manuprat, Latvijas specigaka basketbola talantu attistisanas sistema. Prieks, ka ari pasvaldiba to noverte.

  +7 [+] [-]

, 2015-06-02 20:31, pirms 9 gadiem
Nevajag jau te pārvērtēt un saslavēt BKV un Valmieras jaunatnes sistēmu, bet reāli tā šobrīd ir TOP3 stabili Latvijā kopā ar Vef Skolu un Ventspili (lai arī pēdējos gados Vpilij kaut kā tas viss jaunatnes basketbols lēnām buksē, varbūt izņēmums ir Graudiņa U-14 vecums)

Kas attiecas uz materiālu, ar ko strādāt, tad Valmieras un Rūjienas puse ir priekšā ar lielu atrāvienu. Nezinu, vai tur abās pilsētās nav citu sporta veidu, bet basketbolā no tā reģiona ir ļoti daudz, talantīgu spēlētāju.

  +6 [+] [-]

, 2015-06-02 20:32, pirms 9 gadiem
Tikai uz priekshu!

     [+] [-]

, 2015-06-02 21:13, pirms 9 gadiem
Līgumi ar pieaugušo kluba sistēmu, protams, ir labi, bet reku VEFs pirms pāris gadiem arī saslēdza līgumus ar Geku, Žvīguru un vēl dažiem.

Tagad var pastrīdēties, kas basketbola izaugsmei bija labāk - pieķēdēšanās ar VEFu vai izspēlēšanās LBL.

  +8 [+] [-]

, 2015-06-02 21:27, pirms 9 gadiem
Cik dzirdeets, tad bk valmiera tieshaam ar jaunajiem labi straada un nodroshina labus apstaakljus, bet svariigaakais buus redzeet kaa tie jaunie paaries uz pieaugusho basketbolu. tie pashi 99.gadi vai 2000.gadi. galvenais, lai vinjiem ir iespeeja peec tam sevi paraadiit arii lielajaa komandaa.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-02 22:41, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: Līgumi ar pieaugušo kluba sistēmu, protams, ir labi, bet reku VEFs pirms pāris gadiem arī saslēdza līgumus ar Geku, Žvīguru un vēl dažiem.

Tagad var pastrīdēties, kas basketbola izaugsmei bija labāk - pieķēdēšanās ar VEFu vai izspēlēšanās LBL.
Viņi abus izdara un VEF saprot, ka visiem spēles laiku iedot nevar, bet pats spēlētājs zina, ka viņam strādājot ir iespēja spēlēt augstākā līmenī, kur treneri ar viņu strādās.....Tas vispār Latvijā ir labi, ka var individuāli strādāt ar jaunajiem talantiem, kuri izceļas uz citu fona, kamēr eiropas lielākajiem klubiem tādu kadru ir daudz vairāk

Galvenais, lai klubs nodrošina kvalitatīvu pārēju uz pieaugušo basketbolu jauniešiem

     [+] [-]

, 2015-06-03 13:59, pirms 9 gadiem
Piekrītu tam,ka vissnotiek. Bet cik dzirdéts, tad spēlētājus viņi piesaista no citām sporta skolām "pa kluso, aiz muguras".

Real Gortat rakstīja: Ļoti patīkami skatīties kā no gada uz gadu attīstās BK Valmiera organizācija. Gadu gaitā izdevies uzbūvēt lielisku kluba jauniešu piramīdu. Novēlu izaudzināt jaunus basketbola talantus priekš visa vecuma Latvijas basketbola izlasēm!

     [+] [-]

, 2015-06-03 14:34, pirms 9 gadiem
Andis123 rakstīja: Piekrītu tam,ka vissnotiek. Bet cik dzirdéts, tad spēlētājus viņi piesaista no citām sporta skolām "pa kluso, aiz muguras".
Piesaistīt ta piesaista no citām sporta skolām, bet uztrenē, sagatavo, piestrādā pie katra sīkuma Valmieras sistēmā.