Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Izglābšanās un pagarinājums: dramatiskā finālā "Virginia" pimo reizi triumfē NCAA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Izglābšanās un pagarinājums: dramatiskā finālā "Virginia" pimo reizi triumfē NCAA
Foto: Reuters/Scanpix

Par NCAA čempioniem pirmo reizi vēsturē kļuvuši "Virginia Cavaliers" basketbolisti, kuri finālā ar 85:77 pagarinājumā pārspēja "Texas Tech Red Raiders". Zaudētājiem pamatlaika beigās bija pat vairākas iespējas izraut uzvaru.

Pirms gada "Virginia" kļuva par pirmo komandu, kas izsēta ar pirmo numuru, bet pamanījusies zaudēt turnīra 16. numuram. Tomēr šajā sezonā izdevās veikt garo ceļu līdz titulam, lai gan šķēršļu netrūka – otrajā puslaikā desmit punktu pārsvars pārvērtās trīs punktu deficītu. Komandu 12 sekundes pirms pamatlaika beigām ar tālmetienu no laukuma stūra izglāba De'Andrē Hanters, panākot izlīdzinājumu.

Tiesa, pretiniekiem piederēja tiesības uz pēdējiem uzbrukumiem. Jā, daudzskaitlī, jo pēc neprecīzā metiena "Virginia" basketbolisti nespēja sadalīt atlēkušo bumbu, to uzdāvinot pretiniekiem. "Texas Tech" radās vēl viena iespēja izraut uzvaru, tomēr pēdējās sekundes metiens pat neskāra stīpu – 68:68.

Čempioni tika noskaidroti pagarinājumā, un izšķirošais atkal bija Hantera tālmetiens. Viņš trāpīja otrajā minūtē, ļaujot "Virginia" iegūt vadību, kas turpinājumā vairs netika pazaudēta. Komanda pirmo reizi kļuva par NCAA čempioni – 85:77. Hanters pirmajās 18 minūtēs bija bez punktiem, bet turpinājumā savāca 27, aizvadot karjeras rezultatīvāko spēli, un viņa ceļā nākamais posms, visticamāk, būs NBA drafts.

Ceļā pretim titulam jāizceļ tas, ka "Virginia" arī šoreiz teju paklupa jau pirmajā kārtā – duelī pret "Gardner-Webb" ātri vien tika iegūts -14, taču izdevās atspēlēties. Ceturtdaļfinālā čempioniem izdevās izglābties pret "Purdue", kamēr pusfinālā palīdzēja pretinieku sods 0,6 sekundes pirms beigām un Kaila Gaja trīs precīzie soda metieni.

Arī finālā soda metieniem bija liela nozīme – "Virginia" pagarinājumā trāpīja 12 no 12. Čempioni guva mača pēdējos 11 punktus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Texas Tech vs. Virginia - Box Score - April 8,...

     [+] [-]

, 2019-04-09 10:13, pirms 5 gadiem
Kādam ir kāds hints, kā noskatīties pilnu spēli?