Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maģiskais Džonsons: "Pelinka runāja aiz manas muguras"

Emils Ozerinskis

Maģiskais Džonsons: "Pelinka runāja aiz manas muguras"
Maģiskais Džonsons. Foto: AP/Scanpix

Leģendārais Ervins Maģiskais Džonsons aizvadītās sezonas izskaņā negaidīti medijiem pavēstīja par atkāpšanos no Losandželosas "Lakers" prezidenta amata. Šodien Džonsons ESPN raidījumā "First Take" atklāja aizkulises, kas lika viņam izšķirties par "Lakers" organizācijas atstāšanu.

"Kad veicām pārrunas ar Džīniju Basu, teicu viņai, ka nevaru atmest ar roku saviem personīgajiem biznesiem, jo ar to pelnu vairāk naudas nekā būdams "Lakers" prezidents. Vienojāmies, ka varu nebūt visu laiku uz vietas. Prasīju vai man būs lēmumu pieņemšanas vara, jo man tas bija svarīgi. Viņa apstiprināja. Džīnija mani salika kopā ar Robu Pelinku, kuru iepriekš nepazinu," pārrunu procesu par "Lakers" prezidenta amatu ieskicē Maģiskais Džonsons.

"Pirmajā gadā veicām stratēģiju, lai nonāktu zem algu grieztiem. Aizmainījām vairākus spēlētājus un saņēmām atpakaļ drafta izvēles. Deandželo Rasels ir labs aizsargs, bet radās problēmas starp viņu un Niku Jangu. Tādēļ mums nācās viņu aizmanīt. Tā drafta izvēle kļuva par Kailu Kuzmu, ar ko esam ļoti apmierināti. Domāju, ka veicām arī labu izvēli ar otro numuru, paņemot Lonzo Bolu. Uzskatu, ka viņš ir vispusīgs basketbolists. Tāpat ieguvām Džošu Hārtu, tā kā lietas vedās pareizajā virzienā. Tajā brīdī sāku dzirdēt runas - Maģiskais, tu neesi pietiekami bieži ofisā - tu nestrādā pietiekami smagi. To darīja Robs Pelinka un par to sāku dzirdēt arī no saviem draugiem, kas nav saistīti ar basketbolu," norāda Džonsons.

"Tad man nācās pieskatīt arī brāļus Džoiju un Džesiju Basus, jo viņi gribēja lielāku līdzdalību un varu. Neiebildu to darīt, jo viņi ir labi puiši. Taču nosēdināju viņus un teicu, ka palīdzēšu viņiem nobriest un kļūt labākiem. Viņi uzskatīja, ka viņiem pienākas būt augstos amatos - ģenerālmenedžera vai prezidenta pozīcijās," papildus spiedienu no Basu ģimenes, kurai pieder "Lakers" organizācija, saņēma Džonsons.

"Salmiņš, kas to visu salauza, bija tas, ka vēlējos atlaist Lūku Voltonu. Mums bija trīs tikšanās. Rādiju Džīnijai lietas, kuras viņš paveicis labas un lietas, kuras viņš veicis slikti. Teicu, ka mums ir vajadzīgs labāks treneris. Pirmajā dienā viņa teica, ka tas jāapdomā. Otrajā dienā piekrita, ka varu Lūku atlaist. Nākošajā dienā atkal bija atbilde, ka mums to vajadzētu atrisināt savādāk. Tādi tas turpinājās līdz viņa uz sapulci uzaicināja Timu Herisonu, kurš ir Voltona draugs un gribēja viņu paturēt amatā. Līdz tam atbildēju tikai Džīnijas priekšā, bet ja man tas jādara vēl Timam, sapratu, ka ir laiks doties."

"Cilvēki runāja man aiz muguras. Man netika dots lēmumu pieņemšanas spēks, par kuru bijām vienojušies, Tad, kad tas man vairs nesagādā prieku un nevaru pieņemt lēmumus, bija laiks atkāpties," par savu aiziešanu no "Lakers" pavēstīja Džonsons.

Arī šobrīd turpinās diskusijas un neskaidrības par īstajiem lēmumu pieņēmējiem Losandželosas "Lakers" organizācijā. Mediju telpā parādījušās rindās, ka ļoti liela ietekme Džīnijas Basas lēmumos esot Kurtam Rembisam un viņa sievai Lindai.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2019-05-20 23:10, pirms 5 gadiem
Nabaga Maģiskais! Tik grūta dzīve!

     [+] [-]

, 2019-05-20 23:18, pirms 5 gadiem
Nekas. Pārdzīvos

  +3 [+] [-]

, 2019-05-20 23:19, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Nabaga Maģiskais! Tik grūta dzīve!
Viņš vienmēr ir pozitīvs!

  +1 [+] [-]

, 2019-05-20 23:28, pirms 5 gadiem
[quote kevindurant_35]
Viņš vienmēr ir pozitīvs!

Lielisks komentārs