Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Filadelfijas “Soul” triumfē “Arena Bowl”

Juris Miņins
Juris Miņins

Filadelfijas “Soul” triumfē “Arena Bowl”
Filadelfijas "Soul" komanda
Foto: philly.com

Šonakt pēc Latvijas laika tika izspēlēta 29. Arēnas futbola līgas (AFL) finālspēle jeb “Arena Bowl”, kurā Filadelfijas “Soul” ar 58:42 pārspēja Arizonas “Rattlers”.

Arēnas futbola līga ir augstākā līmeņa iekštelpu amerikāņu futbola čempionāts, proti, šajā amerikāņu futbola paveidā spēle notiek nevis atklātā laukumā, bet gan iekštelpās, parastam hokeja laukumam uzklājot pa virsu mākslīgā zāliena paklāju. Hokeja laukuma borti tiek atstāti un tos aktīvi izmanto spēlei. Tas dod papildus skatāmību spēlei un ļauj izpildīt efektīgākus spēka paņēmienus.

Savukārt pats AFL čempionāts, vērtējot spēlētāju sniegumu, ir diezgan kvalitatīvs, jo tajā spēlē futbolisti, kuriem ir vēlme sevi pierādīt profesionālajā sportā, t.i., koledžu absolventi, NFL un CFL komandās neiekļuvušie spēlētāji utml.

Ja mēs pievēršamies 2016. gada AFL sezonai, tad 16 spēļu regulārās sezonas noslēgumā par konferenču uzvarētājiem, turklāt ar pilnīgi identisku bilanci (13-3) kļuva Arizonas “Rattlers”, kas jau daudzus pēdējos gadus ir AFL smagsvars un Filadelfijas “Soul”. Arī izslēgšanas mačus abas komandas aizvadīja bez zaudējumiem, tiesa arizoniešiem uzvaras tika gūtas ar daudz lielākiem rezultātiem.

Finālā veiksmīgāki gan izrādījās Filadelfijas “Soul” spēlētāji, kuri aizvadīja lielisku pirmo ceturtdaļa, uzvarot to ar 28:7. Tālākajā cīņā, proti, nākamajos divos mača nogriežņos, arizonieši, kuri spēlēja mājās, pa septiņiem punktiem atguva, kas, protams, cīņu saasināja, tomēr noslēdzošajā ceturtdaļā Filadelfijas komanda uzvarēja ar 14:7, bet visā spēlē – ar 58:42.

Par finālspēles MVP jeb vērtīgāko spēlētāju tika atzīts “Soul” malējais uzbrucējs Šons Kolekaimoku, kurš veica Filadelfijas komandas pēdējos trīs piezemējumus, faktiski arī nodrošinot uzvaru.

Interesanti, ka par visas AFL sezonas MVP tika atzīts Arizonas “Rattlers” saspēles vadītājs Niks Davila, kuram šis ir jau trešais vērtīgākā spēlētāja tituls karjerā.

Filadelfijas komandai šis bija otrais AFL čempionu tituls, pirmo viņi izcīnīja 2008. gadā. Interesanti, ka tieši kopš šī paša 2008. gada nevienai citai pilsētas komandai tā arī nebija izdevies izcīnīt kādas augstākā līmeņa profesionālās sporta līgas čempionu titulu (2008. gadā to vēl izdarīja MLB komanda Filadelfijas “Phillies”).

Tāpat der piebilst, ka tūlīt pēc tam kā “Soul” izcīnīja savu čempionu titulu, jeb ieguva Fostera trofeju, Filadelfijas “Eagles”, NFL komanda, paziņoja, ka dos iespēju sevi parādīt treniņos vairākiem “Soul” spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
ARENAFOOTBALL.COM