Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Vašingtona uzvar arī "Arena Bowl"

Juris Miņins
Juris Miņins

Vašingtona uzvar arī "Arena Bowl"
Foto: twitter.com/washingtonvalor

Ar Vašingtonas "Valor" uzvaru pār Baltimoras "Brigade" (69:55) noslēdzās 31. Arēnas futbola līgas (AFL) sezona, kurā šogad piedalījās vien četras komandas.

2018. gada sezona Arēnas futbola līgai bija diezgan samocīta, jo jau tūdaļ pēc iepriekšējā "Arena Bowl" tika runāts par to, ka gaidāmajā sezonā varētu mainīties komandu skaits, taču tika runāts par Ņūarkas komandas pievienošanos. Tā vietā līgai nepievienojās neviena komanda, bet divas, Klīvlendas "Gladiators" un Tampabejas "Storm" pārtrauca savu dalību čempionātā. Klīvlendiešiem par iemeslu kalpoja mājas spēļu arēnas renovācija, bet Tampabejas komandai turpināt spēlēt AFL liedza finansiālas grūtības.

Te gan jāpiebilst, ka arēnas futbols kopumā piedzīvo grūtus laikus, jo, ja agrāk AFL, kas tiek uzskatīta par spēcīgāko čempionātu, piedalījās 16 komandas un tāpat tika izveidota zemākā arēnas futbola līga, kā arī paralēli notika vairāki neatkarīgie čempionāti. Pašlaik, kad komandu uzturēšanas izmaksas ir augušas, vienību īpašnieki meklē veidus kā samazināt izmaksas un panākt sev izdevīgākus nosacījumus uzņēmējdarbības veikšanā.

Uz šo brīdi ASV darbojas piecas profesionālā arēnas futbola līgas un kopumā tajās spēlē 44 komandas, taču AFL, ar četrām komandām, ir pati mazākā arēnas futbola līga. Savukārt vairākas bijušās AFL vienības spēlē Iekštelpu futbola līgā (IFL), kur sacenšas astoņas komandas, un jaunajā Nacionālajā arēnas līgā, kur spēlē sešas komandas. Skaitliski lielākie čempionāti ir Čempionu iekštelpu futbola līga (CIF) ar 11 un Amerikas arēnas līga ar 12 komandām.

Pievēršoties 2018. gada AFL sezonai, tad pēc 12 nedēļu regulārās sezonas visas četras komandas piedalījās izslēgšanas mačos, kas, pretēji ierastajam un visnotaļ netipiski Ziemeļamerikasa sportam, norisinājās divu maču formātā un uzvarētājs tika noteikts pēc kopējā abu maču rezultāta.

Tādējādi finālā iekļuva Vašingtonas "Valor", kas regulārajā sezonā bija uzvarējuši vien divās spēlēs, bet pusfinālā ar 103:97 pārspēja Olbanī "Empire", kā arī Baltimoras "Brigade", kas izrādījās pārāki pār Filadelfijas "Soul" ar 110:86.

Jāpiebilst, ka abas finālā iekļuvušās komandas pieder nevienam citam kā Tedam Leonsisam, kas Latvijā var būt zināms kā Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienības Vašingtonas "Capitals" īpašnieks. Interesanti, ka Baltimoras komanda līdz "Arena Bowl" tika savā otrajā pastāvēšanas sezonā, lai arī abos divos gadījumos regulāro sezonu noslēdza pēdējā vietā.

Pievēršoties šai spēle, kas norisinājās Baltimoras "Roayl Farms Arena", tad par galveno mača varoni kļuva Vašingtonas "Valor" saspēles vadītājs Arvels Nelsons, kurš pats guva piecus piezemējumus, vēl trīs reizes ar piespēlēm atrada komandas biedrus, kuri guva piezemējumus un tas palīdzēja vašingtoniešiem tikt pie panākuma ar 69:55. Nelsons tika atzīts par mača MVP.

Jāpiebilst, ka kopumā Vašingtonas komanda šajā sezonā ir zaudējusi 11 no 15 aizvadītajiem mačiem, taču izcīnot uzvaras vajadzīgajā laikā, zemas konkurences apstākļos prata izcīnīt savu pirmo čempionu titulu.

Tedam Leonsisam un Vašingtonas profesionālajam sportam šis ir otrais tituls, kas izcīnīts pusotra mēneša laikā.

Izmantotie resursi:
https://www.arenafootball.com/