Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Soul" izcīna otro "Arena Bowl" titulu pēc kārtas

Juris Miņins
Juris Miņins

"Soul" izcīna otro "Arena Bowl" titulu pēc kārtas
Foto: arenafootball.com

Naktī uz svētienu pie sava otrā Arēnas futbola līgas (AFL) čempionu titula pēc kārtas tika Filadelfijas "Soul" vienība, kas ar 44:40 pārspēja Tampabejas "Storm".

Arēnas futbola līga (AFL) ir pasaules vadošā iekštelpu amerikas futbola organizācija, kas šogad aizvadīja savu 30. sezonu. Tiesa, jubilejas sezona tika sagaidīta visnotaļ drūmā noskaņojumā, jo tajā par titulu cīnījās tikai piecas komandas. Pirms sezonas par aiziešanu no turnīra paziņoja Arizonas "Rattlers", kuri pārcēlās uz IFL un Džeksonvilas "Sharks", kuri spēlēs NAL līgāl, bet Losandželosas "Kiss", Orlando "Predators" un Portlendas "Steel" beidza savu pastāvēšanu. Jāpiebilst, ka vēl 2010. gadā AFL spēlēja 15 komandas.

Lai vai kā, bet piecu komandu formātā vienības izspēlēja 14 spēļu regulāro sezonu, kas sākās aprīlī. Filadelfijas "Soul" un Tampabejas "Storm" bija čempionāta labākās komandas, taču izslēgšanas turnīrā tāpat iekļuva Klīvlendas "Gladiators" un Baltimoras "Brigade". Vienīgā komanda, kurai izslēgšanas mači gāja secen bija Vašingtonas "Valor".

Pusfinālos abas regulārā čempionāta vadošās vienības, kuras arī bija vienīgās ar pozitvu uzvaru un zaudējumu bilanci, viegli pārspēja savus oponentus, lai jau finālā, kurš norisinājās Filadelfijas "Wells Fargo" arēnā, kur ikdienā spēlē arī "76ers" un "Flyers", noskaidrotu AFL čempionus.

Jāsaka, ka mačs padevās fināla cienīgs, jo tiklīdz viena komanda izvirzījās vadībā, otra atbildēja tieši tāpat un līdz pat mača izskaņai neviena no vienībām nevarēja būt droša par spēles iznākumu. Tiesa, pateicoties mazliet veiksmīgākajai otrajai spēles pusei Filadelfijas komanda spēja iegūt pārsvaru, kuru Tampabejas futbolistiem vienkārši nepietika laika sadeldēt un beigu beigās arī svinēja uzvaru ar 44:40.

Par mača vērtīgāko spēlētāju atzina Filadelfijas "Soul" pārstāvi Dariusu Prinsu, bet labākais uzbrukuma spēlētājs bija viņa komandas biedrs Mikele Bensons, kuri abi divi guva pa diviem piezemējumiem. Labākā aizsarga balva tika vēl vienam "Soul" spēlētājam Džeimam Romeinam.

AFL, Arena Bowl uzvarētāji

GadsUzvarētājs
2017.Filadelfijas "Soul"
2016.Filadelfijas "Soul"
2015.Sanhosē "SabreCats"
2014.Arizonas "Rattlers"
2013.Arizonas "Rattlers"
2012.Arizonas "Rattlers"
2011.Džeksonvilas "Sharks"
2010.Spokanas "Shock"
2008.Filadelfijas "Soul"
2007.Sanhosē "SabreCats"

Izmantotie resursi:
Arena Football Home Page