Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Par CFL čempiontitulu cīnīsies Hamiltona un Kalgari

Juris Miņins
Juris Miņins

Par CFL čempiontitulu cīnīsies Hamiltona un Kalgari
Foto: AFP/Scanpix

Vakarnakt tika aizvadīti Kanādas futbola līgas (CFL) Greja kausa izcīņas pusfināli, kuros par uzvarētājiem kļuva abas konferenču uzvarētājas, Kalgari un Hamiltona. Šīs komandas arī noskaidros 2014. gada sezonas labāko vienību.

Kalgari komanda šajā sezonā bija pārliecinoši CFL līderi, tāpēc izslēgšanas spēles sāka no otrās kārtas, kur viņiem pretī stājās cita Albertas provinces komanda, Edmontonas “Eskimos”, kuri jau pirms nedēļas, “play-off” pirmajā kārtā, izcīnīja uzvaru, ar 18:10 pārspējot Saskačevanas “Roughriders”. Diemžēl, bet izcīnīt otro uzvaru edmontoniešiem neizdevās, jo “Stampeders” pierādīja savu spēku, katrā no ceturtdaļām, gūstot vismaz 7 punktus, bet otrajā – 22, izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 43:18.

Protams, kā jau tas ierasts Kalgari komandas mačos, galvenie varoņi bija Bo Līvajs Mitčels un Džons Kornišs. Mitčels guva 336 jardus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet Kornišs tika pie 174 jardiem un diviem piezemējumiem (gan pa zemi, gan pa gaisu).

Arī otrajā pusfināla pārī pārāki izrādījās tieši regulārās sezonas konferences uzvarētāji. Hamiltonas “Tiger-Cats” ar 40:24 pārspēja Monerālas “Alouettes”, ar kuriem viņi, atgādināsim, regulārajā sezonā cīnījās par pirmo vietu Austrumos.

Uzvarētāju rindās Niks Grigsbijs guva divus piezemējumus un veica 115 jardus, bet zaudētājiem nelīdzēja pat Džona Kromptona 314 gūtie jardi un trīs viņa rezultatīvās piespēles (tiesa, tikpat arī bija pārtverto bumbu).

CFL fināls, jeb Greja kausa izcīņa, kas šogad notiks 102. reizi, risināsies 30. novembrī, Vankūveras pilsētā.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...