Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Redblacks" sezonu sāk ar smagu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Redblacks" sezonu sāk ar smagu uzvaru
Otavas "Redblacks"
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika uzsākta 58. Kanādas futbola līgas (CFL) sezona, kuras atklāšanas mačā Otavas "Redblacks" ar 20:16 pārspēja Monreālas "Alouettes".

Otavas komandai šī ir otrā sezona vienības pastāvēšanas vēsturē, tāpēc, lai arī pagājušsezon viņi bija pārliecinoši vājākā komanda, šogad no "Redblacks" tiek gaidīts daudz labāks sniegums. Sezonas pirmajā mačā viņi to arī parādīja.

Monreālas "Alouettes" bija pirmie, kuri guva punktus un arī lielajā pārtraukumā devās ar astoņu punktu pārsvaru, tā, kā noskaidrojās vēlāk, bija tikai prelūdija Otavas komandas atspēlēšanās kampaņai. Turklāt, monreālieši šajā mačā zaudēja ne tikai savu pirmo saspēles vadītāju, Džonatanu Kromptonu, bet arī otro numuru Denu Lefevoru, truklāt otro no viņiem – uzreiz, pirmajā izspēlē. Tas nozīmēja, ka laukumā bija jādodas kanādietim Brendonam Bridžam, kurš arī parādīja sevi visai atzīstami.

Tomēr, ar "atzīstami" bija par maz un Otavas komanda otrajā puslaikā, kurš tika sākts pie rezultāta 5:13 guva 15 punktus, tajā skaitā realizējot divu punktu izspēli, uz ko mājnieki atbildēja vien ar vienu tiešo brīvsitienu, kas arī noteica mača uzvarētāju – 20:16 par labu galvaspilsētas komandai.

Par mača labāko spēlētāju var nosaukt Henriju Burišu, "Redblacks" saspēles vadītāju, kurš realizēja 23 no 36 piespēlēm, guva 263 jardus un vienu rezultatīvu piespēli, kā arī vēl 35 jardus viņš noorganizēja uzbrūkot pats. Tiesa, trīs viņa piespēles tika arī pārtvertas.
Savukārt zaudētāju rindās visvairāk izcēlās otrās līnijas aizsargs Bears Vūdss, kurš izpildīja astoņus spēka paņēmienus.

CFL regulārā sezona turpināsies jau šonakt un arī turpmākajās dienās, kad Hamiltonas "Tiger-Cats" tiksies ar Kalgarī "Stampeders", Edmontonas "Eskimos" tiksies ar Toronto "Argonauts", bet Vinipegas "Blue Bombers" mērosies spēkiem ar Saskačevanas "Roughriders".

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN