Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kalgari "Stampeders" uzvar CFL regulārajā sezonā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kalgari "Stampeders" uzvar CFL regulārajā sezonā
Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Kanādas futbola līgā (CFL) līdz regulārās sezonas beigām ir palikušas vēl divas spēļu kārtas, Kalgari "Stampeders" ir nodrošinājuši sev labākās komandas titulu pirms izslēgšanas spēlēm, 18. nedēļā viņi ar 40:26 pieveica Saskačevanas "Roughriders".

Kanādas futbola līgā, kā jau visos čempionātos, tieši pirms regulārās sezonas noslēguma, protams, ka ir pieaugusi intriga par to kuras komandas tad tiks izslēgšanas spēlēs un kurām būs vairāk laika pārdomāt sezonas neveiksmes un labāk sagatavoties nākamā gada cīņām.

18. spēļu kārta (no 20) šajā lietā neieviesa nekādu skaidrību. Protams, pēc uzvaras pār Saskačevanas "Roughriders", sezonas līderi savu izcilību apliecināja nu jau oficiāli un "Stampeders" kļuva par Rietumu konferences un visas līgas regulārās sezonas labāko komandu. Tāpat izslēgšanas spēlēs ir iekļuvusi Edmontonas "Eskimos" vienība, kura gan šonedēļ nespēlēja un jau pieminētie saskačevanieši. Tomēr, tas viss ir Rietimu konferencē, bet Austrumos atrisinājums vēl ir tikai gaidāms.

Pašlaik, pēc uzvaras pār līgas vājāko komandu, Otavas "RedBlacks", konferences līderi ir Monreālas "Alouettes", kuriem ir iekrāti 16 punkti. Tomēr, Kvebekas provinces komanda nevar mierīgi gaidīt izslēgšanas mačus, jo pa 14 punktiem katrai ir arī Toronto "Argonauts" un Hamiltonas "Tiger-Cats", kuri šajā nedēļā izspēlēja savstarpējo spēli, kas noslēdzās ar minimālu Torontu uzvaru (26:24).

Tā kā CFL izslēgšanas spēlēs tiek katras konferences trīs labākās komandas, tad, no vienas puses, Austrumu vienībām nebūtu par ko uztraukties, jo tās visas trīs arī būtu "play-off", ja vien ne Kanādas futbola līgas noteikumu īpatnības, kas paredz, ka, ja kādas konferences ceturtā labākā komanda regulārajā sezonā ir spējusi iekrāt vairāk punktus nekā otras konferences trešā komanda, tad izslēgšanas mačos tiek komanda ar labāko spēļu bilanci.

Praktiski tas nozīmē, ka jebkura Austrumu konferences komanda var kļūt par "trešo lieko", jo Rietumos BC "Lions" komanda ir spējusi izcīnīt 18 punktus, kas nozīmē, ka Hamiltonai un Toronto ir jāuzvar abās atlikušajās izslēgšanas spēlēs, bet Monreālai ir jāizcīna vismaz viena uzvara.
Interesanti, ka atlikušajās divās nedēļās visas Austrumu līdervienības spēlēs savā starpā – Toronto no sākuma tiksies ar Monreālu, bet tad ar Otavu, kamēr Hamiltonai komandu kārtība būs pretējā – no sākuma Otava, bet tad arī Monreāla. B.C. "Lions" futbolistiem, kuriem viena papildus uzvara nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs, gan spēļu kalendārs ir daudz smagāks, jo atlikušajās divās nedēļās jātiekas ar līgas līdervienībām – Edmontonu un Kalgari.

Regulārās sezonas pēdējais mačs ir paredzēts 8. novembrī, bet izslēgšanas spēļu pirmā kārta sāksies 16. novembrī. CFL finālspēle, jeb cīņa par "Grey Cup" ir ieplānota 30. novembrī.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...