Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Argonauts" izbraukumā svin vēsturisku uzvaru pār "Lions"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Argonauts" izbraukumā svin vēsturisku uzvaru pār "Lions"
Rikijs Rejs
Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmes iepriekšējā Kanādas futbola līgas (CFL) nedēļā, Toronto "Argonauts" izcīnīja savu pirmo uzvaru izbraukumā šajā sezonā, ar 40:23 pieveicot B.C. "Lions" vienību.

Toronto komandai šajā sezonā bija lielas problēmas ar uzvarām izbraukumā, jo līdz šim mačam viņi ne reizi nebija uzvarējuši atrodoties viesos. Vēl lielākas problēmas viņiem bija ar uzvarēšanu tieši Britu Kolumbijā, jo tur viņu līdz šim pēdējā uzvara bija datējama ar 2002. gadu. Tieši tāpēc šī izcīnītā uzvara bija trīskārt nozīmīga, trešais iemesls ir pavisam vienkāršs – ar šo uzvaru viņi reabilitējās par pagājušās nedēļas zaudējumu un atgriezās konferences līderpozīcijās.

Divas rezultatīvas piespēles un 284 jardus guva "Argonauts" QB Rikijs Rejs, kurš ir šīs sezonas produktīvākais saspēles vadītājs un pagaidām vienīgais, kurš ir pārsniedzi 3000 gūto jardu atzīmi. Notvēra viņa piespēles Čads Ovens un Levons Brazils. Savukārt uzbrūkot pa zemi bumbu gala zonā ienesa Kērtiss Stīls un Stīvs Sleitons.

Divas rezultatīvas piespēles, kā arī 291 gūtais jards, bija arī "Lions" saspēles vadītāja Kevina Glena kontā, taču viņš pieļāva vienu pārtvertu bumbu. Piezemējumus "Lions" labā guva Braiens Burnhems, Emanuels Arseno un Džons Beks.

Tāpat ir jāizceļ Sveizijs Vaterss, kurš realizēja trīs no trim tiešajiem brīvsitieniem, veica septiņus spērienus un izpildīja piecus kikofus. Viņa pozīcijas kolēģim no B.C. komandas Polam Makalumam tik labi negāja un viņš netrāpīja abus tiešos brīvsitienus.

JJāpiebilst, ka pēc šīs uzvaras Toronto komanda atgrieza sev līderpozīcijas CFL Austrumu konferencē, ko bija zaudējusi Hamiltonas "Tiger-Cats" futbolistiem, taču tāpat nevar nepieminēt, ka viņiem, salīdzinot ar konkurentiem, ir lielāks aizvadīto maču daudzums.

Izmantotie resursi:
CFL.ca | Official Site of the Canadian Football...
TSN Sports News & Headlines | Score Results,...