Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Divas traģēdijas ASV koledžu futbolā

Juris Miņins
Juris Miņins

Divas traģēdijas ASV koledžu futbolā
Benijs Abrams
Foto: myspace.com

Ar vienas dienas intervālu ASV koledžu futbola un sporta sabiedrību ir pāršalkušas divas traģiskas ziņas – vispirms tika ziņots par Vanderbiltas "Commodores" rekrutētā futbolista Radžāna Beneta nošaušanu, bet šodien pēc pirmā pavasara treniņnometnes treniņa slimnīcā mira Misisipi universitātes "Rebels" spēlētājs Benijs Abrams.

Aizvakar Ziemeļamerikas medijos parādījās ziņas, ka viens Vanderbiltas "Commodores" šī gada labākajiem jaunajiem rekrutētajiem spēlētājiem, 18 gadus vecais pussargs Radžans Benets ir nošauts savu vecāku mājā. Kā vēlāk pastāstīja policija, tad viņi notikuma vietā ieradās aptuveni minūti pēc izsaukuma, kur arī bija dzirdami šāvieni, bet vēlāk arī no mājas izskrēja gan jaunā atlēta māte, gan onkulis, kurš arī bija ievainots. Sīkāk notikušo policija atteicās komentēt, kamēr nav noskaidroti visi lietas apstākļi.

Jāpiebilst, ka Radžans Benets, kuram šis bija pēdējais gads vidusskolā, bija savas vidusskolas labākais futbolists, jo sezonas laikā "izsita" 1857 jardus un veica 28 piezemējumus, tādējādi palīdzot savai komandai izcīnīt uzvaras visās sezonas spēlēs. Pēc šādas spēles par viņu ieinteresējās vairākas vadošās skomandas tai skaitā spēcīgās "SEC" divīzijas komandas no Kentukī un Tenesī, taču sportists izvēlējās Vanderbiltu.

Savukārt šodien mediji jau ziņoja, ka pēc pavasara sesijas pirmā treniņa slimnīcā mira Misisipi "Rebels" pēdējais aizsargs Benijs Abrams. Tiek ziņots, ka spēlētājam problēmas ar veselību parādījās jau treniņa pašā sākumā un komandas treneri steidzīgi veica pirmās palīdzības pasākumus kā arī izsauca ātro palīdzību, taču, kā vēlāk izrādījās, ar to bija par maz, jo pāris stundas pēc viņa nogādāšanas slimnīcā 20 gadus vecais sportists mira.

Benijs Abrams Ole Miss "Rebels" vienībai pievienojās tikai pagājušā gada rudenī, jo līdz šim pārstāvēja Itavambas kopienas koledžu. Tāpat jāatzīmē, ka sportists nesaņēma atlētu stipendiju, t.i., treniņmetodikas bakalaura programmā mācījās par saviem līdzekļiem, ar cerību, ka iekļūs komandas pamatsastāvā.

Komandas vadība, protams, par šādu treniņnometnes sākumu ir šokēti. Komandas treneris Hjūstons Nuts sacīja: "Mēs esam zaudējuši lielisku cilvēku un ļoti kārtīgu, apzinīgu jauno cilvēku." Savukārt augstskolas vadība presei izplatītajā paziņojumā izteicās, ka ir ļoti sarūgtināti par šādu notikumu pavērsienu, jo no šīs pasaules ir aizgājis talantīgs sportists un lielisks cilvēks.

Izmantotie resursi:
espn.go.com