Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

No līderiem paklūp vien Pitsburga

Juris Miņins
Juris Miņins

No līderiem paklūp vien Pitsburga
Ohaio Štata universitātes futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ar 18 mačiem dažādās pilsētās sākās ASV koledžu sporta asociācijas (NCAA) rīkotais koledžu futbola turnīrs. Pirmajos mačos favorīti izskatījās vairāk nekā pārliecinoši, vien Pitsburgas "Panthers" spēles papildlaikā piekāpās Jūtas "Utes" ar 24:27.

Aizvadītajā naktī tika atklāta NCAA futbola sezona un jau pirmajā pirmās nedēļas kārtā tika aizvadītas četras spēles ar TOP 25 komandu dalību un jāsaka, ka favorīti savu statusu apliecināja.

Vispārliecinošākā uzvara padevās Maiami "Hurricanes" komandai, kura ar 45:0 sagrāva Floridas Lauksaimniecības un Tehniskās universitātes "Rattlers". Trīs rezultatīvas piespēles padevās Džekorijam Harisam, bet divreiz bumbu ieskaites zonā nogādāja malējais uzbrucējs Leonards Henkersons.
Savukārt Ohaio Štata universitātes "Buckeyes" ar mazliet mazāku rezultātu, 45:7, uzveica Maršalas "Thundering Herd". Lielisks bija saspēles vadītājs Terels Praieors, kura kontā 247 jardi un trīs rezultatīvas piespēles, bet Brendona Seina, pussarga, kontā divi tačdauni.

Jāpiebilst, ka abas uzvarētājkomandas savā starpā, visai principiālā mačā, tiksies jau 11. septembrī un Ohaio futbolistiem tā būs pirmās sezonas puses nozīmīgākā cīņa.

Tāpat pie uzvaras tika arī no kausu spēlēm diskvalificētā Dienvidkalifornijas "Trojans" komanda, kura sezonu sāka kā 14. labākā augstskolu futbola komanda visā ASV. Savā pirmajā sezonas mačā viņi ar 49:36 uzveica nebūt ne to vājāko Havaju "Warriors". Ar piecām rezultatīvām piespēlēm šajā mačā atzīmējās "Trojans" saspēles vadītājs mets Bārklijs, bet "Warriors" rindās "spīdēja" vietējais Havaju salu spēlētājs Kīaleoha Pilaress.

Vienīgā TOP 25 komanda, kas savā pirmajā sezonas spēlē piedzīvoja zaudējumu bija Pitsburgas "Panthers", kas spēles papildlaikā piekāpās Jūtas "Utes" komandai, kam šī bija pirmā no, pagaidām, divām ieplānotajām spēlēm pret rangā iekļautajām komandām. Uzvaru jūtiešiem atnesa Džo Filipsa realizētais brīvsitiens.

Pirmā NCAA futbola nedēļa ar spēlēm dažādos augstskolu stadionos turpināsies arī šonakt, bet pārējās TOP 25 vienības cīņā iesaistīsies vien sestdien, kad, piemēram, pagājušās sezonas čempioni Alabamas "Crimson Tide" spēlēs ar Sanhosē Štata universitātes "Spartans", Teksasas "Longhorns" pārbaudīs Raisas "Owls" varējumu, bet Floridas "Gators" sezonu iesāks ar maču pret Ohaio štatā esošas Maiami augstskolas "RedHawks" futbolistiem.
Tāpat sestdien sezonu sāks arī abas TOP 25 komandas, kuras pārstāv latievšu izcelsmes futbolisti. Markusa Zuševica Aiovas "Hawkeyes" tiksies ar Austrumininoisas "Panthers", bet Erika Brieža Viskonsinas "Badgers" mēģinās pārspēt UNVL "Rebels" komandu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports