Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Steelers" nolemj likt likmi uz Denverā izbrāķēto saspēles vadītāju Vilsonu

Emils Ozerinskis

"Steelers" nolemj likt likmi uz Denverā izbrāķēto saspēles vadītāju Vilsonu
Rasels Vilsons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) šajā pirmdienā atveras brīvo aģentu tirgus, tādēļ kā no pārpilnības raga tūdaļ sāks birt noslēgtie darījumi, kurus īpaši bagātīgus padarīs pamatīgais algu cepures lēciens. Atsevišķos gadījumos vienošanās jau ir panāktas vēl pirms īstā brīvo aģentu tirgus atvēršanās. Šorīt kļuva publiski zināms, ka no Denveras "Broncos" atlaistais saspēles vadītājs Rasels Vilsons savu karjeru turpinās Pitsburgas "Steelers" rindās.

Denveras "Broncos" pamatīgi izgāzās ar Rasela Vilsona maiņas darījumu, atdodot četras pirmo divu kārtu drafta izvēles un vēl vienu piektās kārtas izvēli. Vien pēc divām Vilsona pavadītajām sezonām Jūtas štatā, komanda nolēma viņu vienkārši atlaist, sadzīvojot ar NFL vēsturē vērienīgāko algu, kas jāmaksā komandā neesošam spēlētājam. Tā kā 35 gadus vecajam saspēles vadītājam tuvākajos gados algu turpinās maksāt zirgi, tad Vilsons par lētu atalgojumu ir iespējams pievienoties jebkurai citai NFL komandai. Vilsona izvēle kritusi par labu Pitsburgas "Steelers" vienībai, kas jau 20 sezonas pēc kārtas nav sasniegusi negatīvu sezonas bilanci. Pitsburgas komanda Vilsona algošanai atvēlēs nieka 1,2 miljonus.

Ja Vilsonam aizvadītā sezona bija pamatīga izgāšanās, tad Beikers Meifīlds principā reanimēja savu tēlu un kļuva par saspēles vadītāju, kas aizveda Tampabejas "Buccaneers" līdz izslēgšanas spēļu otrajai kārtai. Iepriekšējos gados pa amerikāņu kalniņiem izmētātais Meifīlds pagājušajā sezonā sasniedza savus labākos karjeras rādītājus un atradis jaunu mājvietu. Pirāti lēmuši par līguma pagarināšanu ar 28 gadus veco kvoterbeku uz trīs sezonām par kopējo summu 100 miljonu apmērā. No tiem puse būs garantētais attalgojums.

Savu mājvietu mainījis vēl viens saspēles vadītājs. 2021. gada draftā ar 15. numuru izvēlētais Maks Džounss uz sevi liktās cerības kā Jaunanglijas "Patriots" jaunais Toms Breidijs ne tuvu neattaisnoja. Tikai pēc trīs Bostonas apriņķi pārstāvošajā komandā pavadītiem gadiem Džounss tiek aizmainīts uz Džeksonvillas "Jaguars". Principā tas noslēdz Maka Džounsa patreizējo karjeru kā NFL pamatsastāva saspēles vadītājam, jo Floridas komandā pirmā numura lomu pilda tā paša gada draftā "Jaguars" draftētais Trevors Lorenss.

Gatavojoties cīņai par trešo Super Bowl titulu pēc kārtas, čempionvienība Kanzasstijas "Chiefs" atalgojusi savu aizsardzības dvēseli Krisu Džounsu ar 95 miljonu līgumu uz pieciem gadiem. Aizsardzības līnijas iekšējais spēlētājs aizvadītajā sezonā sasniedza 10,5 sekus un 20 reižu sekmīgi uzbruka skrējējam ar bumbu. Tikmēr Džounsa pozīcijas biedrs FIladelfijas "Eagles" komandā Flečers Kokss pēc 12 gadu karjeras nolēmis likt punktu savām dienām NFL laukumos. Tādējādi vēl pagājušajā gadā NFL čempionāta finālā spēlējušie ērgļi zaudējuši divus no saviem pieredzējušajiem pamatkodola spēlētājiem. Pagājušajā nedēļā emocionāli par savu pensionāšanos pavēstīja Džeisons Kelsī, bet tagad viņam pievienojies arī 33 gadus vecais Kokss. Visi Filadelfijas veterāni plinti krūmos vēl nemet, jo vienam pēdējam lidojumam gatavs ir aizsardzības līnijas ārējais spēlētājs Brendons Grems, kurš vienojies ar ērgļiem par savu pēdējo viena gada līgumu.

Sadarbību ar Ņūorleānas "Saints" pagarinājis medusāpsis Tairons Metjū. Luiziānas komanda atalgojusi savu pieredzējušo drošībnieku ar pie divu gadu līgumu 13 miljonu apmērā. Savukārt balsta uzbrucējs Zeks Ērcs savu karjeru turpinās Vašingtonas "Commanders" komandā, tiekot pie piecu miljonu līguma uz vienu sezonu. Tikmēr Klīvlendas "Browns" pirms brīvo aģentu tirgus oficiālās atvēršanās veikusi maiņas darījumu ar Denveras "Broncos", iegūstot 24 gadus veco malējo uzbrucēju Džeriju Džūdiju. Pret divus piezemējumus aizvadītajā sezonā veikušo uzbrucēju Ohaio komanda atdeva vēlu drafta izvēli.

     [+] [-]

, 2024-03-11 11:10, pirms 2 mēnešiem
Amazing sporta veids!💪💪💪 tie kas taa nedoma,noskataties quartback netflix!
Ir podkasts latviešu valoda par NFL?

     [+] [-]

, 2024-03-11 12:45, pirms 2 mēnešiem
Madzigais rakstīja: Ir podkasts latviešu valoda par NFL?
Pirms Super Bowl aprunājāmies Sportacentra podkāstā: https://sportacentrs.com/podkasts_a...

Bet, ja gribas regulārāku saturu - youtube platformā var meklēt "100 jardi".

     [+] [-]

, 2024-03-11 15:57, pirms 2 mēnešiem
Noteikti abonēšu 👍🏻

     [+] [-]

, 2024-03-11 16:01, pirms 2 mēnešiem
Sho jau itka zinaju ka ir..bet tur ir vecs saturs tik ko redzu..pedejais pirms 2 menesiem.