Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku

Emils Ozerinskis

Aizsardzības spēlētāji pikti par NFL lēmumu aizliegt pretinieka tveršanas tehniku
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) īpašnieku sēdē pieņemts lēmums par "gurnu nomešanas uzbrukuma" izskaušanu. Amerikāņu futbola aizsardzības spēlētāji jau pauduši savu neapmierinātību par noteikumu izmaiņām, kas vēl vairāk sarežģī spēli aizsardzībā.

Noteikumu izmaiņas paredz tiesības tiesnešiem spēles laikā sodīt aizsardzības spēlētājus par uzbrukumu tā sauktajā hip-drop manierē. Latviešu valodā tas būtu skaidrojams kā aizsardzības spēlētāja darbība - pēc pretspēlētāja notveršanas -, lai ar savu ķermeņa svaru, atraujot kājas no zemes, novilktu uzbrūkošo spēlētāju gar zemi. Šādiem manevriem ir paaugstināts traumu risks, jo liela ātruma sadursmēs aizsargs ar savu ķermeņa svaru var uzbrūkošajam spēlētājam likt iedzīvoties ķermeņa lejas daļas savainojumos.

Lai gan noteikuma izmaiņas ļaus tiesnešiem piešķirt 15 jardu sodu un dot uzbrūkošajai komandai pirmo uzbrukumu, pastāv lielas bažas par to kā šīs izmaiņas tiks iedzīvinātas, jo lēmums par to būs ļoti subjektīvs, atstājot vietu daudz interpretācijām, kas jau paredzami padarīs dusmīgus daudzu komandu līdzjutējus.

Ļoti neapmierināti par izmaiņām ir NFL aizsardzības spēlētāji, kuru uzskatos amerikāņu futbola augstākā profesionālā līga tiek padarīta par glorificētu karogfutbolu jeb amerikāņu futbola bezkontakta versiju, ko lielākoties spēlē sievietes un bērni. Profesionālie futbolisti norāda, ka lēmumus par sporta veida attīstību pieņem statistikas nūģi, kuri paši amerikāņu futbolu nekad nav spēlējuši un neizprot. Ar vienbalsīgi pieņemto uzbrukuma tehnikas aizliegumu aizsardzības spēlētāju iespējas apturēt pretinieku uzbrukumus legālā manierē kļūst ļoti apgrūtinātas.

     [+] [-]

, 2024-03-25 22:52, pirms mēneša
Ja pretinieks ir nedaudz priekšā aizsargs principā tackle nemaz nevar taisīt
Reāli tackle būs jātaisa ceļgalos un jācer ka spēlētājs neuztaisīs roll un kaut ko nesaraus otram čali,m

     [+] [-]

, 2024-03-25 23:06, pirms mēneša
GreenBoston#7 rakstīja: Ja pretinieks ir nedaudz priekšā aizsargs principā tackle nemaz nevar taisīt
Reāli tackle būs jātaisa ceļgalos un jācer ka spēlētājs neuztaisīs roll un kaut ko nesaraus otram čali,m
ies zem ceļgala

     [+] [-]

, 2024-03-26 09:11, pirms mēneša
hammerx rakstīja: ies zem ceļgala
Nu jā bet problēma jau rodas tur,ka būs vairāk tā saucamo gator roll.
Tas ir vēl bīstamāks par šito hip drop