Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Debitants Strauds uzvar izšķirošajā spēlē un ieved Hjūstonu play-off

Emils Ozerinskis

Debitants Strauds uzvar izšķirošajā spēlē un ieved Hjūstonu play-off
Debitans Sīdžejs Strauds (#7) ieved komandu izslēgšanas spēlēs. Foto: Houston Texans

Nacionālajā futbola līgā (NFL) iesākusies 2023. gada sezonas pēdējā pamatturnīra spēļu kārta. Duelī par vietu izslēgšanas spēlēs Hjūstonas "Texans" ar 23:19 apspēlēja Indianapolisas "Colts", tādējādi kvoterbekam pirmgadniekam Sīdzējam Straudam aizvedot teksasiešus līdz pirmajiem play-off mačiem pēc komandas trīs tukšajām sezonām.

Kā pirmās sestdienas vakarā laukumā devās Baltimoras "Ravens" un Pitsburgas "Steelers" vienības. Kraukļi jau bija nodrošinājuši pirmo vietu konferencē un mājas spēļu priekšrocības visam play-off turnīram, tādēļ MVP galvenā pretendenta Lamāra Džeksona vietā saspēles vadīšana tika uzticēta Taileram Hantlijam (pas: 1TD, 146 jardi; rush: 40 jardi). Tikmēr 17 sezonas pēc kārtas pozitīvu bilanci ar "Steelers" sasniegušajam galvenajam trenerim Maikam Tomlinam bija vajadzīga uzvara, lai saglabātu objektīvu cerību stariņu uz iekļūšanu play-off cīņās. Pitsburgas atsēdinātā saspēlnieka Kenija Piketa vietā jau trešo spēli pēc kārtas kā pamatsastāva kvoterbeks sāka Meisons Rudolfs (pas: 1TD, 152 jardi).

Pamatīgā lietusgāzē abas komandas bija spiestas paļauties uz skriešanas spēli, jo slapjo bumbu pēc piespēlēm notvert bija ļoti sarežģīti. Spēles punktu rēķinu ar ieskrējien gala zonā atvēra Naži Heriss (rush: 1TD, 112 jardi). Kraukļi izlīdzinājumu uz rezultāta tablo panāca pēc Aizejas Laiklija (rec: 1TD, 31 jards) lēcienam pāri laukuma gala līnijai. "Steelers" pie vadības grožiem atgriezās līdz ar ceturtās ceturtdaļas sākumu, kad Pitsburgas vienība izmantoja iespēju pēc ceturtdaļu pārtraukuma izdarīt piespēli ar sausu bumbu. Dionte Džonsons (rec: 1TD, 89 jardi) ar 71 jarda distances veikšanu veica garāko šīs sezonas sekmīgo uzbrukumu pret Baltimoras aizsardzību. Nosargājot uzvaru ar 17:10, "Steelers" pēdējā regulārās sezonas dienā turēs īkšķus par to, lai zaudējumu piedzīvotu Džeksonvillas "Jaguars" vai Bufalo "Bills".

Sāpīgs pavērsiens spēles gaitā "Steelers" aizsardzībai notika pēc divu pašu spēlētāju sadursmes. Trešās pakāpes ceļgala saišu izmežģījumu piedzīvoja potenciālais gada aizsardzības spēlētājs Tīdžejs Vats, kurš šajā spēlē veica savu sezonas 18. seku.

Fantastiska pirmgadnieka sezona padevusies ar otro numuru draftētajam Sīdžejam Straudam (pas: 2TD, 264 jardi), kura pārstāvētā Hjūstonas "Texans" pamatturnīra izskaņā tikās ar Indianapolisas "Colts". Šīs spēles uzvarētājiem tika tiesības doties play-off cīņās, kamēr zaudētājiem jālūko vietas atvaļinājumam. Pirmais puslaiks sekmīgāks padevās teksasiešiem, Straudam ar iespaidīgu piespēli apgādājot Niko Kolinsu (rec: 1TD, 195 jardi).

"Colts" vienība metās atspēlēties otrajā puslaikā, kad pussargs Džonatans Teilors (rush: 1TD, 188 jardi) veica skrējienu pāri puslaukumam. Indianapolisa sekmīgi veica divu ekstra punktu izspēli, Gardnera Menšū (pas: 141 jardi) vienībai panākot izlīdzinājumu - 14:14. "Texans" savu izšķirošo piezemējumu veica ar pussarga Dervina Singlterija (rush: 1TD, 63 jardi) skrējienu gala zonā. Nosargājot panākumu ar 23:19, Hjūstonas "Texans", kas iepriekšējās trīs sezonās nespēja gūt vairāk par četrām uzvarām, atgriežas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pēdējai pamatturnīra spēļu dienai, kas sāksies šovakar pulksten 20:00, palikusi intriga par četrām brīvajām izslēgšanas spēļu turnīra vietām. AFC konferencē Pitsburgas "Steelers" gaidīs uz konkurentu klupienu. Bufalo "Bills" var izcīnīt uzvaru divīzijā, bet zaudējuma gadījumā šī vienība var palikt aiz play-off svītras. Bez divām augstāk nosauktajām komandām uz vienu no pēdējām divām brīvajām vietām pretendē arī Džeksonvillas "Jaguars".

NFC arī palikušas divas brīvas vietas. Viena no tām tiks sadalīta cīņā par NFC Dienvidu divīzijas uzvarētāju titulu. Ja Tampabejas "Buccaneers" izgāzīsies pret līgas sliktāko komandu, tad savstarpējā cīņā uz play-off vietu pretendēs Ņūorleānas "Saints" un Atlantas "Falcons" savstarpējās cīņas uzvarētāja. Savukārt pēdējo vietu uz brieža sadalīs Grīnbejas "Packers", Sietlas "Seahawks" un Minesotas "Vikings".

NFL 18. nedēļas spēles

SpēleRez.SpēleRez
Ravens - Steelers10:17Colts - Texans19:23
Bengals - BrownsLions - Vikings
Titans - JaguarsPatriots - Jets
Saints - FalconsPanthers - Buccaneers
Packers - BearsRaiders - Broncos
Giants - EaglesCardinals - Seahawks
Chargers - Chiefs49ers - Rams
Commanders - CowboysDolphins - Bills

Amerikas futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Dolphins11-5Ravens13-4Texans10-7Chiefs10-6
2.Bills10-6Browns11-5Jaguars9-7Broncos8-8
3.Jets6-10Steelers10-7Colts9-8Raiders7-9
4.Patriots4-12Bengals8-8Titans5-11Chargers5-11

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Cowboys11-5Lions11-5Buccaneers8-849ers12-4
2.Eagles11-5Packers8-8Saints8-8Rams9-7
3.Giants5-11Vikings7-9Falcons7-9Seahawks8-8
4.Commanders4-12Bears7-9Panthers2-14Cardinals4-12

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/