Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Jets" atlaiž Vilkersonu, Fortē beidz karjeru

"Jets" atlaiž Vilkersonu, Fortē beidz karjeru
Mets Fortē (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Ņujorkas "Jets" bija iesaistīta vairākās ar spēlētāju pārejām saistītās ziņās, jo viņi paši vispirms atlaida aizsargu Muhamedu Vilkersonu, bet Mets Fortē, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja tieši šajā vienībā, paziņoja par karjeras noslēgumu.

Pirms pāris dienām ziņojām par to, ka Tampabejas "Buccaneers" ir nolēmuši atlaist savu otro saspēles vadītāju Maiku Glenonu, kas notika vienu gadu pēc tam kā abas puses bija parakstījušas diezgan bagātīgu trīs sezonu līgumu. Līdzīga situācija izveidojās arī Ņujorkas "Jets" un aizsardzības līnijas enda Muhameda Vilkersona attiecībās. Proti, "Jets" ir paziņojuši, ka lauzīs līgumu ar Vilkersonu, lai arī pirms divām sezonām abas puses bija vienojušās 86 miljonu ASV dolāru lielu un piecas sezonas ilgu līgumu.

Tik radikālam solim gan ir vienkāršs izskaidrojums – šajās divās sezonās Vilkersons demonstrēja ievērojami sliktāku sniegumu nekā iepriekšējās, kad viņš bija "Pro Bowl" līmeņa aizsargs. Savukārt gan viņa alga, gan aizņemtā vieta algu sarakstos bija pārāk liela.

Savukārt Mets Fortē, kurš lielāko savas karjeras daļu pavadīja Čikāgas "Bears", bet tikai pēdējās divās sezonās pārstāvēja "Jets", ir paziņojis, ka noslēdz savu profesionālā futbolista karjeru.

32 gadus vecais Fortē, kurš NFL aizvadīja 10 sezonas, bija viens no sava laika labākajiem un universālākajiem pussargiem, jo piecās no desmit sezonām viņš spēja gūt vairāk kā 1000 jardus nesot bumbu (nevienā no sezonām nav guvis mazāk kā 800 jardus), kā arī bija bīstams arī piespēļu uzbrukumā, jo labākajā sezonā viņš notvēra 102 piespēles un guva vēl 808 jardus.

Kopumā karjeras laikā Fortē, kurš 2011. un 2013. gadā tika iebalsots "Pro Bowl", aizvadīja 146 spēles, kurās tika pie 9796 jardiem nesot bumbu un vēl 4672 jardiem tverot piespēles, kā arī kopumā guva 75 piezemējumus.

Tiesa, jāatzīmē arī tas fakts, ka pēdējās sezonās pussargam bija aizvien lielākas problēmas ar ceļgaliem, kas, visdrīzāk, arī bija viens no iemesliem, kas lika pieņemt lēmumu par labu karjeras noslēgumam.

Kā arī...

- Karolīnas "Panthers" arī ir paziņojusi, ka lauž līgumu ar vienu no vienības vadošajiem spēlētājiem, proti, pēc 10 vienā komandā aizvadītām sezonām, darbs ir uzteikts pussargam Džonatanam Stjuartam. Interesanti, ka, lai arī Stjuarts šajās sezonās ir bijis diezgan nozīmīgs "Panthers" spēlētājs, tikai divas sezonas viņš ir bijis pamatsastāva pussargs. Pirmajās sezonās viņam spēles laiks bija jādala ar Deandželo Viljamsu, bet 2017. gadā komandā ieradās Kristians Makafrijs. Kā arī jāņem vērā, ka Karolīnas komandas saspēli vada viens no "skrienošākajiem" saspēles vadītājiem Kems Ņūtons.

- Arī Indianapolisas "Colts" ir nolēmusi šķirties no sava vadošā pussarga un Frenkam Goram ir nodots vēstījums, ka vienība ar viņu neplāno slēgt jaunu līgumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.